Kidshotspot: Waterspeeltuin BuytenDelft

Kidshotspot: Waterspeeltuin BuytenDelft

Zoek je nog een heerlijk, verkoelend uitje voor kleine kinderen deze zomer? En kom je uit de buurt van Delft? Dan heb ik een hele leuke tip: waterspeeltuin BuytenDelft. Uren speelplezier gegarandeerd.

Spetteren en spelen in de waterspeeltuin

Het is een warme lentedag als we de auto pakken richting Delft. Er staat een zacht, koel briesje. We parkeren de auto op de ruime parkeerplaats en lopen naar de entree van BuytenDelft. We spotten de eerste dieren van de kinderboerderij. Geitjes, schapen en een ezel staan in de wei. Maar wij zijn gekomen voor de waterspeeltuin en laten de beesten voor wat ze zijn.

We moeten €2 entree per persoon betalen voor de speeltuin. We zoeken een plek uit in de schaduw op het gras. Voordat onze spullen goed en wel zijn uitgepakt rennen onze kleuters al richting het water. Doordat de speeltuin beschut ligt tussen de bomen is het warm genoeg om te zwemmen.

Met de kabelbaan over het water

Behalve water vind je in de speeltuin ook voldoende speeltoestellen. Schommels, glijbanen, klimtoestellen, graafmachines, een piratenbootje. Maar de grootste hit is toch wel de kabelbaan waarmee je over het water heen kan racen. Gedurende ons hele verblijf staat er een rij met kinderen die om beurten zo hard mogelijk willen slingeren. En dat zonder in het water te vallen natuurlijk.

Het water in waterspeeltuin BuytenDelft is maar 50 cm diep en daardoor ideaal voor kleine kinderen.  Kinderen t/m 3 jaar zonder zwemdiploma zijn wel verplicht bandjes te dragen.

Kinderboerderij BuitenDelft

Ik noemde het net al, maar behalve een waterspeeltuin is er ook een kinderboerderij op het terrein van BuytenDelft. Wij besluiten voordat we naar huis gaan nog een rondje te lopen. Onze kinderen vermaken zich op de loopwagens en driewielers die er staan, aaien de konijntjes, maken een ritje op een pony voor €1 en voeren de geiten gras. Daarna vinden we het welletjes. De kids hebben uren gespeeld en zijn moe. Tot de volgende keer BuytenDelft!

> Meer tips voor uitjes in Nederland? Je vindt ze op onze Nederland pagina.

Waterspeeltuin BuytenDelft praktisch


Openingstijden

Waterspeeltuin BuytenDelft is alle dagen open van 9.30 uur tot 17.00 uur.

Entree en parkeren

Vanaf 2 jaar betaal je €2 entree voor de waterspeeltuin. De kinderboerderij is gratis te bezoeken. Er is een hele grote parkeerplaats vlakbij de entree. Parkeren is gratis.

Toilet en horeca

In de speeltuin is een toiletgebouw aanwezig waar kinderen kunnen plassen. Hier is het ook mogelijk om een meegebracht flesje water te vullen. Bij de entree van de waterspeeltuin, in de kinderboerderij zit een klein biologisch restaurant waar je een kop koffie kan halen en kan lunchen. Maar het is net zo makkelijk om zelf eten, drinken en een kleed mee te nemen en lekker in het gras te picknicken terwijl de kinderen spelen.

Adres: Korftlaan 3a, 2616 LJ Delft

Bekijk de website van BuytenDelft voor meer informatie.


Wij zijn op geen enkele manier gesponsord om dit artikel te schrijven.


PS: Heb je ons nieuwe GRATIS tabletmagazine al gezien? Boordevol reisinspiratie speciaal gericht op gezinnen? Nee? Je download ‘m hier.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*