Kids hotspot: de Efteling met peuter

Kids hotspot: de Efteling met peuter

Ik vond de Efteling helemaal te gek als kind. De kriebels in mijn buik die ik al voelde tijdens het in de rij staan voor de Python, zo hard mogelijk rondjes draaien in Monsieur Cannibale, zo nat mogelijk worden in de Pirana. Dingen die ik nu stiekem ook nog wel heel leuk vind. Maar de Efteling met een tweeling van twee jaar? Daarmee kunnen we alleen maar naar dat stoffige Sprookjesbos en saaie Lavenland. Toch?

Laat ik maar gelijk één ding rechtzetten, dat stoffige Sprookjesbos is voor een peuter de meest magische plek op aarde. Paddestoelen waar muziek uit komt, kabouterhuisjes waar je in kan klimmen, een snurkende reus, een pratende papegaai, dansende muizen, een meneer met een nek zo lang als die van een giraf en wat dacht je van een gigantische pratende boom die verhalen verteld. En als dat nog niet genoeg is kan je daarna even de benen laten rusten tijdens een tochtje door de magische wereld van de Droomvlucht. Mits de rij niet te lang is, want niets zo erg als lang moeten wachten met een peuterpuber.

sproojesbos_paddestoelsproojesbos_boom sproojesbos_boom2

Heb je inmiddels honger? Ga dan met je peuter pannenkoeken eten in Polles keuken. Hoewel ik mijn pannenkoek wat melig en dus niet zo lekker vond zijn de bewegende potten en pannen die om de zoveel tijd op hol slaan een fijne afleiding waardoor je zelf ook rustig kan eten.

Ik bied alvast mijn excuses aan, want bij het zien van het woord Kindercarnaval komt waarschijnlijk gelijk het bijbehorende deuntje in je hoofd (wat er de rest van de dag niet meer uit gaat). Deze attractie is gemaakt voor peuters. Er is zo ontzettend veel voor ze te zien. Het is niet in het donker en daardoor niet eng voor ze (hoewel mijn kleine peuterpuber zoon daar anders over dacht). Mijn dochter vond het prachtig en keek haar ogen uit.

kindercarnaval kindercarnaval_2

En toen hadden we een probleem, want hoewel de tweeling thuis nog met gemak twee uur slaapt tussen de middag, ging dat natuurlijk nu niet gebeuren. Speeltuin Kleuterhof bleek de oplossing. Ik denk dat ze dit het leukst van de dag vonden. Glijden, schommelen, op de wip wap, een piano waar je op kan lopen. Eigenlijk een doodnormale speeltuin, maar dan mooi vormgegeven. Dit was het moment waarop ik even twijfelde of de Efteling nou wel zo’n goed idee is met kleine kinderen. Een speeltuin heb je immers overal.

speeltuin

Maar toen was daar de draaimolen op het Anton Pieck Plein. Ze waren niet van de paarden af te meppen. Gelukkig was het niet zo druk en konden ze een aantal rondjes achter elkaar blijven zitten. Dikke tranen toen ze van de paarden af moesten om naar de laatste stop van de dag te gaan: het Lavendorp.

caroussel

Een stukje Efteling wat ik altijd links liet liggen, maar een bezoek bij het Volk van Laaf bleek best wel de moeite waard. Het is niet te vergelijken met het sprookjesbos, maar ook hier was het lopen door de huisjes en over houten bruggetjes een feestje.

landvanlaaf_2landvanlaaf

We sloten onze dag af met een stukje varen. Hoewel ik twijfelde of de Fata Morgana wel zo geschikt is voor kleine kinderen vonden die van mij het heel erg leuk. Al werd het wel een beetje spannend in de donkere kerkers.

Maar is de Efteling nou wel de moeite waard om te bezoeken met een peuter? Voor kinderen t/m 3 jaar is de entree gratis en daardoor kan ik hier volmondig ja op antwoorden. We hebben ons van 10:00 tot 17:00 met gemak vermaakt en hebben nog ontzettend veel attracties gemist. Een reden om volgend jaar nog maar eens terug te gaan. Tot die tijd zijn ze net zo blij in de speeltuin om de hoek ;-).

 

Pin it

2 reacties

  • Divonne zegt:

    Wij ala opa en oma van deze twee heerlijke kinderen vonden het in elk geval zeer de moeite waard om met hun de Efteling te bezoeken, dus volgend jaar gaan we zeker weer.

  • Pepijn zegt:

    van harte bedankt voor dit artikel, super geschreven en heel hulpzaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*