Inspirerend gezin: met een dreumes naar Maleisisch Borneo

Inspirerend gezin: met een dreumes naar Maleisisch Borneo

Een eigen winkel, een kerk ombouwen als huis en toffe reizen maken met hun kleine man. Niets is te gek voor Julia en haar gezin. Kleineglobetrotter sprak met dit creatieve stel over hun bijzondere reis naar Maleisisch Borneo met dreumes.

Ontmoet de reizigers
Wij zijn Julia (24), Jori (28) en Tijm (1,5) (tijdens onze reis 1 jaar oud en leerde lopen in de jungle). Wij hebben al een paar jaar onze eigen webshop (www.stoersnoer.nl) en nu ook een eigen winkel in Dordrecht waar wij ook wonen. Naast onze webshop werkt Jori op een accountantskantoor. Op het moment dat we op reis gingen waren we bezig met het kopen van een huis/kerk. Een erg druk leventje dus. Het leek ons een goed plan om er even lekker tussenuit te gaan en kerst dit jaar aan de andere kant van de wereld te vieren.

Voor het eerst ver met een kleine en dan gelijk naar Maleisisch Borneo. Vertel.
Borneo was echt een droombestemming waar we allebei heel graag een keer naar toe wilden. De natuur en de diersoorten trokken ons heel erg aan. Ook vonden we het belangrijk dat het nog niet zo toeristisch was. Nou dat is gelukt! We hebben geen seconde spijt gehad van de keuze.

Hoe zag de route er uit?
We zijn begonnen in Kuala Lumpur, vanuit daar vlogen we door naar Borneo, Kuching om precies te zijn. Hier hebben wij heerlijk kerst gevierd bij Top Spot, een restaurant boven op een parkeergarage (een echte aanrader als je toevallig in de buurt bent).

Vanuit Kuching zijn wij naar Bako National Park gereisd. Een fantastische plek waar je alleen per bootje kan komen. Hier vind je prachtige natuur en neusapen! En misschien wel het belangrijkste: geen internet! Waardoor je echt afgesloten bent van de rest van de wereld.

Na Bako was het het plan om door te reizen naar Batang Ai, dit was een wat langere reis die we hebben gecanceld omdat Tijm op dat moment ziek was. Het leek ons de beste optie om terug te gaan naar de ‘grote’ stad Kuching en daar oud en nieuw te vieren.

De rest van ons schema bestond uit Damai Beach, nog een keer Kuala Lumpur, Cameron Highlands, Ipoh, Penang, Langkawi en nog een laatste keer Kuala Lumpur (Chinatown). De ene plek nog mooier dan de andere.

Vliegen met een dreumes, hoe ging dat?
De heenreis duurde ongeveer 12 uur, de terugreis nog een uurtje langer. We hadden er expres voor gekozen om geen tussenstop te hebben en ‘s nachts te vliegen. Tijm heeft heel de reis lekker liggen pitten. De kortere binnenlandse vluchten waren lastiger. Hier wilde hij vooral rondlopen en spelen. Maar hoe relaxter je er zelf mee om gaat hoe fijner het voor de rest van het vliegtuig is.


Waren er overal luiers en babyvoeding? 
In Maleisie was alles makkelijk te krijgen, we hebben daar ook genoeg ingeslagen omdat het in Borneo moeilijker zou zijn. Je vindt daar wel luiers maar daar houdt het ook wel mee op. Fruit heb je gelukkig overal, en dat gaat er bij kindjes meestal wel goed in.

Wat viel er mee en wat viel er tegen aan reizen met kleine kinderen?
Eigenlijk viel er niets tegen. Het is een prachtige ervaring om met zo’n kleintje in een totaal andere cultuur te zijn. Alle mensen zijn zo lief en waren gek op Tijm zijn blonde haren. Het enige lastige was het moment waar Tijm koorts kreeg, op Bako waar je geen internet of dokter hebt. Gelukkig werkt je moederinstinct op die momenten het best.

Favoriete bestemming?
Onze favoriete bestemmingen waren Kuching, Bako en Langkawi. Het moment dat wij aankwamen in het Bako National Park, het bootje uit moesten en met onze blote voeten de zee in stapten (incl buggy, baby, bagage) zullen we nooit meer vergeten.

Wat een rust! En wat is het mooi daar! Ook de nachtelijke jungletour en de verlaten tempel in Cameron Highlands vallen onder onze favorieten.

Een tip voor ouders die wel willen reizen met kids maar niet durven.
Gewoon doen! Deze prachtige herinneringen heb je voor de rest van je leven. Er is niks leukers dan reizen met je kindje! Kindjes vermaken zich toch wel, met het simpelste speelgoed of met kindjes die ze niet verstaan.

Wat zijn jullie volgende plannen?
Van de zomer gaan we naar Frankrijk en in oktober naar Marokko. Misschien boeken we in een wilde bui wel weer een reisje naar…? Maar we gaan ons eerst focussen op het verbouwen van onze kerk, dat is ook een behoorlijk avontuur!


Volg Julia en haar gezin op Instagram: @het_kerkhuisje @minidusee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*