Irrland – Mega speelparadijs net over de grens

Irrland – Mega speelparadijs net over de grens

Onze kapster had het ons ooit al aangeraden, een geweldig leuk attractiepark in Duitsland. Goed aan te rijden, heel voordelig en ó zo leuk. En zo vertrokken we op een studiedag vol goede moed naar Irrland. Wat we er van vonden lees je in onderstaand artikel.

Irrland? Wat is dat precies?

Irrland is een enorm attractiepark van 300.000 m2 groot in Duitsland. Net over de grens bij Venray. Je vindt hier geen achtbanen, maar mega glijbanen, een maïszwembad, bamboedoolhof, kinderboerderij, mini dierentuin, springkussens, vliegtuigen die omgebouwd zijn tot speeltoestellen, skelters… Teveel om op te noemen.

Een waar paradijs voor families die, net als ons, kinderen hebben met veel energie. Doordat de speeltoestellen niet bediend hoeven te worden is er minder personeel nodig. En dat zie je duidelijk terug in de entreeprijs. Voor 4 personen waren we voor €28,- een hele dag onder de pannen. Geen geld toch?

Tip: Probeer je bezoek te plannen op een doordeweekse dag buiten de vakanties om. Met ruim 1 miljoen bezoekers per jaar kan het erg druk zijn in het park. 

Zwemkleding mee

Wij hadden tijdens ons bezoek aan Irrland heerlijk, zomers weer. En laat er nou net heel veel te doen zijn met water. Er zijn meerdere glijbanen waar kinderen verkoeling kunnen zoeken. En omdat het water overal maximaal enkeldiep is, hoef je er zelf als ouder niet constant achteraan.

Je vindt er ook strandjes, plekken waar je kan spelen en bouwen met water en zand en een klein vlot waar je een watertje mee over kan steken. De palmbomen zorgen voor een tropisch vakantiegevoel. Er is zoveel te zien en te doen dat we aan 1 dag niet genoeg hadden.

Tip: Bekijk samen met je kinderen de plattegrond van Irrland en maak samen een keuze van wat jullie allemaal willen zien en doen.

Irrland bezoeken met minder goed weer

Maar ook met slecht weer is er in Irrland voldoende te doen. Is het droog? Dan spelen de kinderen zich vanzelf warm. Regent het? Dan kunnen ze spelen in het maïszwembad, bij de overdekte hooibalen, kunnen ze bouwen met grote bouwblokken, dieren kijken en klauteren in de verschillende binnenspeeltuinen. Of bezoek de enorme wintertuin.

Eten en drinken in Irrland

Er zijn verschillende restaurants in Irrland. Hier kan je terecht voor drinken en snacks. En dat voor een redelijke prijs (€1 voor een koud drankje). Omdat je statiegeld betaalt op je dienblad zijn de restaurants en terrassen netjes. Slim geregeld! Er staan ook overal picknicktafels met barbecues die je gratis mag gebruiken. Je kan alles zelf meenemen of kopen (richtprijs: €4,50 voor houtskool, €1,- worstje). Ben je met een groep? Je kan dagaccommodaties huren. Zo heb je een plek om samen te komen en tassen en eten te stallen.

Conclusie: Hoe leuk is Irrland met kinderen?

Onze kinderen vonden het geweldig in Irrland. En wij eigenlijk ook. Het was rustig (kan vast ook anders zijn), je hoeft nergens lang te wachten (want er is genoeg te doen), er wordt door de kinderen lekker veel bewogen en ze hebben toffe uitdagende speeltoestellen die we nooit eerder ergens zagen. En de entree was zo laag dat we er meteen een weekend weg van gemaakt hebben. Want als je er dan toch bent, is de regio ook nog eens heel mooi!

Irrland praktisch

Openingstijden Irrland is geopend van begin maart tot begin november. Het is elke dag geopend van 9:00 tot 18:00 (19:00 in de zomer)
Duur bezoek Je kan je er gemakkelijk een dag vermaken en dan heb je nog niet alles gezien en gedaan.
Entree en overige kosten Een dagkaart Irrland kost €7,50 (€7,- via website). Parkeren is gratis. Een bolderkar huur je voor €3,- per dag + €10,- borg.
Adres Am Scheidweg 1, 47624 Kevelaer-Twisteden, Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland

Kijk voor meer informatie op de website van Irrland.


Wij zijn op geen enkele manier gesponsord om dit artikel te schrijven. We bezochten Irrland op eigen gelegenheid.

Pin it

2 reacties

 • Karin Aerts zegt:

  Mijn kleinzoon is 2 jaar kan dit al of toch een beetje te vroeg om langs te komen

  • Marlieke zegt:

   Ha Karin,
   Ik zou dan nog heel even wachten. Het is leuker als ze net iets ouder zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*