Uitje getest: Madurodam met kinderen

Uitje getest: Madurodam met kinderen

Op een zonnige dag in coronatijd besluit Nienke haar kinderen mee te nemen naar Madurodam. Het blijkt een feest der herkenning en een bron van inspiratie voor het maken van nieuwe vakantieplannen. Of het een aanrader is met kinderen lees je in onderstaand artikel.

Feest der herkenning

‘Wat is het groot!’ is het eerste dat ik denk als we naar binnen lopen. De kinderen stuiven alle kanten op en willen meteen alles aanwijzen aan ons en zoveel mogelijk bekijken. We besluiten met Nederland te beginnen. Met de kerst zijn we een aantal dagen in Amsterdam geweest en deze beroemde huisjes worden meteen herkend. Ook
het Rijksmuseum blijkt een feest van herkenning.

Inspiratie voor dagjes of weekendjes weg

Niet alleen de kinderen kijken goed om zich heen, ook wij zien allerlei bekende, maar ook onbekende gebouwen. Al snel zoeken we mooie kastelen uit waar we in het echt ook best een keer een kijkje willen nemen. Een grote bron van inspiratie nu we voorlopig voornamelijk in Nederland blijven.

Zo besluiten we dat we een keer Drakensteyn in het echt willen bekijken, maar ook Huis te Warmont en het Muiderslot. Verder zijn de kleine treintjes favoriet bij onze zoon en mogen ze allebei bij de Marsfabriek (miniatuur uiteraard) een muntje in de automaat gooien. Hierna rijdt er een klein autootje over het terrein met in de laadbak een heel klein Marsje. De verbazing!

Vliegen in de Flying Dutchman en meer

Naast inspiratie opdoen voor vele tripjes, zijn er ook een aantal attracties die de kinderen zeker niet willen missen. Zo kan je vliegen in de ‘Flying Dutchman’, waarbij je plaatsneemt in een echt vliegtuig en beelden te zien krijgt van hoe je over Nederland vliegt. Waarna je je opeens in een ware discotheek waant of in een kunstwerk van Escher.

Ook ‘Nieuw Amsterdam’ valt bij onze kinderen in de smaak. Eerst lijkt het alsof we in het ruim van een schip meevaren naar Nieuw Amsterdam waarna je met kanonnen schiet op de vijand. In weer andere attracties pompen we de Haarlemmermeer leeg en even later wonen we de eerste vrije Statenvergadering bij die plaatsvond in de 16e eeuw. En dan vergeet ik nog bijna het zelf opwekken van windenergie en het bedienen van de stormvloedkering.Voor iedereen genoeg te kiezen.

Speeltuin in Madurodam

Er is een grote speeltuin aanwezig met genoeg speelmogelijkheden voor groot en klein. Voor de allerkleinsten is er een Nijntje-speeltuin. De speeltuin is origineel vormgegeven en onze kinderen vermaken zich er een hele tijd.

Na het spelen hebben ze wel een ijsje verdient. Het restaurant heeft, naast ijs, voldoende keuze om te kunnen lunchen of even wat te drinken. Het restaurant heeft een groot terras dat uitkijkt over Madurodam.

Conclusie: Is Madurodam een aanrader met kinderen?

Met veel ideeën over waar we allemaal eens naartoe willen in Nederland de komende tijd en zeer tevreden kinderen verlieten we Madurodam. Wij zijn er een dag zoet geweest en ik zou dan ook adviseren er in ieder geval minimaal een halve dag voor uit te trekken. Zeker een aanrader om eens te gaan kijken en ook prima te doen met een buggy of kinderwagen.

Madurodam met kinderen Praktisch


Openingstijden dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur
Entree tot en met 2 jaar gratis, daarna €16,50 (online). Museumjaarkaart is niet geldig. Rotterdampas geeft korting.
Adres George Maduroplein 1, Den Haag
Openbaar vervoer Tram 9 stopt voor de deur
Parkeren Je kunt bij Madurodam parkeren voor €10,00 per dag maar wij parkeerden gratis in de straat tegenover de ingang.

Kijk voor meer informatie op de website van Madurodam

Zoek je meer inspiratie voor dagjes weg? Check ons overzicht met leukste uitjes in Nederland met kinderen

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*