Thuisvaccinatie.nl onze ervaring

Thuisvaccinatie.nl onze ervaring

Een verre reis maken met kinderen is een fantastisch vooruitzicht, maar de bijbehorende vaccinaties zijn dat zeker niet. De woorden ‘dokter’ en ‘prikken’ zorgen hier al voor de nodige paniek. Hoe fijn is het dan als er een arts bij jou thuis komt om relaxt op de bank de vaccinaties te geven. Lees hieronder meer over onze ervaring met thuisvaccinatie.nl.

Tranen

De afbeelding op de website van thuisvaccinatie liegt er niet om. Twee lachende kindjes, thuis op de bank, terwijl een aardige mevrouw een injectie zet. Dat wil ik ook wel! Je snapt natuurlijk dat het bij ons ietsjes anders ging. Ook al was onze tweeling in hun eigen huis, en waren zelfs opa en oma van de partij, het vooruitzicht van een prikje zorgde voor de nodige paniek. Uiteindelijk moesten we ze in de houtgreep houden. Vandaar ook geen foto van een blij kind wat geprikt wordt in dit blog. Een foto waarbij een kind door een hysterische moeder wordt vastgehouden terwijl het heel hard huilt, leek me ook niet echt een goed idee. Maar goed, you get the picture.

Hoe gaat thuisvaccinatie.nl te werk

Maar voor we bij dit moment waren aanbeland moesten we eerst wat andere stappen ondernemen. Het aanvragen van de vaccinaties gaat heel makkelijk. Je meldt je aan op de website. Hierna krijg je een vragenlijst in je mailbox. Aan de hand van deze vragenlijst geeft thuisvaccinatie aan welke vaccinaties je voor welk land nodig hebt. Heb je al eens eerder vaccinaties gehad? Dan is het handig om je vaccinatiepaspoort even op te zoeken. (Wij moesten ook heel diep graven) ;-). Volgt je kind het vaccinatieprogramma? Dan moet je dit ook vermelden. Hierna kan de afspraak gemaakt worden. Het fijne is dat ze ook in het weekend of ‘s avonds de prik kunnen komen zetten. Het kan zelfs op je werk. Heb je gelijk stoere verhalen te vertellen aan je collega’s.

Onze ervaring met thuisvaccinatie.nl

Goed, terug naar het moment van prikken. Wij werden een half uurtje voor de afspraak netjes gebeld door de arts dat hij onderweg was. En inderdaad, prima op tijd stond er een keurige jongeman met koffertje voor de deur. De spuiten werden uitgestald op tafel en we mochten een voor een op de bank komen zitten voor de injecties. Opa en oma mochten eerst. Dan konden we onze kids laten zien dat prikken heus geen pijn doen. De vreemde man in ons huis, plus het vooruitzicht op prikjes zorgden jammer genoeg voor meer spanning dan we dachten. Het verhaal van de houtgreep hebben jullie al kunnen lezen. Voor de kinderen was het dus geen succes. Wij vonden het daarentegen wel prettig. Iemand komt even een prikje geven en daarna kun je weer door met waar je mee bezig was. Ideaal. Of het voor onze tweeling prettiger is om thuis prikken te krijgen dan dat we naar een GGZ hadden gemoeten weet ik niet zo goed. Die ervaring bewaren we maar voor een volgende keer.

Je laten vaccineren? Dat hoeft toch alleen als je heeeel ver weg gaat?

Denk je tijdens het lezen van dit bericht, ‘gelukkig blijf ik lekker in Europa en hoef ik dus geen prikken’. Dan kun je het zomaar eens mis hebben. Wist je bijvoorbeeld dat je voor Turkije ook een vaccinatie nodig hebt? Kijk even op deze website van de GGD om zeker te weten dat prikken niet nodig zijn.

Kosten thuisvaccinatie.nl?

Dat is vast heel duur? Als er iemand thuis een prik komt zetten? Ehm… een beetje. Thuisvaccinatie.nl is iets duurder dan de huisarts of GGD. Maar daar hoef je dan ook de deur niet voor uit. Onze kosten op een rij:
4 x consult €19,90
2 x vaccinatieboekje €5,50
2 x Hep. a voor kids €40,90
2 x DTP €25,90
2 x Hep. b herhaling €39,90
Totaal betaald aan vaccinaties €304
Check even bij je zorgverzekeraar of de vaccinatie vergoed worden.

Conclusie ervaring thuisvaccinatie.nl

Het comfort van gewoon thuis zijn versus bij de GGD of travelclinic in een wachtruimte zitten. Ik zou het wel weten. We hadden niet anders verwacht dan dat de kids moesten huilen. Dat doen ze ook als ze geprikt worden op het consultatiebureau. Ik kan thuisvaccinatie.nl dan ook van harte aanbevelen.


Dit blog is op geen enkele manier gesponsord door thuisvaccinatie.nl en bestaat alleen maar uit onze eigen ervaring en onze, altijd eerlijke, mening.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*