Sevilla met kinderen: 12 x zien en doen

Sevilla met kinderen: 12 x zien en doen

Sevilla is met stip onze favoriete stad in Spanje. Het is er overzichtelijk, groen, gezellig en ook nog eens kindvriendelijk. Wat er allemaal te doen is voor kinderen? Wij zetten onze favorieten voor je op een rij.

Real Alcázar

Het prachtige koninklijk paleis Real Alcázar is een must als je in Sevilla met kinderen bent. Dwaal door de kamers met mooie, Moorse mozaïektegels. Flaneer door de paleistuinen die in de herfst volhangen met sinaasappels en mandarijnen. Er is hier zoveel te zien dat een bezoek zelfs leuk en interessant is voor kleine kinderen. Wist je bijvoorbeeld dat het paleis één van Europa’s oudste koninklijke paleizen is dat nog steeds gebruikt wordt?

Tip: Het kan erg druk zijn bij de kaartverkoop van het paleis. Skip the line door van tevoren kaarten te kopen. Iets duurder dan aan de kassa, maar het geld waard als je geen zin hebt om meer dan een uur in de rij te staan. Ben je met grotere kinderen ga dan mee met een gids. Zo krijg je net wat meer achtergrondinformatie.

> Koop hier je tickets met gids en voorkom lang wachten in de rij

Paseo de Cristóbal Colón | €10,50 / €3 (studenten) / kinderen gratis

De Kathedraal

Je kan er bijna niet omheen als je in het centrum van Sevilla loopt: de Catedral de Santa María de la Sede. Een enorme gotische kathedraal. De toren, La Giralda, was vroeger de minaret van een moskee en dient inmiddels als klokkentoren. Je kan de toren beklimmen. Niet via trappen, maar over een brede, hellende gang. Vroeger gingen ze hier namelijk te paard naar boven om de klokken te luiden.

Av. de la Constitución | €8 / gratis t/m 16 jaar

Verken de stad per paard en wagen

Naast de kathedraal vind je de opstapplaats voor de rijkoetsen. In een uurtje rijd je langs de hoogtepunten van de stad. Extra leuk als je met kinderen bent. De prijzen zijn vast dus je hoeft niet te onderhandelen. Geen zin om een smak met geld uit te geven? Onze kinderen vonden het ook leuk om even bij de paarden te kijken en ze te aaien.

Naast de kathedraal | rondrit 1 uur €45

Eet tapa’s tussen de stierenkoppen

Het klinkt een beetje luguber, maar Bar Pelayo is echt een hele toffe plek. Onze kinderen vonden het fantastisch om tussen de opgezette stierenkoppen te eten. Het is wat toeristisch, maar het eten is geweldig en goedkoop. Tapa’s eten is sowieso ideaal met kinderen. Je kan verschillende hapjes bestellen voor een klein bedrag en je kinderen kunnen overal van proeven. Enkele van onze favorieten: kalfswangen (stoofvlees), garnalen in knoflooksaus, hamkroketjes, viskoekjes, geitenkaas met pepersaus, glas gazpacho. Je vindt dit restaurant vlakbij de kathedraal en Real Alcazar.

Calle Placentines, 25| website Bar Pelayo

Slenter door de smalle straatjes van de Joodse buurt

Zin om te verdwalen? Loop dan door de smalle straatjes van de Joodse wijk Santa Cruz. Ga de wijk binnen door de poort naast Real Alcazar. In deze buurt vind je charmante winkels, kleine restaurantjes en mooie pleintjes vol mandarijnenbomen. Zet Google maps uit en lopen maar.

Ga fietsen in Sevilla met kinderen met Baja Bikes

De leukste manier om een stad te bezichtigen is wat ons betreft op de fiets. Je kan op een snelle manier een goede indruk krijgen van een stad. Ideaal als je met (kleine) kinderen reist die nog geen lange afstanden kunnen lopen. Wij gingen op pad met Baja Bikes en vonden het een super leuke tour. We fietsten o.a. langs de kathedraal, Real Alcazar, de Joodse wijk, Plaza de Espana en Maria-Louisapark. We hadden een kleine groep en een leuke, Nederlandse gids die veel wist te vertellen over Sevilla.

Tip: plan deze tour aan het begin van je citytrip. Je krijgt meer achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden mee, kan tips vragen voor leuke eettentjes en krijgt een idee over hoe de bezienswaardigheden ten opzichte van elkaar liggen.

website Baja bikes | €25 p.p. | kinderen in een zitje gaan gratis mee

Fietsen is een heerlijke manier om Sevilla met kinderen te ontdekken

Plaza de Espana

Dit gigantische halvemaanvormige gebouw is zo ontzettend mooi! Het werd gebouwd ter ere van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929 (een soort wereldtentoonstelling) en was het paviljoen van Spanje. Inmiddels wordt het gebouw gebruikt door de overheid. Behalve rondkijken en rennen over het plein bij de fontein is het ook leuk om te gaan roeien over de gracht.

Op verschillende plekken op het plein staan straatartiesten te zingen en te dansen. Als je geluk hebt pik je een traditionele Flamencodans mee. En misschien staat er wel iemand met een bellenblaasmachine. Leuk voor als je met kinderen in Sevilla bent!

Roeiboot | €5 30 minuten / €7,50 uur

Meteen een citytrip boeken? Goedkoop vliegen naar Sevilla met Transavia doe je hier.

Het Maria-Louisapark

Dit park ligt direct aan het Plaza de Espana. Het is een groot park vol prachtige bloemen en planten. Je vindt er een eendenvijver, meerdere speeltuintjes (handig voor als je in Sevilla met kinderen bent) en heel veel schaduw. Daarnaast zijn er in dit park nog verschillende andere paviljoenen te vinden van de expo uit 1929.

Tip: Aan het begin van het park, bij Plaza de Espana, kun je familiefietsen huren. Een leuke besteding voor een warme, zonnige dag.

Bekijk de stad van bovenaf bij Metrosol Parasol

Middenin het traditionele stadscentrum vind je een heel modern, houten bouwwerk. Een enorme paddenstoel. Neem het liftje omhoog en bekijk Sevilla van bovenaf. Er loopt een korte wandeling op het gebouw waardoor je 360 graden zicht hebt over de stad. Een aanrader.

De la Encarnación | €3 kinderen gratis

De grootste stierenvechtersarena van Sevilla: Plaza de Toros

Stierenvechten is van oudsher een traditie in Spanje. Zo vind je ook ook een stierenvechtersarena in Sevilla. Of je nou een voor- of tegenstander bent, een bezoek aan de arena is zeker interessant en leerzaam. Bezoek het museum en roep heel hard ‘Olé’ als je in de arena staat. De galm die het geluid voortbrengt is indrukwekkend ;-).

Calle Adriano 37 | museum €8 / €5

Ga varen over de rivier met een rondvaartboot

Zin in wat verkoeling of wil je de benen wat rust gunnen? Ga dan een stukje varen met een van de rondvaartboten. De opstapplaats vind je bij de stierenarena.

> Bestel hier tickets voor de boottocht over de rivier de Guadalquivir

Rondvaart van een uur | €17

Ga vissen kijken in het Acuario

Heb je de pech dat het regent tijdens je bezoek aan Sevilla met kinderen? Ga dan naar het aquarium en spot de mooiste vissen terwijl je door de aquariumbuizen loopt.

website Acuario | Muelle de las Delicias | open van 10:00 tot 19:00 | familietickets €43

> Ga je naar Sevilla met een tiener? Lees dan hier onze tips.

> Meer inspiratie voor Spanje? Ga dan naar onze Spanje pagina voor een overzicht van al onze artikelen.


Wij mochten gratis mee op fietstocht met Baja Bikes. Uiteraard geven wij onze eigen mening en raden wij geen tours of producten aan die we niet leuk vinden. Dit bericht bevat affiliatielinks. Dit houdt in dat wij een kleine vergoeding krijgen als jij iets koopt of boekt via deze link. Het kost jou niks extra’s en wij kunnen mooie reizen blijven maken en jullie blijven inspireren. Een win-winsituatie. Meer lezen? Check dan onze disclaimer.

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*