Kralingse Bos met kinderen – zien en doen in het mooiste park van Rotterdam

Kralingse Bos met kinderen – zien en doen in het mooiste park van Rotterdam

Een dagje Kralingse bos kan voelen als vakantie en daarom verdient het zeker een eigen plek op deze site. We hebben de leukste plekken om met kinderen te bezoeken in het Kralingse Bos voor je op een rij gezet. En het fijne is, het is nog bijna allemaal gratis ook!

De Kralingse Plas

Het is misschien een open deur, maar bij het bos ligt de Kralingse Plas. Je kan hier suppen, zeilen en zwemmen. Langs het water staan vele speeltoestellen, inclusief een glijbaan die uitkomt in het water. Op mooie dagen wordt er volop gebarbecued, waardoor de heerlijke geuren je tegemoet komen.

Let wel op: er is bij warm weer soms blauwalg in het water. Zoek op internet altijd even op hoe de waterkwaliteit is als je wilt zwemmen.

Sups en kano’s zijn onder andere te huur bij Fun Forest

Het strandje aan de Kralingse Plas

Zwemmen in het peuterbad

Ga je naar het Kralingse Bos met kleine kinderen? Naast de Plas ligt een peuterbad. Dit is in de winter leeg maar in het voorjaar wordt het gevuld en is het een heerlijke (en veilige) plek om met kleine kinderen met water te spelen. Het water is maar zo’n 20 cm diep dus je hoeft als ouder niet constant bang te zijn dat je peuter verdrinkt als je even de andere kant op kijkt.

Je vindt het peuterbad aan de Westkant van de Kralingse Plas, Langepad 65. Toegang gratis.

Het peuterbad aan de Kralingse Plas is een heerlijke plek voor kleine kinderen

De sprookjesachtige paadjes van de Heemtuin

De heemtuin is gelegen aan de noordelijke oever van de Kralingse Plas en wordt onderhouden door een groep vrijwilligers. Er groeien prachtige planten met kleurige bloemen. Je wandelt er over sprookjesachtige paadjes en krijgt via steigers in het water een mooi zicht over de skyline van Rotterdam.

Lees hier meer over de Heemtuin. Noordelijke oever. Toegang gratis.

Steppen over de steigers van de Heemtuin

Kinderboerderij De Kraal

Geitjes aaien, mais voeren aan de kippen, parkieten bestuderen en cavia’s spotten; het kan allemaal bij kinderboerderij De Kraal. Een ruim opgezette kinderboerderij waar mijn kinderen uren zoet kunnen zijn. Er zijn vaak activiteiten bij de kinderboerderij zoals speurtochten of knuffelmiddag met de konijnen. Zin in nog meer beesten? Aan de andere kant van de Kralingse Plas zit een hertenkamp.

Website kinderboerderij De Kraal. Toegang gratis. Westkant van het Kralingse Bos.

Kinderboerderij De Kraal in het Kralingse Bos

Speeltuinen in het Kralingse Bos

Als je het trekpondje neemt vanaf de kinderboerderij (zie hierboven), sta je aan de andere kant al snel in een speeltuin met een groot bot (wij noemen het daarom de dino-speeltuin) als centraal punt. Je kan er klimmen op een klimwandje, hangen in de touwen en natuurlijk balanceren op het grote bot!

Maar ook in het noordoostelijke deel van het Kralingse Bos vind je een speeltuin met houten speelhuisjes en glijbanen. De speeltuin ligt dichtbij de parkeerplaats van restaurant de Schone Lei. Vanaf hier loop je ook zo naar het hertenkamp.

Er zijn ook speeltuinen in het Kralingse Bos


Steppen over de steigers

Net als in de eerder genoemde Heemtuin zijn er aan de noordelijke kant van de plas nog een aantal steigers waarover je kan wandelen (of steppen) waarbij je prachtig zicht hebt over de plas en de skyline. Dit is dé plek voor een prachtige zonsondergang.

Op de steigers heb je het mooiste uitzicht over de skyline van Rotterdam

Klimmen tussen de bomen bij Fun Forest

In het Kralingse Bos vind je Fun Forest waar je kunt klimmen in de boomtoppen. Je moet daar echter 1.30m voor zijn en dat halen mijn kinderen nog niet. Maar… er ligt in het bos, tegenover de ingang van Fun Forest ook een klein baantje waar de kinderen gratis alvast de skills kunnen bijslijpen, zodat ze de hoogte in kunnen als ze groot genoeg zijn.

Website Fun Forest. Vanaf 1.30 meter. Vanaf €18,95 per persoon.

Het oefenparcours van Fun Forest

Eten en drinken in het Kralingse Bos

Rondom de Kralingse Plas zijn er verschillende restaurantjes om wat te eten en drinken. Dus honger of dorst hoef je niet te hebben. De Tuin van de Vier Windstreken heeft een mooie tuin, zoals de naam al verklapt, waar je aan de plas kan zitten. Bij snackbar De Eekhoorn (vlakbij het hertenkamp) kan je tegenwoordig een frietje eten op een schommel, hoe leuk! Of neem een kleedje mee om te picknicken in het gras.

Picknicken en spelen op een van de veldjes kan natuurlijk ook

Meer Rotterdamtips?

Lees hier onze tips van local Renee.

Of lees onze tips voor een dagje Rotterdam met kinderen.

Pin it

2 reacties

  • Cheryl zegt:

    Wanneer word het zwembadje gevuld?

  • Nc Homans zegt:

    Vorige week was het nog leeg, ik vrees door Corona-regels. Heb niet kunnen vinden wanneer ze het willen vullen helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*