Kids hotspot: het Nijntje museum

Kids hotspot: het Nijntje museum

 metWat te doen als het regent en je hebt kleine kinderen? Dan pak je de auto of de trein naar het Nijntje museum! Museum is in deze eigenlijk niet het juiste woord. Ja, er wordt wat over de geschiedenis van Nijntje verteld en als je goed zoekt vind je ook mooie oude schetsen. Maar het is vooral een indoor speelparadijs voor de allerkleinsten.

Het Nijntje museum is onderverdeeld in een aantal themakamers. Binnen elke kamer vind je de vertrouwde figuren uit de Nijntje boeken en is er van alles te doen voor de kinderen. De achterliggende gedachte is dat kinderen spelenderwijs leren over bepaalde onderwerpen. Zo kunnen ze een eigen museum inrichten, deelnemen in het verkeer en puzzeltjes maken. Voor Roos en Siem (2 jaar) was het vooral een grote speeltuin waar heel veel te zien en te beleven valt.

nijntje_02
nijntje_08nijntje_05Kindvriendelijk Nijntje museum

Bij binnenkomst kan je makkelijk je buggy of kinderwagen parkeren. Ook zijn er gratis kluisjes voor je jas of tas. Je mag een tas mee naar binnen nemen met daarin wat te eten en te drinken. Een speciale ruimte is ingericht waar je mag eten en waar je gezonde snacks uit een automaat kan halen. Er is een verschoonruimte en er zijn speciale kinder- en familietoiletten.

nijntje_09
nijntje_07nijntje_03Reserveren

Let er wel op dat het heel erg druk kan worden in het Nijntje museum. In tijdblokken van twee uur worden maximaal 200 bezoekers toegelaten. Het is daardoor verstandig van tevoren kaartjes te kopen via de website om teleurstellingen te voorkomen.

Ons oordeel

Roos en Siem hadden de tijd van hun leven. Ze vonden elke kamer even prachtig. Wij vonden het daardoor ook erg leuk, maar wel wat druk. Het Nijntje museum is gericht op kinderen van 2 tot ongeveer 6 jaar en die kunnen nog niet zo goed met elkaar delen. Met als gevolg dat er nog weleens wat wordt afgepakt van elkaar. Dit mocht echter de pret niet drukken en wij raden dit museum dan ook aan iedereen, die weleens Nijntje voorleest, met kleine kinderen aan!

Entree: €17,50 / €18,50 – 2 volwassen en max. 3 kinderen
Kijk voor meer informatie op de website van het Nijntje museum

nijntje_04nijntje_06

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Pin it

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*