Schatten in Nederland: Nationaal Park De Maasduinen

Schatten in Nederland: Nationaal Park De Maasduinen

Omdat onze uitjes en vakanties de komende periode in Nederland zullen zijn, gaat Nienke met haar gezin op zoek naar mooie en leuke plekken dichterbij huis. En zo komen ze, nog midden in de corona lockdown, terecht in Nationaal Park ‘De Maasduinen’ in Limburg. Dit park ligt een half uurtje rijden ten noorden van Venlo en is een oase van rust, pracht en ruimte. Een echte parel!

Waterspeeltuin

Start je wandeling (of fietstocht) door de Maasduinen bij het bezoekerscentrum. Hier vind je veel informatie over wat er allemaal in het Nationaal Park te doen is. Toen wij er waren was het nog dicht in verband met corona. Dit maakt voor ons niets uit, de wandelingen staan duidelijk op borden aangegeven.

We besluiten de ‘rode route’ te volgen en komen al snel uit bij een hele leuke waterspeeltuin. Niet groot, maar origineel en uitdagend. Er is een pomp om water op te pompen dat daarna stroomt alle kanten op stroomt. Ook kan je water oppompen uit het meer. Eigenlijk zou je hier al zeker een halve dag kunnen zitten en je kinderen vermaken zich opperbest.

Frankrijk in Nederland

De rode route voert ons verder langs zanderige paden en prachtige uitzichtpunten. We zijn er op een warme dag en het lijkt qua warmte én natuur meer op zuid Frankrijk dan op Nederland. Onderweg wordt er gespeeld en komen we steeds weer langs leuke plekken. Zo komen we langs een watertje waar, zo schatten we, ongeveer 250 kikkers wonen. Ze kwaken wat af en trekken zich er niks van aan dat de kinderen zo dichtbij komen. Verder zien we libellen, vogels en zoveel andere mooie insecten. Wij noemen dat ‘Freekpunten’: als je een dier ziet, groot of klein, dan krijg je een ‘Freek (Vonk) punt’. Ookal valt er niks mee te winnen, het is altijd een succes.

Trekpontje

Halverwege kan je de route afsnijden met een trekpontje. De naam zegt het al, je moet er zelf voor aan het werk. Een leuke activiteit waarbij de kinderen alle kracht die ze nog hebben gebruiken om zo snel mogelijk te overkant te behalen.

Mega speelbos in De Maasduinen

Aangezien wij ons vooraf nooit goed inlezen, komt het voor ons als een verrassing: Boskoel. Een super grote speeltuin met natuurlijke materialen waar onze kinderen eindeloos spelen. Het is al wat laat maar deze speeltuin is een perfecte beloning na de lange (nou ja… 4km) wandeling. Er wordt geklauterd en geklommen alsof hun leven ervan af hangt. Wat een feest! Na de speeltuin wandelen we via de prachtige brug terug richting de auto. Er zijn nog genoeg plekken waar je wat kunt eten of een ijsje kunt halen, maar onze kinderen waren al totaal tevreden en sliepen in de auto terug naar huis.

Handig om te weten:

Parkeren kan je dichtbij het bezoekerscentrum:
Bosserheide 3E in Well
Toegang is gratis

Website over de Maasduinen:
http://www.natuurparkenlimburg.nl/np/de-maasduinen
Wandelroutes:
https://www.natuurparkenlimburg.nl/np/uploads/documenten/Routefolders%20Maasduinen/NP_Reindersmeer_2012_Def_W.pdf

Meer tips voor uitjes in eigen land? Bezoek dan onze Nederland pagina.

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*