Kindvriendelijke vakantieparken in Denemarken

Kindvriendelijke vakantieparken in Denemarken

Ga je naar Denemarken en ben je op zoek naar een kindvriendelijk vakantiehuis? Wij bezochten verschillende kindvriendelijke vakantieparken in Denemarken en delen onze tips. Ook in de buurt van Legoland!

Kindvriendelijke vakantieparken in Denemarken: Djursland
Vakantiepark Ebeltoft ligt aan een haven waardoor je tussen de bootjes zit

Tijdens mijn vakantie in de regio Aarhus in Denemarken sliepen wij op twee vakantieparken van Landal. Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt, om in een huisje van een Nederlandse keten te gaan zitten tijdens je vakantie in Denemarken. Toch beviel het ons enorm goed en wel hierom:

Toeren langs de kustlijn vanuit Landal Vakantiepark Ebeltoft

Het eerste park waar we sliepen was Landal Ebeltoft op het schiereiland Djursland. Ben je dol op de zee? Dan zit je hier helemaal op je plek. 

Spelen op het strand bij Ebeltoft

Voordelen van dit park:

 • De huisjes van dit park zijn particulier bezit, waardoor het voelt alsof je in het vakantiehuisje van een Deense familie zit. Wij vonden dit heel erg leuk, het voelde persoonlijk. Zo hingen er persoonlijke schilderijen aan de muur en lagen er boeken om te lezen.
 • Landal Ebeltoft ligt in een haventje en dat geeft een hele leuke sfeer in combinatie met de gekleurde huisjes. Er zijn veel mensen die met een zeilboot aanleggen bij hun huisje.
 • Het vakantiepark heeft een speeltuin en een (basic) zwembad, maar is niet alleen maar op kinderen gericht. Ook zonder kinderen kun je hier gerust heengaan. Wij vonden dat wel leuk, het is niet zo’n kinderparadijs.
 • In een paar minuten rijden zit je op het strand. Langs de kustlijn vind je hele kindvriendelijke strandjes, waar het water ondiep is en kinderen kunnen spelen zonder dat het snel diep wordt. Je auto parkeer je direct aan het zand, ideaal!
 • In 6 minuten rijd je naar het plaatsje Ebeltoft waar je leuk kunt eten (Maltfabrikken vonden wij geweldig!) of door de straatjes struint voor een ijsje. 

Speeltuin bij Vakantiepark Ebeltoft in Djursland
Speeltuin bij het kindvriendelijke vakantiepark
Vakantiepark Ebeltoft ligt in een haven

Nadelen van dit park:

 • Wij zaten in een huisje op de eerste verdieping met een terras. Dat is wellicht niet voor elk gezin handig. Onze jongste van bijna twee moesten we goed in de gaten houden, omdat er een open steile trap naar beneden was. Er zijn ook genoeg huisjes op de begane grond, even opletten met boeken dus!
 • Op het park heb je heel veel water. De steigers zijn niet afgesloten, dus kinderen zonder zwemdiploma kun je hier niet echt zonder toezicht laten spelen. 
 • Met kinderen die echt willen uitbreken voel je je hier misschien wat opgesloten.
Vakantiehuisjes op Landal Ebeltoft
Ons huisje op de eerste verdieping op Vakantiepark Ebeltoft
National Park Mols Bjerge Djursland
Wandelen tussen de grassen in National Park Mols Bjerge

Tips:

 • Doordat de huisjes particulier bezit zijn krijg je nooit precies hetzelfde huisje als op de foto’s. Wij zagen op de foto’s zwarte rolgordijnen in de slaapkamers, maar ons huisje had lichtdoorlatende vitrage. Gelukkig hadden we een verduisterend gordijn bij ons voor de kinderkamer 😉
 • Houd rekening met wat extra kosten voor energie. Deze betaal je apart bij het uitchecken aan de hand van de meterstanden bij aankomst en vertrek. Wij betaalden in de zomer voor 5 dagen ongeveer €20,- en draaiden ook nog twee wassen. 

Bekijk de prijzen en beschikbaarheid van dit vakantiepark

Ons huisje voelde persoonlijk door de eigen meubels en posters aan de muur en we keken leuk uit op de boten

Zwemmen in de meren rondom Silkeborg vanuit Landal Vakantiepark Søhøjlandet

Het tweede park waar wij sliepen is Landal Søhøjlandet op ongeveer 20 minuten rijden van het plaatsje Silkeborg. Hier zit je in het binnenland, maar wel dicht bij verschillende (zwem)meren. 

Kindvriendelijk strandje bij Almindsø, Silkeborg
Spelen in het water bij Almindsø in Silkeborg

Voordelen van dit park:

 • Ruim, ruimer, ruimst. Dit park is echt heel erg ruim opgezet. Wij hadden een enorm stuk gras voor onze deur waar onze kinderen lekker konden spelen terwijl wij op het terras zaten. 
 • Onze kinderen vonden het vakantiepark geweldig omdat er zoveel te spelen viel. Een speeltuin, minigolf, trampolines, tractorparkje, subtropisch zwemparadijs. Wij kregen ze maar moeilijk mee voor uitstapjes 😉
 • Van dit park krijg je echt een zomergevoel. Bijna alsof je op een camping bent met al dat gras en spelende kinderen. Ook leuk dat er veel Nederlandse kindjes waren om mee te spelen.
 • De huisjes op dit park zijn lekker ruim, wij hadden een huisje van 75m2.
 • Je zit in 20 minuutjes in het charmante plaatsje Silkeborg waar je kunt zwemmen in de meren, maar ook kunt suppen en kanoën. 
 • Dit vakantiepark ligt op een klein uurtje van Legoland, dus hier kun je zo een dagje heengaan!

Kindvriendelijk vakantiepark Søhøjlandet bij Silkeborg
De grote glijbaan van Vakantiepark Søhøjlandet
Ons terras met genoeg ruimte voor de deur om lekker te spelen

Nadelen van dit park:

 • Wij vonden dit park qua sfeer minder leuk dan het eerste park. Daar voelde het huisje heel persoonlijk aan, omdat het dus van Denen zelf is. Hier voelt het wat massaler. Je hebt het gevoel dat elk huisje hetzelfde schilderijtje heeft. 
 • Een deel van de huisjes op dit park is vrij gedateerd. Ga je naar Denemarken voor de goeie interieursmaak? Dan vallen die misschien een beetje tegen. Je kunt er dan voor kiezen om een nieuwer huisje te boeken naast het oorspronkelijke park. Je zit dan iets verder van de faciliteiten, maar hebt wel een speeltuin met trampo in de buurt. Ik zou zelf een volgende keer denk ik wel voor deze huisjes gaan. Maar ik ben gevoelig voor mooie interieurs 😉 Overigens was ons huisje wel heel schoon en goed onderhouden. Zo hadden we een nieuwe waterkoker (je merkt dus dat ze dingen vervangen als ze kapot zijn) en zag het meubilair er netjes uit.
Vakantiepark Silkeborg met speeltuin
Het nieuwere gedeelte van Vakantiepark Søhøjlandet met eigen speeltuin
Ons iets gedateerdere huisje vlak bij de speeltuin en het zwembad

Tips:

 • Wij gaan zeker nog eens terug naar dit gebied als onze kinderen wat ouder zijn zodat we ook de verschillende watersporten kunnen ontdekken zoals het kanoën.
 • Ook bij dit vakantiepark betaal je achteraf voor de energiekosten, net als voor je waterverbruik. Houd er dus rekening mee dat er kosten bijkomen. Wij moesten na vijf dagen (in de zomer) ongeveer €10,- bijbetalen.

Bekijk de prijzen en beschikbaarheid van dit vakantiepark

Kindvriendelijk vakantiepark Denemarken
Het centrale gedeelte met picknickplaatsen, zandbak, glijbaan en heel veel gras om te spelen.
Vakantiepark Denemarken in de bossen
Aan de rand van het park zit je heel rustig en heb je uitzicht op de bossen.

Welk vakantiepark is leuker?

Benieuwd welke van de kindvriendelijke vakantieparken in Denemarken wij het leukst vonden? Wij waren persoonlijk heel erg gecharmeerd van Vakantiepark Ebeltoft De huisjes vonden we heel gezellig en de omgeving met alle strandjes hebben we echt in ons hart gesloten. Op Vakantiepark Søhøjlandet was het weer heel relaxed omdat de kinderen het enorm fijn hadden. Ze konden hier zo de deur uit hollen en met name omdat het in de week dat we er waren zo lekker weer was, was dit heel prettig. Smaken verschillen, dus het zal voor iedereen anders zijn welk park meer in de smaak valt, maar ik hoop dat ik jullie een zo goed mogelijk beeld heb gegeven van de vakantieparken!

Karlby & Sangstrup Cliffs Denemarken
De kliffen bij Karlby & Sangstrup Cliffs in Djursland die we bezochten vanuit Ebeltoft

Meer kindvriendelijke vakantieparken in Denemarken

Landal heeft meer vakantieparken in Denemarken. Bekijk ze allemaal:

Kindvriendelijke vakantieparken in Denemarken
De uitkijktoren van Vakantiepark Ebeltoft

Vakantiehuis met grote tuin in de buurt van Legoland

Wij gingen ook nog twee dagen naar Legoland en Lego House en sliepen toen in Aagaarden. Een boerderij midden in de natuur op 6 minuten rijden van Legoland. We hadden een appartement op de begane grond met een eigen terras, twee slaapkamers en een klein keukentje. Buiten konden de kinderen heerlijk spelen, want het erf is echt enorm. Ze hadden schommels, tractors en een klein speelhuisje. Ideaal voor gezinnen!

Kindvriendelijk vakantiehuis dicht bij Legoland
De grote tuin van vakantiehuis Aagaarden op 6 minuten rijden van Legoland
Kindvriendelijk vakantiehuis vlak bij Legoland
De vier appartementen op de begane grond hebben een eigen terras.

Voordelen van dit vakantiehuis:

 • Er is zowel binnen als buiten heel veel speelgoed voor de kinderen. En in de grote tuin kunnen ze echt lekker spelen en uitrazen.
 • De appartementen zijn leuk ingericht en er zijn oude elementen van de boerderij bewaard gebleven zoals de houten balken en de boogplafonds.
 • Je zit midden in de natuur, dus na een drukke dag in Legoland kom je hier echt even bij. Er zijn ook verschillende wandelpaden om de hoek.

Nadelen van dit vakantiehuis:

 • De prijzen van de appartementen lagen een stuk hoger dan wat wij normaal zouden betalen voor een accommodatie. In vergelijking met de andere opties in Billund vonden wij het het geld wel waard, we hadden hier echt een heerlijke tijd en vonden de rust en ruimte heel fijn.
 • Het keukentje is heel fijn om iets makkelijks klaar te kunnen maken, maar om echt uitgebreid te koken is het wel wat klein. Elk appartement heeft wel een BBQ.

Meer lezen over Denemarken?

Heb je plannen om naar Denemarken te gaan en wil je meer inspiratie opdoen voor een vakantie met kinderen? Bekijk dan ons artikel Vakantie Denemarken met kinderen met alle info en tips die je nodig hebt. Of bestel ons boek Op avontuur in Europa – 49x kindvriendelijke parels binnen 1.000 kilometer.

Dit artikel bevat affiliatielinks. Dat betekent dat wij een kleine commissie ontvangen als jij via één van deze links iets koopt of boekt. Zo kunnen wij de leukste content kunnen maken. Alle genoemde accommodaties zijn door onszelf bezocht en beoordeeld als tipwaardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*