Zuid-Afrika met kinderen – zien en doen

Zuid-Afrika met kinderen – zien en doen

Waarom naar Zuid-Afrika met kinderen? Omdat je, gegarandeerd, geen elektronische apparaten nodig hebt om ze bezig te houden. Omdat je je kunt onderdompelen in een volledig andere wereld zonder dat je concessies hoeft te doen aan je basisbehoeftes als prettige, gevarieerde accommodaties, goede wegen en super veel keus in eten en drinken. Vluchten zijn rechtstreeks en omdat er geen tijdsverschil is, blijf je in je ritme en begint het grote genieten al direct na de landing.

In dit artikel geven we zoveel mogelijk tips om een onvergetelijke reis naar Zuid-Afrika te maken met het hele gezin.

Zuid-Afrika met kinderen – Hoe plan ik mijn reis?

Zuid-Afrika is echt heel groot! Wij raden je daarom aan te kiezen, ga je eerst het noordelijke gedeelte doen of kies je eerst voor het zuidelijke gedeelte? Door een keuze te maken, hoef je niet zo veel kilometers af te leggen en creëer je veel meer tijd om te genieten. Er is zo ontzettend veel te doen en te zien in dit prachtige land, je komt sowieso tijd tekort!

Wat kan je doen in het Noordelijke gedeelte van Zuid-Afrika

Je bevindt je midden in de bush en waar je in het gewone leven een van velen bent, ben je nu ondergeschikt aan de magie van het dierenrijk. Gracieus wandelende giraffen blijven naar je kijken en zijn misschien nog wel nieuwsgieriger naar jou dan jij naar hen. Kuddes olifanten lijken van ver af heel gaaf, eenmaal dichtbij word je er automatisch stil. Zelfs de kinderen zullen in de auto gaan fluisteren uit respect voor de geweldig grote, imposante en bijster intelligente dieren.

Veel meer tips en ideeën om hier te doen vind je in de blog ‘Noordelijk Zuid Afrika; puur natuur en entertainment voor alle leeftijden’.

Wat kan je doen in het Zuidelijke gedeelte van Zuid-Afrika

Om maar met het aller zuidelijkste punt te beginnen, breng vooral een bezoek aan Kaap de Goede Hoop. Alleen de route er naartoe is al overweldigend prachtig. Je ontmoet de pinguïns en vangt een glimp op van de tafelberg, waarschijnlijk gedekt met een tafelkleed van mist. Bezoek natuurlijk Kaapstad, waar je geniet van de gezellige terrasjes en internationale sfeer. Het prachtige Tsitsikamma National Park moet je ook zeker niet overslaan en misschien heb je geluk en kan je zelfs op zoek naar de walvissen. Kortom, genoeg te doen.

Lees alle tips en ideeën in de blog ‘Zuidelijk Zuid Afrika; meer dan Kaapstad alleen’ .

Mocht je nou echt veel tijd hebben, neem het ervan en geniet dan vooral van het hele land. Je komt dan waarschijnlijk ook gewoon tot de conclusie dat je nog een keertje terug wilt komen.

Praktische informatie over Zuid Afrika met het gezin

Is Zuid-Afrika veilig?

Om maar onmiddellijk de meest prangende vraag te beantwoorden, hoe zit het met de veiligheid? Wij hebben eind 2015 een rondreis gemaakt van ruim vier weken en hebben niets vervelends meegemaakt. Sindsdien komen we meerdere malen per jaar in Zuid-Afrika en nog steeds is ons niets geks overkomen. Doe jezelf wel een plezier, neem je gezonde verstand mee en houd je aan de regels. Logisch toch?

Zuid Afrika met kinderen? Uittreksel geboorteregister mee!

Reis je met minderjarige kinderen naar Zuid-Afrika? Zorg dan dat je op tijd bij de gemeente waar je kind geboren is een internationaal geboortecertificaat opvraagt. Reis je zonder de vader of moeder van het kind? Dan heb je een akkoordverklaring nodig. Zonder deze documenten kan je geweigerd worden op de vlucht naar Zuid-Afrika.

Komt er malaria voor in Zuid-Afrika?

In het grootste gedeelte van Zuid-Afrika komt geen malaria voor. Alleen in het noordoosten is er, tijdens de maanden september t/m mei, verhoogde kans op malaria. Wil je zeker zijn van je zaak? Check dan deze actuele malariakaart en laat je adviseren door een arts.

Heb ik inentingen nodig voor Zuid Afrika?

Voor een vakantie in Zuid-Afrika worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aangeraden. Check de website van de GGD voor advies.

Vaccinaties aan huis laten zetten? Ideaal met kinderen! Lees hier onze review over thuisvaccinatie.nl

Heb je een visum nodig voor Zuid Afrika?

Nee, voor Zuid Afrika heb je geen visum nodig als je korter dan 90 dagen in het land blijft. Zorg ervoor dat je paspoort nog minimaal 30 dagen geldig is na terugkomst van je gezinsreis door Zuid Afrika.

Kindvriendelijke accommodatie in Zuid-Afrika – van low budget tot luxe

Kies maar. Wil je heel basic puur natuur, lekker goedkoop of liever jaloersmakend overdreven luxe, pittig geprijsd? Voor ieder wat wils, of je nou in de stad bent, of in de bush, overal is er voldoende keus. Overigens, mocht je nou net niet voldoende budget hebben voor de jaloersmakende luxe overnachtingen, onthoud dan dat zij dezelfde olifanten zien als jij!

Vervoer in Zuid-Afrika

Huur een auto. Dat is verreweg de makkelijkste en leukste manier om te reizen in Zuid-Afrika met kinderen. Op het vliegveld haal je je auto op en weg ben je. Je hebt je eigen rijbewijs nodig en een internationaal rijbewijs. Oh, let op! We rijden hier aan de linkerkant van de weg. Geen paniek, je bent na een uurtje helemaal gewend.

Heb je vragen over reizen naar Zuid-Afrika met het gezin? Neem dan contact op met Lilian door hieronder een reactie achter te laten. Zij beantwoordt graag jouw vragen!


Meer Zuid-Afrika? Bezoek onze Zuid-Afrika met kinderen pagina voor een overzicht van al onze artikelen

Pin it

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*