fbpx
Operatie caravan verbouwing deel 1: stapelbed en meters stof - Kleineglobetrotter.nl
Reizen met kinderen, reisblog voor gezinnen
18186
post-template-default,single,single-post,postid-18186,single-format-standard,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Operatie caravan verbouwing deel 1: stapelbed en meters stof

Wij kochten dus een caravan. Van backpack naar sleurhut. Het was even een omschakeling. Maar voordat we de straten van Europa onveilig kunnen maken moet er nog wel het een en ander gebeuren. Want als ik dan toch in een caravan moet slapen, dan wel graag in eentje die er tof uit ziet. Dus gingen we aan de slag. Er werden meters stof gekocht en een stapelbed gebouwd. Lees hier deel 1 van onze operatie caravan.

Even opfrissen: de caravan in oude staat

Ik zal jullie geheugen even opfrissen. Hoewel onze Chateau altijd van een oud vrouwtje is geweest en dus echt in een top staat, vonden we de inrichting wat oubollig. Zalmroze gordijntjes, bekleding met een prachtig motiefje in zalm roze, zandkleur en blauwtinten. Niet helemaal ons ding.

>> Lees hier meer over onze caravan

Mijn handen jeukten om alles aan te pakken. Het liefst had ik hem helemaal wit geverfd, maar dat bleek net even iets te ambitieus. We laten dus de kastjes voor wat we zijn en veranderen alleen de bekleding en de vloer.

Eindeloos naaien

Stof dan, he jongens. Want hoewel een caravan maar een piepklein huisje is gaat er echt mega veel stof in de kussens en de gordijnen. Meer dan tien meter gleed er onder mijn naald door. Avond na avond zat ik te ploeteren. Ik had nog nooit gordijnen genaaid en nog nooit hoezen gemaakt voor zulke grote kussens. En nog nooit zoveel gevloekt, opgegeven en mezelf moed ingepraat.

De bovenste drie stoffen zijn voor de stootborden, gordijnen en kussens. De onderste is de oude stof.

Meters en meters stof knippen

Meters en meters stof naaien

Een stapelbed bouwen in een caravan

Nog een eerste keer. Onze caravan had maar drie slaapplekken. En wie een beetje op let hier op de site weet dat wij met vier zijn. Een klein probleempje dus. Gelukkig bedacht manlief dat hij wel een stapelbed in kon bouwen. Er werden voorbeelden gezocht op internet. Tekeningen gemaakt. En hout gekocht.

Het bouwen van een stapelbed voor een caravan is zo eenvoudig nog niet. Het hout mag niet te zwaar zijn, want je moet het ding nog kunnen trekken. Je kan niet zomaar schroeven in een caravan, tenzij je het leuk vindt om wat kijkgaten te hebben. En de ruimte om in te werken is zeer beperkt. Maar het is gelukt. Er moet nog een likje verf overheen en er moet nog een matrasje op maat worden besteld, maar we kunnen met zijn viertjes op pad. Hoera!

Bob de bouwer bouwt een bed

It’s all in the details

Nog iets wat ik oerlelijk vond zijn de greepjes van de kastjes. Is er nou niemand die ooit eens een beetje een stijlvolle caravan kan bedenken. Die gingen er dus ook af. Van een lapje stevig leer knipte ik reepjes. En voilà, wij worden er weer een stukje blijer van.

En verder?

Voor het eindresultaat zullen jullie nog heel even geduld moeten hebben. Wij ploeteren nog een dagje verder. Er moeten nog twee tussenhoezen genaaid worden (echt hoor, als die klaar zijn gaat de vlag uit en eten we taart), we willen een nieuw vloertje leggen en het bedje moet nog worden afgelakt. Over anderhalve week gaan we voor het eerst op proefvakantie en over twee weken verschijnt deel 2 van operatie caravan. Tot dan!

Ook leuk om te lezen
1 Reactie
  • Yvonne Snijders
    Geplaatst op 14:15h, 29 april Beantwoorden

    Nou Marlieke ziet er gezellig uit en best wel anno 2018. Maar in je sleurhut slaap je alleen maar met een beerje mazzel. Maar ben met je eens als je da binnen zit moet het wel naar je smaak zijn. Leuk gedaan. Ben benieuwd naar jullie avonturen. Veel plezier.

Geef een reactie

Meld je nu aan voor het gratis Kleine Globetrotter Magazine

en laat je inspireren door leuke verhalen en mooie foto’s.

Klik hier voor je aanmelding!