Route Nieuw-Zeeland met kinderen: rondreis 3 weken Zuidereiland

Route Nieuw-Zeeland met kinderen: rondreis 3 weken Zuidereiland

Wil je met kinderen het prachtige Nieuw-Zeeland zien? Met deze rondreis van 3 weken ontdek je het Zuidereiland op ontspannen tempo. Bezoek steden, geniet van het strand én ontdek de mooie natuur in één vakantie. 

Stop 1: Canterbury (3 nachten)

De reis start in Christchurch dat in de regio Canterbury ligt. De bergketen van de zuidelijke Alpen zorgt voor een prachtig landschap, een goede eerste indruk van het land. Slapen doe je op een bijzondere (en kindvriendelijke) accommodatie: een geitenboerderij vlak bij het centrum van Christchurch. Zo ervaar je het leven van een boer en zijn dieren, maar heb je ook gezellige restaurants, lunchzaakjes en winkels in de buurt.

Stop 2: Wanaka (4 nachten)

Meteen na het platteland is het tijd voor natuur. De plaats Wanaka ligt aan het helderblauwe Wanaka-meer en is bovendien de toegangspoort tot het Mount Aspiring National Park. Bij het meer kun je kajakken, boottochten maken, zwemmen en vissen. In het nationale park bepalen bergen, riviervalleien, meren en gletsjers het uitzicht. 

Stop 3: Franz Josef & Fox Glacier (3 nachten)

We blijven in het thema gletsjers en reizen langs de westkust noordelijk naar de Franz Josef en Fox Glacier, twee gletsjers die op 20 kilometer afstand van elkaar liggen. Een te gekke activiteit hier is een helikoptervlucht waardoor je de gletsjers en omliggende landschap van bovenaf bewondert. Een onvergetelijke ervaring!

Is dit iets te avontuurlijk? Wij maakten een wandeling naar de voet van de Fox Glacier. Na de wandeling reden we naar Lake Metheson waar je heerlijk kunt lunchen bij het Matheson Cafe´. Op een heldere dag kun je hier de top van Mount Cook zien.

Stop 4: Punakaiki (3 nachten)

Een rotsenpartij die lijkt op een stapel pannenkoeken, dat is natuurlijk wel (te) gek om te zien. Daarom is de volgende stop het plaatsje Punakaiki, bekend om de Punakaiki Pancake Rocks. Maar het ligt ook aan de rand van het Paparoa National Park met een ruige kustlijn en rotsen van kalksteen. In de omgeving kun je suppen en surfen!

Tussen de rotsen vind je zogenaamde ‘blowholes’. Wij vonden het super spectaculair om te zien hoe de zee met enorme kracht door deze gaten omhoog spuit.

Stop 5: Abel Tasman National Park (4 nachten)

We volgen de weg langs de kust voor een paar nachten in het Abel Tasman National Park. Hier vind je afgelegen baaien en goudgele stranden waar zeehonden, pinguïns en dolfijnen leven. De bossen ontdek je per kajak of tijdens een hike. 

Wij boekten een watertaxi via Aqua Taxi en lieten ons afzetten op een van de prachtige baaitjes. We wandelden door het park naar een ander strand waar we ons weer op lieten pikken.

Stop 6: Kaikoura (3 nachten)

Via het Abel Tasman National Park reizen we door naar de oostkust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. In de plaats Kaikoura kijk je uit over de Stille Oceaan waar walvissen en dolfijnen leven. Een activiteit die je hier niet wilt missen is zwemmen met dolfijnen! Maar je kunt ook een rondvlucht maken en de omgeving van bovenaf bekijken. 

Wij besloten een walvistocht te maken. Onderweg zagen we honderden dolfijnen, maar de walvissen bleken minder makkelijk te spotten. Op het allerlaatste moment was er een in zicht. We waren net op tijd om de walvis te zien duiken.

Stop 7: Christchurch (2 nachten)

De laatste twee nachten brengen we door in de stad Christchurch. Met kinderen is het leuk om een bezoek te brengen aan Christchurch Botanic Gardens. De tuinen liggen in Hagley Park en bevatten maar liefst 21 hectare. Trap een balletje met de lokale bevolking of geniet van een picknick.

Of maak een dagtrip naar het dorpje Akaroa dat prachtig ligt in een baai. Wij aten fish and chips in het haventje en spotten een stel bruinvissen vanaf de kade.

Deze blog is geschreven in samenwerking met TravelEssence. Bovenstaande route door Nieuw-Zeeland is speciaal samengesteld voor gezinnen. Je reist namelijk op een rustig tempo: je slaapt 2 tot 4 nachten op dezelfde plek en tussen de stops is de reistijd gemiddeld 2 tot 4 uur. Zo houd je de reis behapbaar voor je kinderen, maar zie je toch veel van het Zuidereiland. Bekijk deze en andere voorbeeldreizen op TravelEssence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*