Laten we weer lief doen tegen elkaar

Laten we weer lief doen tegen elkaar

Het is lang geleden dat ik een persoonlijk blog geschreven heb. Maar er moet me iets van het hart: laten we weer lief doen tegen elkaar. Alsjeblieft.

Ik vind het heerlijk om te bloggen. Echt! Meerdere uren per dag stop ik liefde in deze website. Geef ik tips over toffe bestemmingen, deel ik leuke plekken in Nederland die we recent ontdekt hebben. En brengen we praktische producten bij jullie onder de aandacht. En ik niet alleen. Inmiddels is er een team vaste gastbloggers die ook maandelijks hun best doen op een fijn verhaal. Meestal zijn de reacties van onze lezers positief. Verschijnen er lieve berichten op Facebook, Instagram of in de mail. Maar ook steeds vaker komen er negatieve reacties voorbij.

Begrijp me niet verkeerd. Iedereen mag zijn mening geven. Het oneens zijn met wat we schrijven. Kritisch zijn. Graag zelfs. Discussie is goed. Een goed onderbouwde kritische reactie zal ik dan ook altijd beantwoorden. Maar meestal is het alleen maar iemand die zijn stempel wil drukken. Even wil schreeuwen om aandacht. Alleen maar lelijk kan doen.

Ik zie het ook steeds vaker in Facebookgroepen. Fijne groepen die bedoeld zijn om elkaar te helpen. Tips te delen. Elkaar te inspireren. Als er dan iemand is die de dingen net even anders doet dan de meute krijgt die een bak stront over zich heen. We bemoeien ons overal mee en hebben overal kritiek op. Over de rugdrager die iemand gebruikt. Over de bestemming waar iemand naartoe gaat. Over het wel of niet gebruiken van een autostoeltje. Over het wel of niet rijden op een scooter in het buitenland.

Treurig word ik van de lelijke reacties onder nieuwsberichten. Van het mensen veroordelen. Van lelijke dingen roepen, lekker makkelijk vanachter je laptop of telefoon. Van het moddergooien. Van het discrimineren. Van het naar elkaar wijzen.

Dus laten we alsjeblieft het gesprek weer met elkaar aan gaan. In een digitale wereld waarin sarcasme en nuance niet te begrijpen zijn. Leg uit waarom jij de dingen anders zou doen. Probeer elkaar te begrijpen. Geef elkaar de ruimte. Behandel een ander niet zoals je zelf ook niet behandeld wil worden. Laten we weer lief doen tegen elkaar.

Liefs,

Marlieke

Pin it

2 reacties

  • Gerdine zegt:

    Amen 🙂

  • Yvonne zegt:

    We bemoeien ons overal mee en hebben overal kritiek op.. welkom in Nederland! 😉 En dan nu serieus: goed punt en helemaal gelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*