Er op uit in eigen land: de pyramide van Austerlitz met kinderen

Er op uit in eigen land: de pyramide van Austerlitz met kinderen

Wist je dat wij in Nederland ook een heuse pyramide hebben? Gebouwd door de Fransen en opgedragen aan Napoleon Bonaparte? En dat dat dan ook nog eens een leuke dagtrip is met kinderen? Nee? Ik presenteer u… de Pyramide van Austerlitz. Aangenaam.

De enige pyramide van Nederland

Verscholen in de bossen, op de top van de hoogste heuvel van de Utrechtse heuvelrug vind je hem. De enige pyramide van Nederland. Gebouwd door de Fransen in begin 1800 met plaggen en gras. Oke, ik ben nog nooit in Egypte geweest, maar deze pyramide is vast niet zo spectaculair als zijn stenen broers. Maar een beetje gek en fascinerend is de Pyramide van Austerlitz wel.

pyramide-van-austerlitz-met-kinderen Pyramide-van-Austerlitz-met-kinderen

Op naar de top

Wil je de pyramide van Austerlitz beklimmen met kinderen, dan moet je entree betalen. Voor €3 (kids tm 3 jaar gratis) klimmen we via de steile trap omhoog. Het uitzicht over de bossen is mooi, maar niet spectaculair. In de verte zien we Utrecht liggen. Wie tijd heeft, lees geen kleine kinderen die van hot naar her rennen, kan meer lezen over de historie van deze plek. Wij dalen vrij snel weer af en lopen terug naar het eigenlijke hoogtepunt van Austerlitz.

Pyramide-van-Austerlitz-beklimmen-met-kinderenPyramide-van-Austerlitz-uitzicht

De speeltuin van Austerlitz

Bij de parkeerplaats bevindt zich namelijk een hele leuke speeltuin / oude kermis. Onze kids komen ogen te kort. De entree is gratis. Voor de kermisattracties moet uiteraard betaald worden. Met muntjes. We kopen 12 stuks voor €11. Geen geld vinden wij. Er wordt gevlogen in de vliegtuigjes, een rondje gemaakt in een auto op de draaimolen en ze besturen een treintje.

Ook de speeltuin is een feest. Met tientallen schommels, verschillende glijbanen, klimrekken en een heus schommelbootje staat de speeltuin garant voor uren speelplezier. Tip: neem een picknickkleed mee en ga zelf lekker in de schaduw liggen of zitten terwijl de kinderen spelen.

Pyramide-van-Austerlitz-draaimolenPyramide-van-Austerlitz-speeltuin

Eten en drinken bij de pyramide

Heb je trek of dorst? Bij de Pyramide van Austerlitz zelf is niks te eten of te drinken. Maar je kunt wel terecht bij de snackbar of het restaurant bij de parkeerplaats. Wij halen frietjes en eten die in het zonnetje op. Na de lunch volgen meer ritjes in de draaimolen en wordt er gespeeld in de grote speeltuin. Het plan was een uurtje te blijven, maar pas laat in de middag vertrekken we richting huis. Wat een aanrader!

Pyramide-van-Austerlit-raketjes

Praktische informatie Pyramide van Austerlitz

Hoe kom je er

Je vindt de Pyramide van Austerlitz vlakbij Utrecht op de Utrechtse Heuvelrug. Het exacte adres is Zeisterweg 98 in Woudenberg. Vanaf de parkeerplaats is het nog geen kilometer lopen naar de pyramide. Het pad ernaartoe loopt door het bos, maar er ligt een verhard pad naast. Je zou tot de Pyramide kunnen komen met een kinderwagen of buggy, maar ik zou een rugdrager adviseren als je de Pyramide van Austerlitz wil beklimmen met de kinderen of als je nog meer wil wandelen.

Wat kost de Pyramide van Austerlitz?

Wandelen rondom de pyramide is gratis. Wil je de pyramide beklimmen dan kost dat €3. Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis mee. Parkeren doe je op het grote parkeerterrein. Hier geldt een vrijwillige bijdrage te betalen bij het uitrijden.

De muntjes voor de attracties kosten €1,20 per stuk, 6 voor €6 of 12 voor €11 (zomer 2017). De speeltuin is gratis toegankelijk.


Wil je meer lezen over de historie van de pyramide? Kijk dan hier.

1 reactie

  • Fam. de Vries zegt:

    Wat een leuke review! We gaan zeker een keer kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*