Ouddorp met kinderen – spelen, doen en eten

Ouddorp met kinderen – spelen, doen en eten

Nienke (41) woont samen met Martijn (43), Mees (8) en Eline (6) in hartje Rotterdam. Sinds drie jaar bezitten ze een oude stacaravan in Ouddorp. Goeree (onderdeel van het eiland Goeree-Overflakkee) heeft weinig geheimen meer voor het gezin. Ze delen de beste tips voor de omgeving van Ouddorp met kinderen.

Spelen en ontdekken in omgeving Ouddorp

Speeltuin de Flipjes

De Flipjes is een speeltuin met allerlei speeltoestellen zoals glijbanen, klimtoestellen en een grote zandbak met speelgoed. Er zijn genoeg bankjes om als ouder lekker op te zitten. De entree is €2,- (zowel voor kinderen als voor de ouders) en voor dat geld kunnen de kinderen zich úren vermaken. Ook de wat oudere kinderen kan je prima meenemen. 

Geitenboerderij de Mekkerstee

De Mèkkerstee is, net als de Flipjes, een begrip in Ouddorp. Bij de geitenboerderij haal je ambachtelijk ijs (van geitenmelk uiteraard), zie je hoe de geiten worden gemolken en er is ook nog een speeltuin. In de zomer is er ook nog een pluktuin waar je voor weinig geld een prachtig boeket kan plukken. In de boerderijwinkel vind je lekkere kaasjes en meer. Toegang is gratis.

Krabben vangen in Ouddorp

Ik ga naar het strand en ik neem mee: een kippenpootje, plakje ham of salami. In Ouddorp kan je op veel plekken krabben vangen, bijvoorbeeld op en om de steiger bij het haventje. Met een stok, touw en een wasknijper maak je makkelijk een krabbenhengel. Emmer mee en je hebt een hele middag plezier. Wel weer vrijlaten natuurlijk…

Spelen op het strand en leren surfen

Natuurlijk is spelen op het strand een activiteit die niet mag ontbreken. De stranden van Goeree zijn de schoonste van Nederland en ook de duinen zijn heel erg mooi. Tip: Boek een surfles bij Natural High die ook een locatie in Ouddorp heeft.

Haaientandenspeurtocht

Bij Informatiecentrum Grevelingen is vanalles te doen. Leer meer over het eiland Goeree en haar natuur en beklim de mooie uitkijktoren. Of doe de haaientandenspeurtocht, waarbij je met een zeef haaientanden zoekt in het zand. Dit is een goed uitstapje bij minder weer, maar ook leuk in combinatie met een stranddag aan de Brouwersdam.

Wandelen rondom Ouddorp met kinderen

Bunkerroute

Rij je, vanuit Ouddorp, richting de Brouwersdam via natuurgebied De Punt dan zie je een bunker langs de weg staan. Aan de overkant start een leuke wandelroute door het duingebied. Langs het pad liggen meerdere bunkers die door de Duitsers zijn aangelegd in de Tweede Wereldoorlog. De wandeling is kort, maar door het vermaak onderweg kan je er zo een paar uur voor uittrekken. 

De Kwade Hoek

De Kwade Hoek is een natuurgebied in de duinen van Goeree. Elk seizoen is hier mooi en na elke bocht zijn er weer nieuwe vergezichten. Je komt, als je richting de duinen loopt, langs drassige grond waar je zeekraal vindt. Met een beetje mazzel kom je de hele route niemand tegen. 

Flamingo’s spotten

Naast de jachthaven van het plaatsje Battenoord leeft in de winter een groep flamingo’s. Loop de wandeling langs het water en spot de grote roze vogels. De bordjes op de route vertellen je meer over de omliggende natuur.

De slikken van Flakkee

Dit natuurgebied ligt tussen het water van de Grevelingen en het eiland Goeree-Overflakkee. Het is een prachtige plek waar Schotse hooglanders en fjordenpaarden grazen op de vlaktes. De slikken kleuren in het najaar felrood doordat het zeekraal verkleurt. Uitgewandeld? Eet dan taart bij de Uûlestee (alleen open op zondagen), een onontdekt pareltje waar je gezellig binnen of in de mooie tuin kunt zitten.

Eten in omgeving Ouddorp met kinderen

Bij Marc

Dé plek die iedereen in deze regio kent is Bij Marc. Een prachtig groot terras aan de duinen waar je een kop koffie óf een glas wijn drinkt terwijl de kinderen zichzelf vermaken in de houten klimtoren met gigaglijbaan in de duinen. Naast Bij Marc is er ook nog eens een leuke winkel met kleding van surfmerken en worden er veel activiteiten georganiseerd bij Strandtheater Houten Kaap.

Bistro Skål

Op Camping de Klepperstee, waar je uiteraard ook een kampeerplaats én vakantiehuizen kunt reserveren, is ruim twee jaar geleden een heel mooi natuurzwembad aangelegd. Meteen ernaast staat Bistro Skål, gebouwd in Scandinavische stijl. Vanaf het terras heb je zicht op je kleuter die speelt in het ondiepe badje of in de speeltuin. Ook is er een (kleine) binnenspeeltuin, ideaal bij slecht weer. 

Fitou

In de theetuin van Fitou, in Ouddorp, strijk je neer aan een van de tafeltjes onder de appelbomen. Terwijl je geniet van goede koffie of een huisgemaakte lunch, spelen de kinderen op het gras, doen een spelletje of aaien de konijnen.

Tat’s Patat

Nét aan de andere kant van de Brouwersdam, nét op Schouwen-Duivenland, staat een dubbeldekker. En niet zomaar eentje. Het is een heuse snackbus. Tat’s Patat heeft niet alleen lekkere frieten en vis maar ook heerlijke vegakroketten, ijsjes en meer. Je kan met slechter weer bovenin de bus zitten en met mooi weer aan een tafeltje aan het water. Op drie minuten lopen vind je ook een geweldige waterspeeltuin, dus je bent hier zo een (mid)dagje onder de pannen.

>> Lees hier meer tips voor het Zeeuwse eiland Schouwen-Duivenland met kinderen

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*