3 x toffe kindvriendelijke excursies op Bali

3 x toffe kindvriendelijke excursies op Bali

Excursies in Azië. Wij zijn niet echt fan (grote groepen, verplichte stops bij souvenirwinkels). Maar deze drie zijn een uitzondering op de regel. Dus ga je binnenkort richting Indonesië. Lees dan vooral verder over deze kindvriendelijke excursies op Bali.

1. Fietsen door rijstvelden en authentieke dorpjes

Zit je in toeristische gebieden als Ubud, Sanur of Kuta en wil je meer zien van het ‘echte’ Bali. Dan is het leuk om mee te gaan op een fietstour. Wij kozen voor Green Bike Bali. We werden vroeg in de ochtend opgepikt vanaf onze accommodatie in Ubud. We maakten een korte stop bij de Tegalalang-rijstvelden. Gingen koffie proeven in een zaakje met een fantastisch uitzicht en reden langs een uitzichtpunt vanwaar we een mooi zicht hadden op de actieve vulkaan Batur.

Daarna was het tijd om op de fiets te stappen. Kleine kinderen kunnen achterop in een kinderzitje. Ben je niet zo’n fietser? Dat geeft niet. Je fiets alleen maar bergafwaarts en hoeft bijna niet te trappen. Ideaal! Het platteland en de kleine dorpjes waar je doorheen komt zijn een feestje. We sloten de tour af met een hele lekkere lunch. Maar het beste van de tour was onze gids. Hij was zo leuk met onze kinderen dat het ook voor hun een top ervaring was. Bekijk hier het filmpje van onze fietstocht.

kosten: volwassen €31,50, kind wat zelf fietst tot 12 jaar €22, kinderzitje €12,50 inclusief lunch
duur: de tour duurt een halve dag


2. Verantwoord dolfijnen spotten

Wist je dat je dolfijnen kan spotten op Bali? Dat kan vanuit het noordelijk gelegen dorpje Lovina. Verwacht alleen niet dat je de enige bent die een glimp van deze beesten op wil vangen. In het hoogseizoen zijn er soms wel honderd bootjes met toeristen op het water. Je snapt dat dit niet heel erg prettig is voor de dolfijnen. Wij twijfelden heel lang of we überhaupt aan deze ‘jacht’ mee wilden doen tot we de website van Made’s beautiful fish ontdekten. Made vaart met een iets ander bootje dan de lokale vissers. Een speedbootje met motor die de dolfijnen prettig vinden. Daarnaast vaar je een uur of twee later uit dan de andere bootjes. Zo hadden wij een uur lang de dolfijnen helemaal voor ons alleen. Echt te gek! Lees hier onze volledige review over deze tour.

Het makkelijkst is om contact op te nemen met Made via de mail. Ben je in Lovina, loop dan even langs zijn touroffice. Die zit aan de Jl. Mawar. Vrijwel direct aan het strand.

kosten: €25 pp voor onze kinderen was het gratis
duur: wij hebben ruim twee uur gevaren

kindvriendelijke excurise op Bali met kinderen, dolfijnen in Lovina


3. Achterop de scooter crossen door de bergen

Achterop de scooter met kleine kinderen? Ja echt! En het was fantastisch. De kinderen kunnen gewoon tussen de bestuurder en papa of mama in. Bali-style, zeg maar. Wij werden vroeg in de ochtend opgepikt door een stel stoere bikers. We lieten Lovina achter ons en reden al snel door de bergen. Langs prachtige rijstvelden en dorpjes waar de tijd wel leek stil te hebben gestaan. We maakten een stop om echte Balinese koffie te drinken en gingen een stukje lopen naar een waterval. Deze wandeling was niet lang, maar wel pittig omdat er geklommen moest worden. Wij waren blij dat we de kids in een draagzak konden dragen.

Daarna gingen we weer achterop de scooter richting een andere waterval met zwembad. Super leuk om tussen de locals te zwemmen in een omgeving waar onze mond van openvalt, zo mooi. We eindigden bij een klein restaurant waar de vrouw van een van de bikers voor ons een maaltijd had bereid. Wat was dat lekker zeg! En onze kinderen? Die vonden het één groot avontuur. Ze hebben het, een half jaar later, nog steeds over het scooter rijden.

Wij boekten de tour bij Bali Vespa Tour. Geef even via de mail aan dat je met kinderen reist. Je gaat dan niet op een Vespa, maar op een grotere scooter. Houd er rekening mee dat er geen helmen beschikbaar zijn voor kinderen. Niet heel verantwoord, maar wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld en heel hard rijden doen ze niet. Bekijk hier onze vlog over het dolfijnen spotten en de scootertour.

kosten: volwassen €37,00, kinderen gratis inclusief lunch en snacks
duur: de tour duurt iets lander dan een halve dag

kindvriendelijke excursie op Bali, Bali vespa tours

Ga jij binnenkort naar Bali? Neem dan een kijkje op onze pagina over Bali met kinderen voor meer tips.

Zijn jullie weleens op Bali geweest? En hebben jullie toen een excursie gedaan die de moeite van het delen  waard is?


Al deze excursies boekten wij op eigen gelegenheid. We zijn door geen van allen gesponsord om deze post te schrijven.

Bewaren

Bewaren

2 reacties

  • Annemarie zegt:

    Fietsen en dolfijnen spotten zou ik ook willen doen op Bali met mijn kinderen. We hebben een keer dolfijnen gespot in Wales en dat vonden mijn kinderen geweldig. Maar erop uit op een scooter (zonder helm ook nog)? Nee, dat zou ik niet durven denk ik. 😉

  • Denise zegt:

    Oh, die bovenste foto alleen al. Heel gaaf!! Fietsen lijkt me super, dolfijnen spotten ook. Met een scooter zou ik met mijn kinderen niet doen. Ik heb in Bangkok heel veel op motortaxi’s achterop gezeten en dat ging altijd goed, tot het 1x goed mis ging… Ik heb daar nog steeds niet over geblogd, maar ik zou het niet meer doen en zeker niet zonder helm. Hoewel Bali natuurlijk wel rustiger is dan Bangkok.
    Maar het fietsen op Bali lijkt me wel superleuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*