Minder leuk: de reisblunders van Marlieke

Minder leuk: de reisblunders van Marlieke

Reizen is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Soms zit het keihard tegen. Het is rotweer, de kinderen zijn ziek, er wordt een nieuw hotel gebouwd direct naast jouw guesthouse. En soms komt het doordat je zelf iets doms doet. Zoals je paspoort vergeten in het vliegtuig. Hieronder een overzicht van mijn reisblunders.

Wat een pech, camera weg
Ehm… nee. Dit is geen zielig verhaal over een gestolen camera op een drukke, toeristische plek. Dat zou ook vervelend zijn, maar dan had ik er niks aan kunnen doen. In dit geval liet ik mijn camera zelf liggen. Vergeten. In Thailand. In de bus van Bangkok naar het eiland Koh Chang. Dag foto’s, hallo rothumeur. De receptioniste van ons guesthouse belde de busmaatschappij nog voor ons, maar tevergeefs, het fototoestel was nergens te bekennen. Schrale troost; het was een compactcamera en niet mijn dure spiegelreflex. Die zat veilig in mijn rugzak.

Portemonnee vergeten
We zijn in Portugal. Op het programma staat een dagje Sintra (aanrader met kinderen, lees hier maar). We zijn er al bijna als ik ontdek dat mijn portemonnee nog in het huisje ligt. Sh*t! Gelukkig heeft manlief wel een pinpas meegenomen. We vertrouwen er niet op dat we overal kunnen pinnen, dus gaan we op zoek naar een pinautomaat. Je raadt het al. Nergens zo’n ding te vinden. De sfeer in de auto wordt er niet beter op. Pas na een half uur rondjes rijden vinden we er een. Extra dom: Uiteindelijk hebben we nergens cash geld nodig en kunnen we overal waar we komen pinnen.

3 x is scheepsrecht
Van blogger Renee kregen we strandtent de Pit in ‘s Gravenzande getipt als toffe plek met kinderen. Daar wilden wij ook weleens naartoe. De strandtent blijkt nogal moeilijk te vinden. De eerste keer reden we naar het verkeerde strand. Kan gebeuren. Een paar maanden later gingen we voor de herkansing. Maar ook nu namen we de verkeerde afslag. Drie keer is scheepsrecht zullen we maar zeggen, want de derde keer hadden we het eindelijk gevonden.

Paspoort verloren?
Met vriendinnen ging ik een paar dagen naar Boedapest. Leuk! Maar eenmaal geland kwam ik er tot mijn grote schrik achter dat mijn paspoort weg was. Vergeten in het vliegtuig! De eerste dag in deze top stad bestond dus niet uit leuke dingen doen, maar uit telefoontjes plegen naar de luchthaven en cafés zoeken met wifi om uit te zoeken hoe ik zsm een noodpaspoort kon regelen. Gelukkig bleek dit niet nodig en kon ik mijn paspoort aan het eind van de dag op halen. Maar het was wel even spannend!

Hoe we bijna bizons zagen in Nederland
Bizons in Nederland? Jazeker! We gingen er speciaal voor naar de Kennemerduinen, vlakbij Haarlem. Leuk voor dit blog, dacht ik. We maakten een prachtige wandeling, liepen over duinen en door bossen, maar hebben geen bizon gezien. Eenmaal bij het bezoekerscentrum bleek dat we een totaal verkeerde route gelopen hadden. Oeps!


Wat is jouw ergste reisblunder?

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*