Kindvriendelijk hotspot: Aviodrome

Kindvriendelijk hotspot: Aviodrome

Zijn je kinderen dol op vliegtuigen en helikopters? Dan is een bezoek aan Aviodrome in Flevoland een must. Kids kunnen hier hun pilotendiploma halen, meevliegen in de simulator, morse code leren, glijden en in meerdere vliegtuigen kijken. Wij gingen een dag naar dit toffe museum en kwamen tijd te kort. Hieronder lees je onze review.

Enorme terrein

Als we het terrein op komen kijken we onze ogen uit. Tuurlijk hebben vliegtuigen ruimte nodig, maar zo’n groot terrein had ik niet verwacht. Behalve die vliegtuigen buiten zien we ook meerdere loodsen vól vliegtuigen, vliegtuigmotoren en meer. Verder is er ook nog een grote zaal waar een film wordt gedraaid. En het is niet alleen dat er veel te zien is, je kan ook heel veel doén. Hier zijn we wel een dagje zoet!

De hangar – de koffer in

We beginnen binnen waar je als kind de route kan afleggen alsof je een koffer bent. Klauterend naar boven en via de glijbaan weer terug de entreehal in. We vervolgen onze weg naar binnen. Hier zien we hoe vliegtuigen ooit gemaakt zijn. Er staan levensgrote exemplaren bij waarvan je je nu niet kan voorstellen dat iemand ooit de moed had om in zo’n experimenteel vliegtuig te stappen. Je kan in verschillende vliegtuigen kijken. De rest van de hangar bevat helikopters. Via een Boeing 747 (Jumbojet) komen we het terrein terug op.

Vluchtsimulator

De vluchtsimulator op het terrein trekt meteen de aandacht en is een grote hit. Het is alsof je meevliegt met een heus vliegtuig. Zelfs de misselijkheid kreeg ik erbij. De kinderen hadden overigens nergens last van en wilden het liefst meteen nóg een keer! Ook leuk is het fietsen in kleine vliegtuigjes alsof je zelf aan het taxiën bent over de start- of landingsbaan.

Lees hier onze tips voor de beste vliegtuigspottersplekken in Nederland

Zoveel te zien in Aviodrome

Vanaf het uitkijkplatform kunnen we goed het gehele terrein overzien. We zien ook vliegtuigjes opstijgen en landen waardoor we ons op een echt vliegveld wanen. De kinderen leren hun naam in morse code in de radiokamer en ze kunnen enkele films bekijken in meerdere zaaltjes. Later zien we dat je een rondvlucht kunt boeken in zo’n klein vliegtuigje dat we eerder zagen. Er is zelfs nog plek! Even overwegen we het. Maar er is al zoveel te zien en te doen bij Aviodrome zelf. En zomaar met de kinderen het vliegtuig in stappen voor een dikke €100 gaat ons op zo’n ‘normale zondag’ toch wat te ver. Maar hoe tof is het om dit cadeau te vragen voor je verjaardag (aan alle opa’s, oma’s, ooms en tantes en buurvrouwen;-)?

We moeten terug

Als het museum bijna dicht gaat, balen we alle vier dat we niet alles hebben kunnen doen. We rennen nog een rondje langs de tentoonstelling over de ruimtevaart. Komen er nu pas achter dat de kinderen een pilotendiploma hadden kunnen verdienen. En nemen de kinderen nog één keer de glijbaan. Dan is het echt tijd om te gaan en beloven we elkaar om snel een keertje terug te gaan.

Praktische informatie Aviodrome 


Het museum is open van dinsdag t/m zondag van 10-17u.
Er is een restaurant aanwezig.

Het adres van het museum is:
Pelikaanweg 50
8218 PG Lelystad Airport

Een kaartje is te koop vanaf €12,95 (kind) en met de museumjaarkaart is het gratis. Parkeren kost €6,00.

Meer info via https://www.aviodrome.nl/

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*