Halong Bay met kinderen: welke cruise kies je?

Halong Bay met kinderen: welke cruise kies je?

Een cruise door de prachtige Halong Bay met kinderen is misschien wel hét hoogtepunt van een reis door Vietnam. Maar welke cruise kies je als je met een gezin reist? Wat kost het ongeveer? En is het het geld überhaupt waard? Wij vertellen het je in onderstaand artikel.

Halong Bay ligt in het noorden van Vietnam. Op zo’n 170 kilometer van de hoofdstad Hanoi. Dit natuurfenomeen is sinds 2012 één van de ‘7 Wonders of Nature’. Met zo’n 3.500 kleine eilanden die als pukkels uit de zee oprijzen is het geen wonder dat een cruise door dit prachtige natuurfenomeen op jouw wensenlijst staat als je reist door Vietnam.

Halong Bay of het rustigere Lan Ha Bay

Voordat je überhaupt kan gaan zoeken naar de perfecte Halong Bay cruise met kinderen is het goed om te bedenken waar je wil gaan varen. Het gebied is namelijk mega groot. Ga je voor het bekende, maar mega drukke Halong Bay of kies je ervoor om te vertrekken vanuit het relatief rustige en onbekendere Lan Ha Bay? Het voordeel van die laatste is dat de opstapplaats van de cruiseboot een heel stuk dichter bij Hanoi ligt. In 2,5 uur rijden ben je al bij de boot in tegenstelling tot de 4 uur die je onderweg bent naar de opstapplaats van de Halong Bay cruises. Ideaal dus als je met kinderen reist.

Wij kozen er voor om vanaf Lan Ha Bay te varen. De tijd dat we maar met een paar boten door het te gekke landschap vaarden was magisch. De omgeving van Halong Bay is ook prachtig, maar als je daar met 100 boten tegelijk vaart doet dat toch wel een beetje afbreuk aan het bijzondere moment.

1 of 2 nachten cruisen

Nog een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is hoe lang je wilt dat de cruise duurt. Je hebt de optie voor een dagcruise, een 2-dagen-1-nacht cruise of een 3-dagen-2-nachten cruise. Ik zou sowieso kiezen om een nacht op de boot te slapen. Het is zo’n te gekke ervaring om de grillige rotsformaties in de schemer te zien. En wat is er nou toffer voor kinderen dan slapen op een boot!

Wij kozen zelf voor een cruise van 2 dagen, maar hadden met gemak nog een nacht kunnen blijven. Laten de tijd en je portemonnee het toe voor een langere cruise te gaan? Dan zou ik dat zeker doen.

Een Halong Bay cruise met kinderen is absoluut het geld waard!

Je krijgt waar je voor betaald

Oké, als je dit helder hebt kun je gaan zoeken naar de perfecte, kindvriendelijke Halong Bay cruise. Doe dit altijd op een prijsvergelijkingssite als de Halong Bay pagina van Booking.com. Op die manier heb je gelijk een overzicht van alle tours en de kosten die daaraan verbonden zijn.

Schrik je van de prijzen? Dat deden wij ook. Een cruise maken door Halong Bay met kinderen is een dure aangelegenheid. Voor de cruises geldt dat je krijgt waarvoor je betaald. Bedenk je dat de cruises vaak inclusief (goed) eten en excursies zijn. Wij zijn op cruise geweest met Maya Cruise en sliepen in de Maya Diamond Private Balcony room. Een kamer met een tweepersoons- en eenpersoonsbed en een balkon. Dat laatste maakte onze reis. Terwijl onze kinderen zich even terugtrokken op bed met de i-Pad zaten wij op het balkon aan de ijskoffie terwijl het prachtige landschap aan ons voorbij gleed. Was het duur? Ja! Was het het geld waard? Absoluut!

> Benieuwd wat een gezinsvakantie naar Vietnam kost? We vertellen het je hier.

Maarre, wat zit er dan allemaal bij zo’n cruise in?

Dat verschilt dus per cruise. Laat ik de cruise met Maya als uitgangspunt nemen. Bij de prijs inbegrepen zit het vervoer in een luxe minibus van en naar de haven. Flesjes water, een welkomstdrankje zodra je aan boord komt, een 5-gangen lunch excl. drankjes, kayakken, een kookdemonstratie, een 5-gangen diner, een simpel ontbijt, een excursie naar een grot, een uitgebreid brunchbuffet en natuurlijk een nacht slapen. De tour kostte ons in totaal: €550.

De service en het eten waren uitzonderlijk goed. Wij sliepen met zijn vieren in een drie-persoonskamer. Onze kinderen waren bijna 4 (tweeling) op het moment dat we er waren. Ik sliep met twee kinderen in het grote bed en mijn man in het 1-persoonsbed. Familiekamers zijn schaars al zijn er wel cruises met geschakelde kamers. Voor ons was dit een prima oplossing. We kregen wel gewoon voor 4 man eten ;-). Onze kinderen vonden overigens het luxe dineren een feest en hebben overal van geproefd!

Halong Bay met kinderen op een klein budget

Wil je naar Halong Bay met kinderen, maar geen honderden Euro’s kwijt zijn? Zet dan een meerdaagse cruise uit je hoofd en reis naar Cat Ba Island. Dit eiland ligt in de Lan Ha Bay en vanuit hier is het makkelijk om een boot voor een paar uurtjes te regelen. Deze optie kost je wel meer tijd, omdat je heen en weer moet reizen naar Cat Ba en daar twee nachten zal moeten slapen. Ben je lang op reis dan is dit een prima alternatief.

Kom je er niet uit? Laat je informeren bij een boekingskantoor in Hanoi

Zie je nog steeds door de bomen het bos niet meer? Dat hadden wij ook. Laat je dan adviseren bij een boekingskantoor in Hanoi of Ninh Binh. Wij kwamen uit bij Friends Travel Vietnam. Gerund door de Nederlandse Sidney. Hij dacht ontzettend met ons mee en legde ons meerdere opties voor. Dankzij hem kwamen wij uit bij een kleinschalige partij en maakten we een tocht door het onbekende Lan Ha Bay. Iets wat we zelf niet gevonden hadden online.

> Wil je meer lezen over Vietnam? Ga dan naar onze Vietnam pagina boordevol tips


Dit bericht bevat affiliatielinks. Dit houdt in dat wij een kleine vergoeding krijgen als jij iets koopt of boekt via deze link. Het kost jou niks extra’s en wij kunnen mooie reizen blijven maken en jullie blijven inspireren. Een win-winsituatie. Meer lezen? Check dan onze disclaimer.


PS: Heb je ons nieuwe GRATIS tabletmagazine al gezien? Boordevol reisinspiratie speciaal gericht op gezinnen? Nee? Je download ‘m hier.

reismagazine

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*