Canada met camper of auto? 5 redenen om te kiezen voor een huurauto

Canada met camper of auto? 5 redenen om te kiezen voor een huurauto

Met de camper door Canada toeren, het klinkt ideaal. Toch valt er ook veel te zeggen voor een rondreis met een huurauto. Benieuwd naar de voordelen? Wij zetten ze voor je op een rij.

1. Je rijdt comfortabeler

Je denkt er misschien niet zo over na, maar met een auto rijd je veel soepeler over de mooie bergpassen in Canada. Sterker nog: er zijn prachtige routes die je met de camper niet eens mag rijden. Niet zo gek als je bedenkt dat een camper al snel 3 meter breed en 9 meter lang is. Zie je jezelf al manoeuvreren op een smalle bergpas? 

2. Je hebt minder brandstof nodig

Het zal je niet verbazen dat in een camper behoorlijk wat benzine gaat. Je verbruikt al snel 25 liter brandstof op 100 kilometer. Met de huidige brandstofprijzen en de afstanden die je in Canada vaak aflegt, lopen de kosten hoog op. Wist je dat je bij camperverhuurbedrijven betaalt voor de hoeveelheid kilometers die je van plan bent af te leggen? Met een auto heb je geen kilometerbeperking. 

3. Je komt op bijzondere slaapplekken

Tel je de kosten voor camperhuur, brandstof en campingplekken bij elkaar op, dan kun je voor hetzelfde geld ook een hele bijzondere accommodatie huren. Denk eens aan een cottage in het bos met een veranda aan een mooi meer. Of een ranchelodge op het Canadese platteland waar de paarden rond galopperen. Je ziet zo veel van het land en komt in contact met de lokale bevolking die de accommodaties runnen. 

4. Je hebt geen parkeerzorgen

Met een camper is parkeren een hoofdpijndossier. Een simpel bezoek aan de supermarkt of een spontaan dagje Vancouver monden al snel uit in een ellenlange zoektocht naar een parkeerplek. Die tijd besteed je toch liever aan een leuke activiteit zoals walvis spotten of koffie op het terras? 

5. Je hebt echt vakantie!

Een rondreis met een camper is natuurlijk een bijzondere ervaring, maar het is ook hard werken. Het vullen van de watertanks, het legen van het toilet, een staplaats vinden en de camper installeren. Je bent er uren zoet mee. Net als met het opgeruimd houden van de camper. Slaap je in een accommodatie dan heb je nergens omkijken naar. Echt vakantie dus!

Ben je enthousiast geworden? Little America biedt reizen door Canada met huurauto en kleinschalige accommodaties. Bekijk de voorbeeldreizen speciaal voor gezinnen hier. Dit artikel is geschreven in samenwerking met Little America.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*