Gedachtes: klomp in mijn maag, tranen in mijn ogen

Gedachtes: klomp in mijn maag, tranen in mijn ogen

Morgen is het zo ver. Dan stap ik in het vliegtuig naar Stavanger in Noorwegen. Niet met mijn man en tweeling dit keer, maar met mijn vader en zus voor een heel bijzonder weekend weg.

Het is voor het eerst dat ik drie hele dagen zonder mijn twee peuters ben. ‘Heerlijk’, dacht ik toen we een half jaar geleden boekten. ‘Als dat maar goed gaat’, dacht ik vorige maand. ‘Ik wil niet meer’, denk ik nu. Want hoezeer ik ook toe ben aan tijd voor mezelf en hoe leuk de bestemming ook is, alleen al de gedachte dat ik ze drie dagen niet kan knuffelen bezorgt me een klomp in mijn maag en zorgt voor tranen in mijn ogen.

Maar morgen ben ik weer zelf even kind en mag ik mee op reis met mijn papa. Of eigenlijk mag papa met mij mee op reis. Samen met mijn zus gaan we een droom van hem in vervulling laten komen: het beklimmen van de preekstoel. En dat is de klomp en de tranen meer dan waard.

En de kids? Die willen dat mama even zwaait uit het raampje van het vliegtuig naar ze, vragen zich af of mama dan ook in een bed kan slapen in Noorwegen en of mama haar tanden gaat poetsen in het vliegtuig. Om vervolgens weer verder te kletsen over voetballen en macaroni eten. En de klomp, die veranderde in een klein kiezeltje.


Als jullie dit blog lezen sta ik op het punt van boarden, zit ik al in de lucht of ben ik misschien al wel in Noorwegen.

2 reacties

  • Yvonne zegt:

    Mooi geschreven, ik kan me helemaal in je gevoel verplaatsen! Wij zijn afgelopen voorjaar voor het eerst in ruim 4 jaar tijd weg geweest zonder de kinderen. Ik had er kort van te voren toch minder moeite mee, was er geloof ik erg aan toe… 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*