Aarhus met kinderen

Aarhus met kinderen

Tijdens onze drie maanden durende roadtrip door Europa belandden we in het Deense stadje Aarhus. Ik ben gek op steden in Europa, maar van Aarhus had ik nog nooit gehoord! Wij waren er in juli, vlak voor het hoogseizoen, en werkelijk alles was er fijn. Gekleurde huisjes, weinig verkeer en heel veel speeltuinen. Wij zetten onze favoriete activiteiten in Aarhus met kinderen voor je op een rij.

 door Sterre 

Speeltuinen

Denemarken is goed ingericht op jonge gezinnen. Dat is in Aarhus niet anders. Zo heb je er verzorgde speeltuinen, waarvan er in elke wijk wel een aantal te vinden zijn. De sfeer in de speeltuinen is heel gemoedelijk. Kindjes spelen rustig met elkaar en iedereen maakt makkelijk contact. Neem gerust een kleine picknick of iets lekkers te drinken mee.

Met ons huisje zaten wij vlak bij Børnenes Jord, een grote speeltuin met activiteiten voor kinderen van een half tot ongeveer 10 jaar, met een kleine kinderboerderij en een voetbalveld er aan vast. Er worden regelmatig borrels georganiseerd bij het, voor iedereen vrij te gebruiken, kampvuur. Supergezellig!

In Aarhus zijn veel speeltuinen te vinden zoals Børnenes Jord

Koffieliefhebbers opgelet!

Wij worden ontzettend enthousiast van goede koffie. Maar zo goed als de koffie in Aarhus hebben we nog niet eerder gehad. De koffie alleen al is een bezoekje aan deze stad waard. Wij vonden de beste koffie in deze twee café’s:

La Cabra
La Cabra is een stijlvol café met een vriendelijk terrasje waar de kinderen prima voor de deur kunnen spelen (want autovrije zone). De koffie is fenomenaal, echt. Ik geloof niet dat ik dat woord eerder heb gebruikt, maar een ander woord zou niet voldoende zijn om de kwaliteit van deze koffie te omschrijven. Naast supergoede koffie serveren ze bij La Cabra uitstekende croissants, heerlijk handgemaakt brood, kaneelbroodjes en allerlei salades. Geschikt als ontbijt, als lunch of gewoon voor tussendoor.

Great Coffee
Een andere favoriet was Great Coffee, een beetje verstopt achter een binnenplaats, maar zoek het vooral op als je in de buurt bent. Dit is een plek voor echte koffie-experts. Voor speciale espresso ben je wel zo’n zes (!) euro kwijt, dus wees gewaarschuwd. Maar echt, je proeft nergens iets wat in de buurt komt! (behalve bij La Cabra dan :-)) Prima plek om met de kinderen te bezoeken, want de binnenplaats van Great Coffee is autovrij.

Winkelen met kinderen in Aarhus

Wij beloofden, tijdens onze roadtrip door Europa, dat onze kinderen in elke grote stad een cadeautje uit mochten zoeken bij een goede speelgoedwinkel. Deze afspraak hielp mij bij het nee zeggen tegen het weinig duurzame speelgoed dat je in praktisch elke supermarkt tegenkomt.

In Aarhus wil je in haast elke winkel wel naar binnen, maar speelgoedwinkel Karrussella was mijn absolute favoriet. Voor kinderen is er zelfs een kleine deur naast de grote deur om naar binnen te gaan. Hoe gezellig! Je vindt er een mooie selectie van duurzaam speelgoed: van treintjes en auto’s tot verkleedkleding en snoezige knuffels.

De leuke gekleurde huisjes van Aarhus

Zwemmen in de haven

Aan de rand van Aarhus is een prachtig havenzwembad te vinden. Behalve zwemmen is ook de architectuur van het zwembad de moeite van een bezoek waard. Het havenzwembad bestaat uit verschillende baden, van een kinderbadje tot een wedstrijdbad, een rond duikbad en een ruimte voor het beoefenen van onder andere waterskiën. Wij hadden er een superleuke middag in het (koude) natuurwater.

Klaar met zwemmen? Aan de rand van het zwembad vind je allerlei eetstandjes waar je terecht kunt voor lekkere ijsjes, goede cocktails, frietjes, broodjes hamburgers en nog veel meer.

Kortom, Aarhus is een heerlijke stad om te bezoeken met kinderen!

Bezoek zeker het Havenzwembad als je naar Aarhus gaat met kinderen

Meer lezen over Denemarken

Citytrip Kopenhagen tijdens de kerst
Kopenhagen zonder kids: de leukste adresjes 

Pin it

4 reacties

 • Daniëlle Gaasbeek zegt:

  Hoi Sterre, mede dankzij jouw blog ben ik enthousiast geraakt over Aarhus! Heel grote kans dat wij over een paar maanden alle leuke plekken die je omschrijft zelf verkennen 🙂 Kun je me vertellen via welke organisatie of website jullie je accommodatie boekten en misschien zelfs de naam van de accommodatie?

  • Marlieke zegt:

   Ha Daniëlle,
   Sterre is helaas niet meer actief als blogger. Heb je inmiddels iets gevonden? Je zou kunnen zoeken via Airbnb of Booking.com. Daar moet genoeg op staan.
   Groetjes Marlieke

 • Eveline zegt:

  Heel leuk om te lezen! Wij zijn ook in Aarhus geweest met kinderen en het cultureel centrum Dokk1 aan de rand van de stad is een echte aanrader. Op een groot ‘dek’ aan de buitenrand van dit centrum staan allemaal klim- en klauterobjecten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*
*