Inspirerend gezin: Zo veel mogelijk op reis

Inspirerend gezin: Zo veel mogelijk op reis

Plaats onafhankelijk werken en dus zoveel reizen als je maar wilt. Sterre en haar man Mark doen het. Samen met dreumes Caspar gingen ze afgelopen jaar 6 maanden op pad. Daar willen wij uiteraard meer over weten.

Wie zijn jullie?

Ik ben Sterre, getrouwd met Mark en moeder van zoontje Caspar (1). Ik ben illustrator en samen met mijn man run ik App Studio Wild Ventures. We maken door de natuur geïnspireerde mindfulness apps waarmee je even tot rust kunt komen waar je maar bent. Dit jaar reisden we 6 maanden door Zuid Europa, de Verenigde Staten en Canada, door knalrode woestijnen, besneeuwde bergen en regenwouden, op zoek naar inspiratie en de mooiste avonturen.

 Gran Canaria

Heel vaak ver en lang op reis met jonge kinderen. Waarom?

Er is zoveel te zien in de wereld, zoveel te ontdekken! Wij zijn enorm blij dat Caspar er is en zijn zo gelukkig met hem. Toen hij geboren was beseften we dat het wel een hele mooie tijd was om wat geks te doen, zeker nu hij nog niet naar school hoeft. Maar ach, eigenlijk is het altijd tijd voor een goed avontuur natuurlijk.

Hoe is het om plaats onafhankelijk te kunnen werken?

Doordat we locatie afhankelijk kunnen werken kunnen we eigenlijk overal terecht. Dat is zo enorm fijn! Als er maar een internetverbinding is kunnen we uit de voeten. We hebben gewerkt in de woestijn bij ondergaande zon, op een veranda met uitzicht op het Canadese oerbos en in kleine huisjes middenin de bergen. De vrijheid die dat geeft vinden we heel bijzonder!

Yosemite nationaal park in Amerika

Horseshoe bend in Amerika

Hoe doen jullie dat met werken onderweg?

De natuur is de grootste inspiratiebron voor mijn werk. Ik maak outdoorillustraties en onze apps zitten vol met herten, bergen en bomen. Waar kun je dan beter zitten dan daar middenin? Eigenlijk voelt het veel logischer om daar middenin te zitten en dan te werken.

Waar reizen jullie op dit moment?

Op dit moment zijn we in Nederland en zitten we midden in het proces van het verkopen van ons huis.
We zijn op zoek naar een nieuw huis, een nieuwe plek, ergens middenin de natuur met een stukje grond. Een plek waar de natuur altijd bij je is. Als je opstaat en je raam opendoet, de deur uitstapt en naar buiten gaat. Een plek waarbij je niet meer naar de natuur hoeft te gaan, maar waar hij gewoon altijd is, standaard. Zo fijn en ik kijk er zo naar uit!

Mallorca

Welke reis dit jaar was het leukst?

De hele ervaring van zo lang op pad zijn met z’n drietjes was heel bijzonder. Caspar heeft leren kruipen in een boshuisje in de Sierra Mountains, leerde staan op Vancouver Island en heeft in ieder land een tandje gekregen.

Hebben jullie een top 3 favo, kindvriendelijke accommodaties?

Eigenlijk zijn we daar helemaal niet zo mee bezig. Of tenminste, niet met wat er vaak onder kindvriendelijk wordt verstaan. We kiezen vaak voor een plek in de natuur, Caspar houdt net als wijvan buiten en buiten zijn, dus dan zitten we prima! We koken vaak zelf en een eigen keukentje vinden we, zeker als we ergens langer zijn, wel heel erg prettig.

Bryce Canyon Amerika

Wat viel er mee aan het reizen met kinderen?

De hoeveelheid spullen die je nodig hebt! Dat alles wat je in twee tassen met je mee kan dragen gewoon genoeg is, en dat zo weinig bij je hebben ook heel bevrijdend en fijn kan voelen. Het gaat om ervaringen, om het samen zijn, het samen avonturen beleven en je hart volgen.

Waren er ook lastige momenten?

Natuurlijk. Mensen gaan er vaak vanuit dat je een makkelijke baby hebt als je dit soort dingen doet. Dat is niet perse zo, en bovendien: dat weet je ook gewoon niet totdat je onderweg bent. Caspar was als baby bijvoorbeeld helemaal geen makkelijke slaper, maar door daar rekening mee te houden kom je een heel eind.

De mindfulness apps die Sterre en Mark maken

Heb je tips voor ouders die ook langer op reis willen met kinderen of zelfs willen reizen voor onbepaalde tijd?

Als het kan, ga dan! Echt waar. Plak die weken aan je zomervakantie, pak die tijd in-between-jobs (of zeg ‘m op), maak die tijd. Er zijn altijd dingen die lastig zijn, geregeld moeten worden en altijd redenen te bedenken om het uit te stellen. Maar ik zie zo vaak dat mensen dan vervolgens niet gaan door al die beren op de weg, om vervolgens later toch met een gevoel van spijt te eindigen dat ze niet gegaan zijn. Dat vind ik zo zonde!

Wil je meer weten over Sterre en de mooie apps die zij maakt? Check dan hun website  www.wildventures.nl of volg ze op Instagram.

> Zin in meer reisverhalen? Bekijk dan onze pagina vol inspirerende gezinnen


PS: Heb je ons nieuwe GRATIS tabletmagazine al gezien? Boordevol reisinspiratie speciaal gericht op gezinnen? Nee? Je download ‘m hier

reismagazine

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*