Onze favorieten: review V-Tech Storio Max XL 2.0

Onze favorieten: review V-Tech Storio Max XL 2.0

Tijdens onze vakantie in Spanje mogen wij de Storio Max XL 2.0 van V-tech uittesten. Een kindvriendelijke tablet. Een ideale gadget voor mee op reis. Wij zetten de plus- en minpunten van dit leuke apparaat voor je op een rij.

Vanaf het moment dat de doos met daarin de Storio Max XL tevoorschijn komt zijn onze kinderen verkocht. Een tablet! En dat helemaal speciaal voor kinderen! Als we de tablet hebben geregistreerd en voor ieder kind apart een profiel hebben aangemaakt (is zo gebeurd) kan het ontdekken beginnen.

Wij namen de Storio mee op vakantie. We hadden er beter twee aan kunnen schaffen 😉

De pluspunten van de Storio Max XL 2.0


De tablet is geschikt voor kinderen van 3 tot 11 jaar. Onze tweeling is 4,5 als we de tablet uitproberen en vallen dus prima binnen de doelgroep. Wij waren blij verrast door de goede werking van de Storio Max. Ik zet de pluspunten voor je op een rij:

Alles is Nederlands gesproken

Onze kinderen kunnen nog niet lezen wat soms lastig is bij het spelen van spelletjes. Gelukkig heeft V-tech daar iets slims op bedacht. Zodra je een app aanklikt wordt er in het Nederlands verteld wat het voor app is. Ook bij de spelletjes wordt alles goed uitgelegd. Je hoeft er als ouder dus niet constant bij te zitten. Je kind kan zelf op ontdekkingstocht.

De Storio Max XL kan tegen een stootje

Onze tweeling wil nog weleens iets uit hun handen laten vallen. Het duurde dan ook niet lang, voordat de Storio een keer op de grond lag. Gelukkig zit er om de Storio Max standaard een hoesje in de kleur blauw of roze met een stootrand. Handig!

De tablet ligt lekker in de (kinder)hand

Waar een iPad niet heel erg lekker in kinderhanden ligt doet de Storio Max XL dit wel. Met het formaat van een iPad mini, maar wel een heel stuk dikker is deze perfect met twee handen vast te houden. Zit je kindje aan tafel te spelen dan kan de Storio neergezet worden met behulp van een schuifje aan de achterkant.

Je krijgt er een leuk spel bij

Zoals ik al eerder vertelde is de Storio Max XL in twee kleuren beschikbaar. In blauw en in roze. Bij de blauwe variant zit een los spel van Paw Patrol en bij de roze van Minnie Mouse. De spelletjes werken hetzelfde als bij de Game Boy van vroeger. Je schuift ze achterin de tablet. Wij hebben de blauwe variant met Paw Patrol. Een hit bij kleine jongens. Het spel heeft een makkelijke en een moeilijke variant. Onze zoon van 4 kiest voor de makkelijke optie en kan hier prima mee uit de voeten. Leuk is dat je de tablet ook moet kantelen om bepaalde spellen te halen. Het is een goed doordacht spel wat zorgt voor uren spelplezier. Internet is bij de spellen niet nodig. Wat handig is als je de Storio Max meeneemt op vakantie.

Er zit een camera op

Ik weet niet hoe dit bij jullie kids zit, maar bij ons is alles met een camera er op interessant. En als er dan ook nog een ‘Coole Camera’ app op zit is het feest compleet. Want wat is er leuker dan selfies maken met een nep snor of als piraat. Een soort snapchat voor kids. Leuk!

Apart ouderdeel

Apps downloaden of dingen aanpassen kan alleen via de ouder-instellingen. Deze is beveiligd met een toegangscode. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er ineens voor honderden Euro’s aan apps gedownload zijn.

> Wil je meer reviews lezen van handige producten voor op reis? Bekijk dan onze favorieten pagina

Door het kindvriendelijke gebruiksgemak kunnen kleuters zelfstandig met de Storio Max XL spelen

De minpunten van de Storio Max XL 2.0


We zijn dus behoorlijk positief over de Storio Max XL 2.0. Zijn er dan geen minpunten te noemen? Zeker wel. Dit zijn de dingen waar wij tegenaan liepen:

De Storio Max XL start traag op

Een iPad staat gelijk aan zodra je op de knop drukt. Handig voor kinderen met weinig geduld. De Storio moet, als hij een tijdje uit is geweest, echt eerst even opstarten. Dit duurt soms net iets te lang voor kleine kinderen die dan al fanatiek op alle knopjes aan het drukken zijn of roepen dat hij het niet meer doet.

De schermkwaliteit (resolutie) valt tegen

Waar de resolutie van menig ‘normale’ tablet prima in orde is, is het scherm van de Storio toch wel behoorlijk pixelig. Bij het spelen van spelletjes valt dat niet zo op, maar als je filmpjes kijkt op YouTube of de foto’s die zijn gemaakt met de ‘Coole Camera’ des te meer. Voor de kinderen overigens geen probleem hoor.

Losse spellen zijn best duur

Het leuke van de Storio Max XL vind ik dat het een tablet en een spelcomputer in een is. Er zijn dan ook leuke losse spellen voor te koop van bijvoorbeeld Frozen, Dora en Peppa Pig. Er hangt alleen wel een prijskaartje aan deze spellen. Zo kunnen de prijzen oplopen tot wel €39. Tip: op moment van schrijven zijn er verschillende spellen in de aanbieding. Leuk cadeau voor de kerst ;-).

> Bekijk hier het aanbod van spellen voor de V-Tech Storio Max XL 2.0

De resolutie van de Storio Max XL 2.0 is niet top, maar dat mag de pret niet drukken

Review V-Tech Storio Max XL 2.0 door onze kleuters


Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk wat onze kinderen van de Storio Max XL vinden.

Al bij het uitpakken zijn ze door het dolle heen. Een eigen tablet! Doordat de Storio Max XL zo ontzettend gebruiksvriendelijk is kunnen ze binnen no-time aan de slag. Het meest in de smaak valt de al eerder genoemde ‘Coole Camera’, maar ook het Paw Patrol spel is een hit. Ze laten zich voorlezen, maken tekeningen en zingen mee met de voorgeprogrammeerde liedjes.  Een succes dus! Inmiddels is de Storio Max XL 2.0 al een maand in ons bezit en wordt hij nog dagelijks gepakt om mee te spelen.

Conclusie: Is de Storio Max XL 2.0 een aanrader?


Met €149,00 is de Storio Max XL 2.0 een van de duurdere kindertablets op de markt. Maar het grote scherm, het gebruiksgemak en de leuke spellen maakt dat de Storio het geld zeker waard is. Leuk voor thuis en op reis!

> Bekijk hier de actuele prijs van de Storio Max XL 2.0


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met V-tech Nederland. Uiteraard geven wij altijd onze eigen mening en raden wij nooit producten of diensten aan waar we zelf niet blij van worden. Dit bericht bevat ook affiliatielinks. Dit houdt in dat wij een kleine vergoeding krijgen als jij iets koopt of boekt via deze link. Het kost jou niks extra’s en wij kunnen mooie reizen blijven maken en jullie blijven inspireren. Een win-winsituatie. Meer lezen? Check dan onze disclaimer.

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*