Kindvriendelijk hotspot: slapen aan het water in een Tiny house in Rotterdam

Kindvriendelijk hotspot: slapen aan het water in een Tiny house in Rotterdam

Tijdens onze zoektocht naar een kindvriendelijke accommodatie voor een paar dagen weg, viel ons oog dit keer op een bestemming dichtbij huis. Op een mini eilandje op de Bergse Achterplas in Rotterdam bevindt zich een prachtig Tiny house. Middenin de rust, maar toch dicht bij de stad. De perfecte plek om even te ontsnappen aan de dagelijkse activiteiten waar je als jong gezin aan onderworpen wordt. 30 minuten weg van huis en alle dagelijkse verplichtingen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

De cabin is alleen te bereiken met een waterfiets. Zwemvesten mee!

Met de waterfiets

In de omschrijving van het Tiny House lazen we het al, het huisje is alleen te bereiken per waterfiets. Dat klonk ons als muziek in de oren: toch een beetje avontuur, Iets waar we onze kinderen zeker enthousiast voor kunnen krijgen. Na een rit van ruim een half uur parkeren we de auto aan de overkant van de eindbestemming. We hijsen onze jongens in een reddingsvest en stappen in de waterfiets. Mijn man trapt hem soepeltjes naar de overkant.

We zien het huisje al liggen vanaf het water en hoe dichterbij we komen, hoe meer zin we hebben om daar een paar dagen te spenderen. Het huis je is zó mooi en van alle gemakken voorzien. Twee heerlijke slaapkamertjes, een luxe badkamer en vooral een super gezellige woon / eetruimte met open haard. Waar je niks anders nodig hebt dan lekker eten en heel veel goede (voorlees)boeken om het prima naar je zin te hebben.

De prachtige cabin – foto van Getaway Deluxe

Heel veel boeken en eten

Dat was ook precies wat we hadden ingepakt: lekker eten, onze muziekbox en heel veel boeken. En autootjes natuurlijk, want die zijn essentieel in ons huishouden :). Terwijl de kindjes op bed liggen zitten wij ontspannen bij de haardvuur een boek te lezen. Iets waar ik thuis door het doen van de was, het opruimen van die talloze autootjes en sociale afspraken maar niet aan toe lijk te komen. En dat zo dicht bij Rotterdam.

In het Tiny House in Rotterdam van Getaway Deluxe komen we helemaal tot rust

Goede koffie en kunst in Rotterdam

De volgende dag besluiten we ons fijne plekje een halve dag te verlaten, al is het maar om goed gebruik te maken van de waterfiets. We gaan Rotterdam in. We beginnen de dag met een bezoek aan café Hopper. Hier vind je goede koffie, fijne croissants en vers gemaakt brood. Een heerlijke plek, met op de eerste etage een ruime kinderhoek. Na Hopper is het tijd voor cultuur. We twijfelen tussen het Maritiem Museum en het Boijmans. We besluiten voor de laatste te gaan. Mooi om te zien hoe onze kinderen enthousiast worden van de bijzondere kunstwerken.

> Bekijk hier onze tips voor een dagje Rotterdam met kinderen

Koffie drinken bij Hopper Rotterdam. Op de eerste etage zit een fijne speelhoek
Het plein bij museum Boijmans van Beuningen

Nog even genieten van ons Tiny House in Rotterdam

Na het museum gaan we weer terug naar ‘ons’ huisje. De jongste op bed en de kleuter met zijn vader op avontuur met de waterfiets. De rest van de middag besteden we aan voorlezen en kijken naar de ganzen door het mooie grote raam.

Wat een fijne plek! Midden in de rust, maar dichtbij de stad. Zonder in te hoeven leveren op luxe en stijl. Met twee tweepersoonsbedden is het huisje ideaal voor een gezin van vier. Makkelijker dan kamperen, meer privé dan een hotel en klein genoeg om echt lekker samen te zijn. Een aanrader voor wie rust en een citytrip wil combineren!

> Ga jij ook naar Rotterdam? Lees dan hier onze kindvriendelijke tips van een local

Wil je zelf ook slapen in dit Tiny House? Je boekt hem via de website van Getaway Deluxe. Ze hebben ook een cabin op de de Sallandse Heuvelrug en op de dijk direct aan de rivier de Vechte.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Getaway Deluxe. Zoals je gewend bent van ons geven wij altijd onze eerlijke mening en prijzen we geen producten of accommodaties aan waar we zelf niet voor zouden kiezen.

Pin it

1 reactie

  • Mark-Jan zegt:

    Helaas niet meer hier te boeken, maar wel op islandcabin.nl Zeker aan te raden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*