Inspirerend gezin: roadtrip door België, Frankrijk en Spaans Baskenland

Inspirerend gezin: roadtrip door België, Frankrijk en Spaans Baskenland

Dit gezin ging met hun dochter al naar Macau, Thailand, Singapore, Maleisië en Cambodja, maar bleef afgelopen zomer in Europa om een fantastische roadtrip door België, Frankrijk en Spaans Baskenland te maken. Wij vroegen Eva waarom zij juist nu voor een reis op eigen continent kozen. 

Even voorstellen?
Hoi, ik ben Eva een reislustige veertiger, mama van een meisje van 6. Samen met mijn partner reizen we graag naar bestemmingen ver weg, maar ook dichtbij. Na een jarenlange carrière in de reisbranche (als werknemer) maakte ik in 2012 de switch naar zelfstandige. Thans vul ik mijn dagen met het schrijven van artikelen voor (B2B) magazines, kranten en blogs, websites (van onder andere reisorganisaties) en maak ik nieuwsbrieven en onderhoud diverse social media kanalen voor een keur aan opdrachtgevers.

Jullie kozen na verschillende reizen door Zuidoost Azië weer eens voor vakantie in Europa. Vertel?
Eigenlijk zit er niet echt een heel specifieke reden aan. Het plan was om in 2016 naar Sri Lanka te gaan, maar we vonden op het moment van zoeken de tickets te duur. Derhalve besloten we de ‘grote vakantie’ eens een keer in Europa door te brengen. Het werd een roadtrip met onze eigen auto.

Hoe zag de route er uit?
Onze route bracht ons als eerste naar de Belgische Ardennen, waar we van het prachtige weer en de omgeving genoten op het park van Landal Les Etoilles. De volgende stop: de geweldig leuke stad Nantes. Hier huurden we van een particulier een appartement midden in het centrum. De reis werd vervolgd naar Longeville-sur-Mer (in de Vendee – Frankrijk), waar een Ecolodgetent op ons wachtte. Door naar Baskenland, een bezoek aan San Sebastian & Bilbao. Via een overnachting binnen de muren van de citadel van Blaye (UNESCO werelderfgoed) bereiken we onze laatste bestemming, Blois in het Loiredal. 

Wat was het favoriete moment / bestemming van de reis?San Sebastian vond ik van deze trip de leukste/fijnste bestemming. Een zeer relaxte stad met een fantastisch strand en dito pinchos (tapas in Baskenland). Heerlijk.

Wat viel er mee en wat viel er tegen aan reizen met een kleuter?
Eigenlijk viel er niets tegen. Onze stoere meid vindt reizen fantastisch en kan zich (ook) in de auto prima vermaken. Helaas, kregen we wel pech en moest er een nieuwe band onder de auto worden gelegd.

Jullie hebben al behoorlijk wat reizen gemaakt met jullie dochter. Wat was het meest kindvriendelijke land tot nu toe?
Goede vraag. Bestaat er zoiets als een kindvriendelijk land? Eigenlijk zijn we (gelukkig) nimmer tegen nare dingen aangelopen, enkel leuke. Zoals die keer in een lokale bus in Thailand, waar ons baby meisje van schoot naar schoot ging terwijl de Thaise dames liedjes voor haar zongen. Of een taxi chauffeur die ineens een klein speeltje uit het dashboard kastje tovert.

Wat is de aantrekkingskracht van Azië voor jullie?
Het weer en het eten zijn twee heel belangrijke factoren. Daarnaast is – zeker na onze roadtrip in Europa – gebleken dat een reis in/naar Azië echt geen fortuin hoeft te kosten.

Een tip voor ouders die wel willen reizen met kids maar niet durven.
Als je je er niet goed bij voelt, doe het dan niet. Het is het geld en de stress niet waard. Wil je stiekem wel maar heb je net dat ene zetje nog nodig. Ga! Stel je flexibel op, plan de dagen niet (te vol) en geniet!

Wat zijn jullie volgende plannen?
Terwijl ik dit schrijf zijn we net (juni 2017) terug van een week Ierland, waar we Belfast en Dublin uitgebreid bezochten. In augustus vertrekken we voor drie weken naar Bali.


Wil je meer lezen over de reizen die Eva maakt met haar gezin? Kijk dan op vooral op haar website, of volg haar op instagram en facebook.

1 reactie

  • Ilse zegt:

    Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld om het top te hebben! Dat blijkt maar weer. En je dochter gaat Bali zo leuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*