Maria Alm met kinderen – kindvriendelijke parel in Oostenrijk

Maria Alm met kinderen – kindvriendelijke parel in Oostenrijk

In de Hochkönig regio, in het Oostenrijkse Salzburgerland, vind je het bergdorpje Maria Alm. Hier roetsj je via meerdere glijbanen de berg af, klim je in het klimpark en spelen de kinderen in een van de vele speeltuinen terwijl jij op het terras geniet van een koffie. Marlieke bezocht samen met haar man en tweeling Roos en Siem (toen 6) deze heerlijke plek in de Alpen en deelt haar tips voor Maria Alm met kinderen.

Oostenrijk | regio Hochkönig| uitvalsbasis Maria Alm | 955 kilometer van Utrecht | 905 kilometer van Brussel

Kindvriendelijke accommodatie in Maria Alm

Wij verbleven in een appartement van het kleinschalige vakantiepark Landal Maria Alm. Op het park vind je een zwembad, een restaurant en natuurlijk de Bollo­-kidsclub. Tijdens ons verblijf in de herfstvakantie werden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Zoals een kijkje op de naastgelegen manege, een filmmiddag en een bezoek aan de speeltuin op de berg. Landal Maria Alm ligt op 10 minuten lopen van de berglift Hochkönig Natrun. 

Boek hier jouw verblijf bij Landal Maria Alm

Zien en doen in Maria Alm met kinderen

De Prinzenberg op

In het centrum van Maria Alm vind je de Natrunbahn. Deze gondel brengt je naar de top van de Prinzenberg. Een kleine berg waar ontzettend veel te beleven valt. Bij ons verblijf in Maria Alm kregen wij een Hochkonigpass. Hiermee konden we gratis gebruikmaken van verschillende bergliften in de omgeving. De Prinzenberg werd al snel onze ‘huisberg’. We gingen bijna elke dag wel even omhoog voor een kop koffie, borrel op het terras of om te spelen in een van de speeltuinen.

Onze favoriete wandeling was naar de Prinzensee. Dit heldere meer ligt op de top van de berg en, als het windstil is, spiegelen de omliggende bergen in het water. Echt prachtig! Je loopt vanaf de berglift in een kwartiertje naar het meer.

Horeca met speeltuin op de Prinzenberg

Bovenop de berg vind je meerdere restaurants met aangrenzend een speeltuin. Ideaal, want terwijl jij geniet van een koffie of verfrissend biertje op het terras, vermaken de kinderen zicht op de schommel of trampoline.

Tom Almhütte

Direct bovenaan de berglift van Maria Alm vind je Tom Almhütte. Een hippe tent met enorm terras. In de speeltuin vind je een trampoline, schommels en glijbaan. Achter de berghut ligt een gratis mini-klimpark. Voor echte durfals is er ook een ‘echt’ klimpark waar je gezekerd langs de hoge boomtoppen klimt.

Grammlergut

Iets verderop vind je de Grammlergut. Ons favoriete restaurant op de Prinzeberg. De sfeervolle Almhut wordt gerund door een familie met jonge kinderen, dus ze weten precies waar je als ouder behoefte aan hebt. Proef vooral de huisgemaakte kaiserschmarrn en borrelplank met kaas en vleeswaren uit de regio. Direct naast Grammlergut ligt een enorme speeltuin met een gaaf klimkasteel en een reuze-knikkerbaan. De houten knikker haal je uit een draaiautomaat. Zorg voor losse munten van €2,-.

Jufenalm BOHO

Vanaf de berglift is het ruim een half uur lopen via een prachtig pad naar de Jufenalm BOHO. Hier vind je naast een speeltuin met schommels, trampoline en glijbaan ook boerderijdieren zoals alpaca’s en herten. Maar de enorme kabelbaan was absoluut favoriet bij onze tweeling. Je kunt ook slapen in een van de prachtige appartementen met zwembad en waanzinnig uitzicht!

Glijdend de berg af

Je kunt natuurlijk weer naar beneden met de berglift, maar er is een veel leukere manier om de Prinzenberg weer af te komen: glijdend. In het gratis Waldrutschenpark kun je via 5 glijbanen naar beneden. De langste glijbaan is maar liefst 55 meter. Hoe gaaf is dat! Tip: de glijbanen glijden wat stroef, zorg daarom voor een gladde broek, bijvoorbeeld een regenbroek, of leen een speciale ‘glijbroek’ bij de kassa van de Natrunbahn. Er loopt een wandelpad naast de glijbanen, dus je kunt ook gewoon lopen.

Waanzinnige vergezichten

Het rijden van de panoramaroute Grossglockner Hoogalpenstraat was een hoogtepunt van onze vakantie. Deze 48 kilometer lange bergpass brengt je in 36 haarspeldbochten naar de Kaiser-Franz-Josefs-Hoogte en is één van de mooiste wegen van Europa. De uitzichten onderweg zijn waanzinnig. Je komt langs verschillende stops waar je wandelingen en speeltuinen vindt. Toen wij er waren lag er een dik pak sneeuw wat de tocht extra magische maakte. Ga je net als wij in de herfst? Houd er dan rekening mee dat aan het begin van de route wordt gecontroleerd of je winterbanden onder je auto hebt, deze zijn verplicht. De weg is geopend van mei tot november afhankelijk van de conditie van de weg.

Kasteel in de bergen

Burg Hohenwerfen is een kasteel dat mooi op een heuvel ligt en omringd is door bossen. Voor kinderen is er een speurtocht met twee muizen in de hoofdrol die je op een speelse manier meer vertelt over het kasteel en de historie. Op de binnenplaats van kun je ouderwetse spelletjes als kegelen doen en vind je een klein restaurant. De spectaculaire roofvogelshow was het hoogtepunt van ons bezoek.

Ben je enthousiast geworden over een vakantie in de bergen? Lees dan ook onze verhalen over Zwitserland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*