Kindvriendelijke hotspot: Space Expo Noordwijk

Kindvriendelijke hotspot: Space Expo Noordwijk

Onze 11 jarige zoon keek al weken uit naar een bezoek aan Space Expo Noordwijk. Gek op alles wat met de aarde, ruimte en natuur te maken heeft slurpt hij alle feitjes en weetjes graag in zich op. Dus met, vooraf geprinte, werkbladen, een pen en heel veel zin gingen we op pad.

Leren over de ruimte bij Space Expo Noordwijk

Bij binnenkomst kom je in een donkere ruimte waar posters hangen met daarop alle planeten en zonnestelsel. Maar er is ook veel te doen. Je kan wegen hoe zwaar je bent op de maan en andere planeten en ervaren hoe het is om te springen op de maan. Eén keer per uur wordt er een lancering nagebootst en zo zijn er nog talloze andere activiteiten die je van alles leren over de ruimte en ruimtevaart.

Er staat een model van het ISS (International Space Station), een echte meteoriet en de enige echte Soyuz capsule van André Kuipers. Onze zoon vermaakt zich hier enorm en ondanks dat het museum vrij klein is, brengen we er met gemak twee uur door. 

Tip: Haal bij binnenkomst een speurtocht aan de Bali voor extra vermaak.

Het ESA ESTEC

Na een kop koffie in het restaurantje melden wij ons voor de tour naar ESA ESTEC (voor 8 jaar en ouder). Deze hebben we bij binnenkomst bij ons bezoek bijgeboekt

Dit European Space Research na Technology Centre ligt pal naast het Space expo. Hier worden bijna alle ruimtevaartprojecten van ESA bedacht en uitgewerkt.

Een spaceshuttlebusje rijdt je er naartoe. Hier vindt een identiteitscontrole plaats (ID verplicht bij deze tour) waarna je een bezoekerspas krijgt. Onder begeleiding van een gids krijg je onder andere uitleg over het Internationaal ruimtestation ISS, verschillende raketten en het trainen van astronauten. Zeer informatief en als je kind geïnteresseerd is in de ruimtevaart, zeker een aanrader.

Wanneer gaan we weer?

Na terugkomst doen we nog een rondje museum en wonen een lezing over de maan bij. Zeer enthousiast en heel veel wijzer verlaten wij het museum, met de vraag van zoonlief: ‘we gaan toch zeker snel weer?’

Praktische informatie Space Expo Noordwijk

Space Expo ligt aan de Keplerlaan 3 in Noordwijk.
Entree: Volwassenen € 12,50 p.pKinderen (4 t/m 12 jaar) € 8,50 p.p.Kinderen t/m 3 jaar gratisESA ESTEC: € 6,50 p.p. (Vergeet niet om een geldig identiteitsbewijs mee te nemen). Entree gratis met Museumjaarkaart.
Buiten is een speeltuin in Spacethema. Er is een klein restaurant.

Voor meer informatie zie: www.space-expo.nl

Zin in meer inspiratie voor uitjes in Nederland? Bezoek dan onze Nederland pagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*