Review: Kamperen bij camping De Achterste Hoef

Review: Kamperen bij camping De Achterste Hoef

In de mooiste week van afgelopen zomervakantie vertrokken we met kids en caravan richting Noord Brabant. Bestemming: 5-sterrencamping De Achterste Hoef. Met zwembad, zwemmeer, speeltuinen, lama’s en een kidsclub. We waren wat sceptisch vooraf, maar het bleek een heerlijke plek! Hieronder lees je onze volledige review.

Ruime kampeerplekken met schaduw

Als we de slagboom van De Achterste Hoef doorrijden zijn we even bang dat we een vergissing hebben gemaakt. Is deze camping niet veel te groot voor ons? Staan we niet op een rijtje naast elkaar op een veldje? Daar heb ik echt geen zin hoor. Maar als we ons veld oprijden zijn onze zorgen gelijk verdwenen. We staan op een gezellig veld met ruime plekken. Omringd door bomen die voor schaduw zorgen. Fijn, want ons weekje weg had niet beter getimed kunnen worden. 6 dagen met temperaturen achterin de 20 graden en zon. Laat de kampeerweek maar beginnen!

Spelen, spelen, spelen

Onze kinderen spotten gelijk twee andere kindjes. Dat maakt kamperen zo ideaal. Op ons veld staat een klein speeltoestel met glijbaan. Terwijl wij de voortent opbouwen, nemen onze kinderen samen met hun vriendjes het speeltoestellen onderhanden met plastic gereedschap.

Hoewel de camping met 580 (!) plekken best groot genoemd mag worden blijken wij dicht bij de grote buitenspeeltuin, binnenspeeltuin en het zwembad te staan. Binnen no time kennen onze kinderen de weg. Wat helpt is dat de velden allemaal een dierennaam hebben voorzien van een foto. Zo staan wij op het veld van de Dolfijn. Makkelijk te onthouden voor onze kids.

Verkoeling bij het meer

Het eerste wat wij doen is onze spullen bij elkaar rapen en lopen naar het zwemmeer op de camping. Het is bloedheet en dit natuurlijke meertje zorgt voor verkoeling. Het meer loopt geleidelijk af waardoor het zeer toegankelijk is voor kleine kinderen. Er zijn strandjes waar de kids met emmer en schep aan de slag kunnen en er staan wat speeltoestellen. Wij draperen onze handdoeken op het grasveld en springen het meer in. Iets wat we tijdens ons verblijf bij de Achterste Hoef nog meerdere keren herhalen.

Er is ook een glijbaan het meer in, maar door de droge zomer staat het water niet hoog genoeg om te mogen glijden. Jammer, want dat had het meer nog net iets leuker gemaakt. Alhoewel zwemmen naar het druipende vlot en daar bommetjes vanaf maken ook heel leuk is ;-).

Rondom het meer vind je ook mooie kampeerplekken met eigen sanitair. Ruim vooraf reserveren is aan te raden.

Tip: neem een parasol mee. Er zijn geen schaduwplekken rondom het meer.

Liever een zwembad?

Hoewel ik me prima vermaak bij het meer, blijkt het zwembad een gigantische aantrekkingskracht op onze kinderen te hebben. Uiteindelijk geef ik toe. Het zwembad bestaat uit een rechttoe rechtaan zwembad van 1.40 meter diep en een kleine kinderbadje. Buiten hebben ze precies hetzelfde. Dat er verder niks is deert onze kinderen niet. Die willen vooral bommetjes maken. Wij hebben tijdens ons verblijf bij de Achterste Hoef alleen maar mooie zonnige dagen. Heb jij dat niet? Dan is het binnenzwembad wel echt een uitkomst.

Crossen door het bos

Er is veel ruimte voor groen bij De Achterste Hoef. Zo is er vlakbij het meer een fietscrossbaan in het bos, een tokkelbaan, een klimboom en grote speelvelden voor de wat oudere jeugd. Als ik op een ochtend langs de crossbaan loop zie ik de eekhoorntjes over de takken schieten. De crossbaan is overigens ook een hit bij onze kinderen. Keihard scheuren op je fietsje over heuveltjes. Zelfs onze dochter heeft er plezier in.

Je hoeft de camping niet af

En als bovenstaande al niet genoeg is. De camping heeft ook nog een supermarkt waar alle basisdingen te koop zijn, twee alpaca’s die de kinderen met speciaal voer mogen voeren, een minigolfbaan, een kidsclub waar bijna elke ochtend geknutseld kan worden, een theater en een treintje dat iedere middag een rondje over de camping rijdt. Mascotte Zoef (een kat) komt af en toe voorbij om de kids een high five te geven of een spelletje te doen. Je hoeft de camping niet af.

Honger of dorst? Op de camping vind je ook een prima restaurant met groot terras. Vlakbij de speeltuin. Dus terwijl de kinderen spelen kan jij met een biertje op het terras zitten. Liever friet? Er is ook een snackbar.

De laatste dag van ons verblijf op de camping springen ook wij aan boord van de Zoefexpress voor een ritje. Met schallende kinderliedjes op de achtergrond zwaaien we vrolijk naar de andere campinggasten. Een 5-sterrencamping. Het was voor de volwassenen even wennen, maar de kinderen hadden de vakantie van hun dromen.

Op camping De Achterste Hoef vind je ook een aantal huuraccommodatie. Boek hier alvast je plekje voor komend seizoen.


Wij kampeerden op uitnodiging van De Achterste Hoef. Uiteraard geven wij volledig onze eigen mening en gaan wij alleen samenwerkingen aan met partijen die we bij Kleine Globetrotter vinden passen.

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*