Week 14: Laatste dagen in Singapore

Week 14: Laatste dagen in Singapore

Het allerlaatste verslag van onze grote reis door zuidoost Azië. Wat is de tijd gevlogen. We eindigen dit avontuur in het dure Singapore waar we lekker los gaan.

Dag 91: Supertrees en lopen in de wolken

Er stond één plek in Singapore als must see op ons lijstje: Gardens by the Bay. Dus daar gaan we vandaag naar toe. Het eerste wat ons opvalt in dit mini land, is dat het hier mega schoon en mega gestructureerd is. Een verademing na het hectische Vietnam. Wist je bijvoorbeeld dat kauwgom verboden is in Singapore? En dat er enorme boetes staan op het op straat gooien van afval?

Maar goed, Gardens by the Bay dus. Dit is een futuristisch park aan de baai van Singapore. Er zijn hier een aantal dingen te zien. Wij beginnen met de twee enorme ‘domes’: de Flowerdome, waar ze bijna alle bloemen en planten ter wereld hebben. En de ‘Cloud forest’, waar je via hoge paden langs een berg vol bloemen loopt. De eyecatcher is de enorme indoor waterval bij binnenkomst die direct voor verkoeling zorgt. Beide zijn mooie, maar de tweede zorgt echt voor het ‘wow’ effect.

De Flowerdome

De Cloud Forest

Na de ‘domes’ laten we de kinderen spelen in de gratis waterspeeltuin. Heerlijk om op deze manier af te kunnen koelen. We zien bordjes staan met ‘pas op voor overstekende otter’ en pardoes steekt er eentje over. Wat een cadeautje.

Spot de otter

We eindigen onze dag bij de supertrees. Wat een indrukwekkende, rare dingen.

De supertrees

De kinderen zijn versleten dus de lichtshow die elke avond is moeten we helaas aan ons voorbij laten gaan.

Dag 92: Een dag plezier met Elmo en Minions

We twijfelden. Gaan we naar een van de mooiste dierentuinen van de wereld. Of gaan we naar een attractiepark waarvan geen versie in Europa zit. Na lang wikken en wegen besluiten we voor de laatste te gaan. Er wordt weer een Grabcar geregeld en die brengt ons op Sentosa Island waar we naar Universal studio’s gaan.

We hebben een topdag. De show van Elmo en zijn vrienden van Sesamstraat, de draaimolen van Madagascar, de Minions die rondlopen, de dino’s van Jurassic Park. Het is een hit bij onze kinderen. Ze gaan zelfs voor het eerst in een achtbaan. Hilarisch!

De tofste attractie: Transformers the Ride

Er is alleen wel iets raars aan de hand. Waar wij gewend zijn dat vooral gezinnen of tieners naar pretparken gaan, zijn hier de meeste bezoekers volwassen. Ze zitten massaal bij de Sesamstraat voorstelling, maken selfies terwijl ze op een zebra of leeuw zitten in de Madagascar draaimolen en staan in de rij om met een Minion op de foto te mogen. We vinden het maar raar. Maar goed, het blijft Azië ;-).

Dag 93: Shop till you drop

Het regent en de voorspellingen zijn ook niet heel positief. We hebben nog een halve dag in Singapore en die besluiten we te vullen met iets wat hier heel goed kan: shoppen.

Een Grab brengt ons naar Orchard Road. De bekendste winkelstraat van Singapore. Hier vind je winkelcentra van ‘high end’, met merken als Chanel en Luis Vuitton, tot ‘low budget’. Wij scoren wat nieuwe kleding bij de Uniqlo. De Japanse versie van H&M die dit jaar ook eindelijk naar Nederland lijkt te komen.

En dan is het tijd om een taxi naar het vliegveld te pakken. De reis is voorbij. Wat was het een avontuur. Vol hoogtepunten en af en toe een flinke dip.

Ik zet nog wat ‘facts and figures’ voor jullie op een rij.

We bezochten deze reis vier landen:

 • Maleisië was het goedkoopste.
 • Thailand onze favoriet.
 • Vietnam het mooist.
 • En Singapore het duurst.

 

In totaal vlogen we 10 keer en namen we 5 keer de trein.

We sliepen in 21 verschillende bedden. Waarvan 4 verschillende in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam.

Het goedkoopst sliepen we in Phong Nha in Vietnam. Het duurst op een cruiseboot in Ha Long Bay. Ook in Vietnam.

Het langst verbleven we op het Thaise eiland Koh Yao Noi. Hier sliepen we maar liefst 11 nachten.

Het warmst was het in Sukhothai, Thailand. Hier tikten we de 40 graden aan. In Sapa, Vietnam, moesten we mutsen op en jassen aan. Het kwik daalde hier tot een graad of 7. Koud!

We reisden in totaal 94 dagen en legden 32.628 kilometer af!!

94 dagen 24/7 met elkaar. Wat een avontuur!

Wij willen jullie allemaal heel erg bedanken voor het volgen van onze verhalen. Voor het sturen van de lieve berichten. Voor het kijken van onze knullige vlogs. Ik zou zeggen, kom nog wat vaker langs op deze site. Voor meer tips over de locaties die we bezocht hebben. Of voor de verhalen van de avonturen die nog komen gaan. Want dat we blijven reizen met onze kinderen staat vast.

Liefs,

Roos, Ivo, Siem en Marlieke

Doei!

3 reacties

 • Louise van den Bergh zegt:

  Wat een prchtige foto’s allemaal.
  Benieuwd naar jullie volgende avontuur!

  • Marlieke zegt:

   Dankjewel! En leuk dat je ons zo gevolgd hebt! Volgende week staat een post ingepland over onze nieuwe avonturen

 • Marianne zegt:

  Wij hebben genoten van jullie reisverslagen en foto’s. Goede terugvlucht!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*