Week 4: vakantievibes op paradijselijk Pulau Pangkor

Week 4: vakantievibes op paradijselijk Pulau Pangkor

We zoeken deze week de rust op en nemen de ferry richting bounty island Pulau Pangkor. Maar eerst laten we het fijne, maar regenachtige Ipoh achter ons. Tijd voor het verslag van week 4 van onze reis door Azië. Een korte dit keer, want we hadden het veel te druk met niks doen.

Dag 21: Op naar het eilandleven

We beginnen de week met een reisdag. We sluiten onze paar dagen Ipoh af met een vroege lunch in Old town. Wat heel levendig en gezellig is op deze zondagochtend. We spotten nog een straatje vol streetart vlakbij ons appartement en pakken onze spullen. Een taxi besteld via Grab brengt ons in 1,5 uur naar Lumut. Een dorpje aan de westkust van Maleisië. Hier nemen we de ferry naar onze eindbestemming van vandaag: Pulau Pangkor. Pulau betekent eiland in het Maleisisch. En een paar dagen zon, zee en strand zien we wel zitten na de dagen met regen in Ipoh.

> Kijk hier naar onze vlog van Ipoh

We checken in bij Nipah guesthouse. Een kleinschalig resort met super leuke punthuisjes. Een schot in de roos blijkt later. Wat een leuke plek. Zwembadje, fijn huisje, super vriendelijke mensen en twee kindjes die er wonen waar onze tweeling maar al te graag mee wil spelen. Fijn!

Dag 22 t/m 26: Bounty vibes op Pulau Pangkor

We leven het ultieme eilandleven. We staan op, maken een ontbijtje van pannenkoeken, gebakken eieren en vers fruit. We pakken onze spullen in, trotseren een driftbui bij de plaatselijke supermarkt tijdens het uitzoeken van een snack voor op het strand, leggen onze handdoeken in de schaduw en duiken de zee in. Af en toe jagen we eens een aap weg. We lunchen bij ons favoriete tentje aan het strand. Lopen terug naar ons huisje. Eten onderweg een ijsje. We nemen een duik in het zwembad en chillen in een hangmat. Tegen etenstijd lopen we weer naar het strand. Zien een paar neushoornvogels vliegen. Eten weer bij onze favo strandtent en genieten van een mooie zonsondergang. Kortom: we leven het luie leven en dat is heerlijk!

We maken twee keer een uitzondering. De eerste keer doen we actief en huren we twee kayaks om naar een piepklein eilandje te roeien. We genieten alle vier volop van dit avontuur. We vinden kleine verlaten strandjes en hebben het ultieme bounty gevoel. Na deze inspanning moeten we uiteraard even bijkomen op het strand en later in het zwembad ;-).

De tweede keer nemen we de taxi om te pinnen. Er is maar een plek waar je kan pinnen op het eiland en dat is helaas niet op het strand, maar in het dorp waar ook de ferry aan komt. We lunchen daar maar een keer voor de variatie en kopen slippers voor de kids, want teva’s zijn niet handig als je constant je schoenen aan het uit moet doen. Veel meer dan een kleine winkelstraat heeft het centrum niet te bieden, dus spenderen we de rest van de dag maar weer in het zwembad. Vervelend zeg.

Dag 27: Dag mooi eiland

Met pijn in ons hart nemen we afscheid van het mooie eiland Pangkor en van de lieve mensen van Nipah Guesthouse. Wat hebben we het naar ons zin gehad! Maar we moeten door. Onze volgende, en tevens laatste bestemming van Maleisië, roept. We nemen de ferry, de bus, nog een ferry en een taxi naar George Town op het eiland Penang. Een van de leukste stadjes van Maleisië volgens velen dus we zijn benieuwd.

Bekijk hier onze vlog over onze tijd op Pulau Pangkor

> Lees hier het verslag van week 5

< Lees hier het verslag van week 3

 

Pin it