Er op uit in eigen land: Dino’s spotten in Schiedam bij Jurassic Kingdom

Er op uit in eigen land: Dino’s spotten in Schiedam bij Jurassic Kingdom

Dino fans opgelet. Er is een horde levensechte dino’s neergestreken in het Prinses Beatrixpark in Schiedam. Heb jij altijd al eens een brullende T-Rex met zwiepende staart, een mega grote Brachiosaurus of een vliegende Rhamphorhynchus willen zien? Dan is dit je kans. Dus op naar Jurassic Kingdom, Als je durft!

Levensechte dino’s in een groene omgeving

Toen we vanaf de parkeerplaats richting Beatrixpark in Schiedam liepen hoorden we ze al. Het harde gebrul en geloei van de dino’s. Mijn zoontje en neefje spitsten hun oren. Tussen de hekken door van het terrein vangen we af en toe een glimp van een Alamosaurus of een ander soort waar we de naam niet van weten. De jongens gaan er spontaan harder door lopen. Hier willen ze naar binnen.

Eerlijk? We wisten van tevoren niet zo goed wat we van Jurassic Kingdom konden verwachten. Enorme dino’s in een park ja. Maar goed. Het blijven nep beesten van plastic. Is dat wel leuk om naar te kijken? Ja dus!

Zodra we door de entree zijn kan de pret beginnen. We lopen op een goed aangelegd pad door het mooie, groene Beatrixpark langs enorme dino’s. Soms lijken ze niks te doen, maar dan ineens draait hun kop en klinkt er gebrul. Of er zwiept een enorme staart heen en weer. De beesten zijn levensecht en door de 1 op 1 schaal waarop ze zijn gemaakt heel indrukwekkend.

Onder de benen van een T-Rex door

Ik weet niet wat het is, maar de gigantische T-Rex lijkt de meeste aantrekkingskracht te hebben. Hij staat op een open veldje en torent boven de mensen uit. Wat een gevaarte. Je moet er toch niet aan denken dat je die nog ergens tegen kan komen in het bos. Mijn dochtertje van 4 vindt deze dino toch wel een beetje spannend. Al gaat ze even later stoer in het veld bij de dino zitten voor een slok water op deze warme zomerse dag.

Een hit zijn de eieren van de T-Rex waar de kinderen in kunnen zitten. Even verder op het terrein vinden we ook nog T-Rex tanden. Bijna net zo groot als een klein kind!

Botten graven in de zandbak

Wij zoeken de schaduw even op en laten de kinderen dino botten opgraven in de zandbak. Er staat een tactisch geplaatste foodtruck met lekker koffie, ijsjes en taart naast. Niet slecht om hier even rust te houden. De gratis toiletten vind je hier ook.

De grootste dino van Jurassic Kingdom

We vervolgen onze route langs de grootste dino van het terrein. Een enorme Brachiosaurus van bijna 30 meter hoog. Wat een ding! Alleen deze dino is het al waard om naar Schiedam te komen. Het leukste vinden de kinderen het om onder de enorme benen door te lopen en aan zijn nagels te voelen.

Ga dat zien!

Twee uur later hebben we het hele rondje gelopen. Het is dat we ‘s middags nog een afspraak hebben anders waren we zeker langer gebleven en hadden we nog een rondje gelopen. Neem je picknickspullen mee en ga het zelf beleven. Zeker als je een dinofan thuis hebt wonen. De dino’s van Jurassic Kingdom zijn nog tot 29 juli 2018 te zien in Nederland.

Net echt toch?

Omdat bewegend beeld meer zegt dan duizend woorden. Bekijk hieronder het korte filmpje dat wij maakten tijdens ons bezoeken aan Jurassic Kingdom.

Praktische informatie Jurassic Kingdom Nederland


Waar vind ik die coole dino’s?

Jurassic Kingdom vindt deze zomer plaats in het Prinses Beatrixpark in Schiedam. Vlakbij Rotterdam en Den Haag. Het ligt vlak aan de snelweg en ook met het o.v. is er prima te komen. Voor de kenners; de entree ligt naast de kinderboerderij en de speeltuin.

Tot wanneer zijn de dino’s in Nederland?

De dino’s zijn nog tot 29 juli 2018 te zien. Op maandagen en dinsdagen is Jurassic Kingdom gesloten.

Wat kost Jurassic Kingdom met het gezin?

Ik zal niet liegen. Ik vind de entreetickets best stevig geprijsd. Zo kost een ticket voor een volwassene €14,50 aan de deur en €13,00 online. En voor kinderen vanaf 3 jaar zijn de kosten €12,50 aan de deur en €11,00 online. Ga je met twee kinderen en twee volwassen of met een volwassene en 3 kinderen dan is een familieticket van €50 / €44 de beste deal. Zoek ook even op kortingscodes. Ik zie af en toe deals voorbij komen via Facebook.

Tot welke leeftijd is een bezoek leuk?

Wij bezochten de dino’s met een tweeling van 4 en ons neefje van 10. Ze vonden het alledrie te gek! Ik zou zeggen dat het geschikt is voor basisschool kinderen en voor iedereen die gek is van dino’s.

Is er horeca aanwezig tijdens Jurassic Kingdom?

Ja dat is er zeker! Op het evenemententerrein vind je een aantal foodtrucks waar wij erg blij van werden. Want dat betekend vaak lekker eten. Wij bestelden een verfrissende ijskoffie en haalden een koek bij Chic de friemel, maar zagen ook een kraampje met Indonesische lekkernijen. Jam!

Daarnaast vind je een restaurant bij de entree van het evenemententerrein. Naast het restaurant zit ook een super leuke speeltuin: Fort Drakensteijn.

Zijn er toiletten op het terrein?

Ja, die zijn er en ook nog eens gratis. Geen paniek dus als de nood hoog is ;-).

Waar te parkeren Jurassic Kingdom?

Wij parkeerden de auto aan de rand van het park. Bij het evenemententerrein zelf zijn geen parkeerplaatsen. Dat ligt namelijk midden in het Prinses Beatrixpark wat volledig autovrij is. Hou er dus rekening mee dat je een stukje moet lopen voordat je er bent.

Neem voor meer praktische informatie een kijkje op de website van Jurassic Kingdom.

> Op zoek naar meer leuke uitjes in Nederland? Bezoek dan onze Nederland pagina.


Wij bezochten Jurassic Kingdom op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent geven wij onze eerlijke mening.


PS: Heb je ons nieuwe GRATIS tabletmagazine al gezien? Boordevol reisinspiratie speciaal gericht op gezinnen? Nee? Je download ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*