Irrland Duitsland- Mega speelparadijs net over de grens

Irrland Duitsland- Mega speelparadijs net over de grens

Onze kapster had het ons ooit al aangeraden, een geweldig leuk attractiepark in Duitsland. Goed aan te rijden, heel voordelig en ó zo leuk. En zo vertrokken we op een studiedag vol goede moed naar Irrland. Wat we er van vonden lees je in onderstaand artikel.

Megaglijbaan in Irrland Duitsland
Irrland in Duitsland is een speelparadijs met de enorme glijbanen

Irrland? Wat is dat precies?

Irrland is een enorm attractiepark van 300.000 m2 groot in Duitsland. Net over de grens bij Venray. Je vindt hier geen achtbanen, maar mega-glijbanen, een maiszwembad, bamboedoolhof, kinderboerderij, minidierentuin, springkussens, vliegtuigen die omgebouwd zijn tot speeltoestellen, skelters… Teveel om op te noemen.

Een waar paradijs voor families die, net als wij, kinderen hebben met veel energie. En de entreeprijs vonden we erg meevallen, €11,- per persoon. En daarvoor waren we een hele dag onder de pannen. 

Tip: Probeer je bezoek te plannen op een doordeweekse dag buiten de vakanties, bijvoorbeeld tijdens een studiedag. Met ruim 1 miljoen bezoekers per jaar kan het erg druk zijn in het park. 

Kinderen rennen rond bij speelparadijs Irrland
Lekker rondrennen en spelen met water in Irrland

Zwemkleding mee

Wij hadden tijdens ons bezoek aan Irrland heerlijk, zomers weer. En laat er nou net heel veel te doen zijn met water. Er zijn meerdere glijbanen waar kinderen verkoeling kunnen zoeken. En omdat het water overal maximaal enkeldiep is, hoef je er zelf als ouder niet constant achteraan.

Je vindt in Irrland ook strandjes en plekken waar je kan spelen en bouwen met water en zand. De palmbomen zorgen voor een tropisch vakantiegevoel. Er is zoveel te zien en te doen dat we eigenlijk aan één dag niet genoeg hadden.

Tip: Bekijk samen met je kinderen de plattegrond van Irrland en maak samen een keuze van wat jullie allemaal willen zien en doen.

Waterglijbanen in Irrland
Volop waterpret in Irrland
Jongen glijdt van de grote waterglijbaan in Irrland
Zwemspullen mee als je met goed weer naar Irrland gaat

Irrland bezoeken met minder goed weer

Irrland is een perfect zomeruitje, maar ook met slecht weer is er in dit speelpark voldoende te doen. Regent het? Dan kunnen ze spelen in het maiszwembad, bouwen met grote bouwblokken, dieren kijken en klauteren in de verschillende binnenspeeltuinen. 

Spelen met gekleurde bouwblokken in Irrland
Met slecht weer is er ook binnen genoeg te doen, zoals spelen met bouwblokken
Spelen met buizen bij Irrland
Spelen met buizen bij Irrland

Eten en drinken in Irrland

Er zijn verschillende restaurants in Irrland. Hier kan je terecht voor drinken en snacks. En dat voor een redelijke prijs (€1 voor een koud drankje). Omdat je statiegeld betaalt op je dienblad zijn de restaurants en terrassen netjes. Slim geregeld! Er staan ook overal picknicktafels met barbecues die je gratis mag gebruiken. Je kan alles zelf meenemen of kopen (richtprijs: €4,50 voor houtskool, €1,- worstje). Ben je met een groep? Je kan dagaccommodaties huren. Zo heb je een plek om samen te komen en tassen en eten te stallen.

Klimmen en klauteren op de grote hooibalen in Irrland
Klimmen en klauteren op de grote hooibalen

Conclusie: Hoe leuk is Irrland met kinderen?

Onze kinderen vonden het geweldig in Irrland. En wij eigenlijk ook. Het was rustig (kan vast ook anders zijn), je hoeft nergens lang te wachten (want er is genoeg te doen), er wordt door de kinderen lekker veel bewogen en ze hebben toffe uitdagende speeltoestellen die we nooit eerder ergens zagen. En de entree was zo laag dat we er meteen een weekend weg van gemaakt hebben. Want als je er dan toch bent, is de regio ook nog eens heel mooi!

Parcours met de skelter
Parcours met de skelter
Glijbanen in Irrland Duitsland
Eindeloos speelplezier in Irrland

Accommodatie in de buurt van Irrland

Wil je Irrland bezoeken tijdens een weekendje weg of vakantie? Wij sliepen op vakantiepark Het Meerdal van Center Parcs, dat in Limburg op nog geen halfuur rijden van Irrland ligt. Je zit hier in de bossen en je kinderen kunnen zwemmen bij het strandje of in het overdekte zwembed.

Bekijk onze review van Center Parcs Het Meerdal

Center Parcs Het Meerdal
Vakantiepark Center Parcs Het Meerdal ligt op een halfuurtje van Irrland
Zwembad van Het Meerdal
Zwembad met waterspeeltuin op vakantiepark Het Meerdal

Irrland praktisch

Wat zijn de openingstijden van Irrland?

Irrland is geopend van half maart tot begin november. Het is elke dag geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

Wat kost Irrland?

Een dagkaart Irrland kost €11,- (online tarief). Parkeren is gratis. Een bolderkar huur je voor €3,- per dag (excl. €10,- borg).

Wat is het adres van Irrland?

Am Scheidweg 1, 47624 Kevelaer-Twisteden, Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland

Hoe ver ligt Irrland van Nederland?

Irrland ligt op 3 kilometer van de Nederlandse grens ter hoogte van Venray, Noord-Limburg.

Hoe lang kun je je vermaken in Irrland?

Je kan je in Irrland gemakkelijk een dag vermaken. Wij waren er een hele dag en hadden nog niet alles gezien en gedaan.

Dit artikel in april 2023 vernieuwd en voorzien van actuele informatie. Wil je een bezoek naar Irrland plannen? Bekijk dan het laatste nieuws op de website van Irrland.


Dit artikel bevat affiliatielinkes. Wij zijn op geen enkele manier gesponsord om over Irrland te schrijven. We bezochten het speelpark op eigen gelegenheid.

Pin it

2 reacties

 • Karin Aerts zegt:

  Mijn kleinzoon is 2 jaar kan dit al of toch een beetje te vroeg om langs te komen

  • Marlieke zegt:

   Ha Karin,
   Ik zou dan nog heel even wachten. Het is leuker als ze net iets ouder zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*