Slapen, eten en poepen; op vakantie met een baby naar Spanje

Slapen, eten en poepen; op vakantie met een baby naar Spanje

Met je baby naar Spanje, hoe bereid je je voor? Slapen, eten en poepen is het voornaamste wat baby’s doen, ook op vakantie. Daarom mijn praktische tips voor babyzaken aan de costa aan de hand van deze drie stappen.

Stap 1 Slapen: Accommodatie met baby

Tijdens het eerste levensjaar van mijn zoon pakten wij twee keer het vliegtuig naar het zonnige zuiden. Wij gingen toen hij vier maanden was en later met zeven maanden. Wat ik vooral merkte is dat wij de accommodatie belangrijker vonden dan voorheen. Ligt je baby twee uur te slapen overdag, dan is het lekker als je je goed kunt vermaken in en om je hotel/appartement/vakantiehuis. Dacht je vroeger nog bij het boeken: ‘doe dat goedkope hostel/hotel maar, we slapen er alleen maar’, nu was dat anders. Helemaal omdat wij de eerste keer de pech hadden van een zieke baby. Helaas is een baby op vakantie evenveel werk als thuis.

Tip: Ga je een accommodatie boeken, zoek dan iets waar je ook als je aan huis gekluisterd bent, bijvoorbeeld tijdens een middagslaapje, genoeg vermaak hebt. Een huis/appartement met zwembad is bijvoorbeeld ideaal. Ligt je baby op bed, kun jij lekker ontspannen in en ligstoel. En een plek waar je ’s avonds nog gezellig buiten kan zitten is ook fijn.

 

Stap 2 Eten: Babyvoeding in Spanje

De tweede kwestie die zich aandient is: hoe doe je het met babyvoeding. Prop je je koffer vol met Nutrilon of ga je voor een meer laissez-fairevariant en koop je de voeding ter plekken. Relaxte moeder als ik ben (ahum) en onder het mom van ‘In Spanje kun je alles kopen en daar hebben ze ook kinderen’ besloot ik geen babyvoeding mee te nemen naar Spanje. Achteraf had ik hier wel spijt van. Het merk dat wij gebruiken was inderdaad volop verkrijgbaar, maar het assortiment was in Spanje anders, waardoor er geen enkele variant vergelijkbaar was met de onze. Ook verkochten ze in de Farmacia weer andere soorten dan in de supermarkt, waardoor we tijdens onze vakantie twee verschillende voedingen moesten gebruiken, die allebei niet degene waren die onze baby gewend was. Dat, in combinatie van het wennen aan flesvoeding en afbouwen van borstvoeding, zorgde voor flinke verstopping.

Tip: Om je voor te bereiden kun je ook op de website van een van
de grotere supermarkten het babyassortiment bekijken (zoals Carrefour).

 

Stap 3 Poepen: Luiers in Spanje

Hoewel wij dus niet heel veel luiers nodig hadden (zie stap 2), is het wel slim om even na te gaan of je luiers van huis mee moet nemen of niet. Gelukkig is er goed nieuws: In Spanje heb je gewoon Pampers, alleen heet het merk hier Dodot. Let wel op welke soort je kiest, wij hadden de eerste keer Dodot Sensitive, maar die raakten wel erg doorweekt. De Dodot Activity beviel stukken beter. Luiers heten trouwens ‘Toallitas’.

Tip: Neem genoeg luiers mee voor de eerste dag en koop ze daarna
gewoon bij de Spaanse supermarkt of Farmacia.

Heb jij tips voor een vakantie met baby? We horen ze graag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*