10 x doen op Vancouver Island met kinderen

10 x doen op Vancouver Island met kinderen

Afgelopen mei maakte ik met mijn man en onze twee zonen Noud en Cas (toen 2 jaar en 6 maanden) een geweldige roadtrip door West Canada. Een deel van deze reis verbleven wij op Vancouver Island.  Dit Canadese eiland staat bekend om zijn fantastische natuur. Je vindt er oude bossen, ongerepte stranden en genoeg wildlife. Vancouver Island is ongeveer even groot als Nederland. Daarom is het onmogelijk om alles in een paar dagen te zien. Vandaag zet ik onze 10 hoogtepunten voor je op papier!

Onze 10 tips voor Vancouver Island met kinderen


De boottocht naar Vancouver Island

Alleen het vervoer naar Vancouver Island toe vonden wij al een beleving op zich. Wij namen de boot vanaf Tsawwassan, een half uurtje rijden vanaf Vancouver centrum. De bootreizen naar Vancouver Island zijn echt heel mooi. Tijdens de anderhalf uur durende overtocht voeren wij langs prachtige kusten en kleine eilandjes. Noud kon zijn energie kwijt op het (kindveilige) buitendek. Onze jongste aanwinst van de familie bekeek alles lekker vanuit zijn Maxi-Cosi in de buitenlucht. Extra tof is dat je tijdens het varen kans hebt op het zien van orka’s en dolfijnen. Wij hadden dit geluk niet, maar hebben daarom niet minder genoten.

De gezellige stad Victoria

Victoria is een gezellige stad met een levendige sfeer. De meeste bezienswaardigheden vind je rond het water van de Inner Harbouren in de Old Town. De haven van Victoria wordt omschreven als een van de mooiste ter wereld en wij begrepen meteen waarom! Wat hangt hier een ontzettend goede vibe. Wij hebben lekker gewandeld langs de haven en zijn daarna neergestreken op het terras. Onze peuter vond de muziekoptredens en straatartiesten bij de haven geweldig. Na deze ervaring zijn wij nog even naar Fishermans Warf gereden. Fishermans Warf ligt op ongeveer twee kilometer van de Inner Harbour en is een heerlijke plek waar je kunt wandelen tussen de meest kleurrijke woonbootjes. Er hangt een gezellige laidback hippie-sfeer en er zijn er eettentjes in overvloed.

Tip: Fishermans Warf is de ideale plek om fish & chips te scoren en deze op te eten op een van de terrasjes in de zon! Succes gegarandeerd bij kinderen (wanneer ze van vis houden dan (-;)!

Het oerbos van Cathedral Grove

Cathedral Grove op Victoria Island is een oerbos met enorme Douglassparren van wel 800 jaar oud. Door Cathedral Grove loopt een wandeling van twee kilometer die zeer geschikt is voor kleine kinderen. Onze peuter vond de omgeving met varens, mos en grote bomen een groot avontuur. Cas hebben wij meegenomen in een draagzak. Omdat je voor een groot deel over diverse boardwalks loopt, is dit prima te doen met een draagzak of rug drager.

Het Maffeo Sutton Park in Nanaimo

Nanaimo is een aanrader wanneer je op Vancouver Island bent met kleine kinderen. Net buiten het centrum vind je het Maffeo Sutton Park. Dit is een park met toiletfaciliteiten en gratis parkeergelegenheid. Maffeo Sutton Park is een echt familiepark. Terwijl onze peuter zich uitleefde in de speeltuin, geschikt voor kinderen tot een jaar of acht, genoten wij van de zon op een van de vele bankjes. Daarnaast kun je prima wandelen langs de haven waar het altijd druk is met watervliegtuigen en boten. Ook is er een zwemgedeelte met zandstrand te vinden voor in de zomermaanden.

De stranden bij Parksville

Overal op Vancouver Island heb je mooie stranden maar het stuk bij Parksville is een van de plekken die ons zeker is bijgebleven. Het strand van Parksville wordt gezien als een van de beste gezinsstranden. Tijdens eb wordt dit strand wel een kilometer breed. Hoe heerlijk is het om met het hele gezin uit te waaien langs de grillige kust waar je omringd wordt door het aangespoelde wrakhout en de frisse zeewind. Dit hebben wij dus ook volop gedaan. Op deze stranden zie je in de zomermaanden veel families met kinderen. Een emmer, schep en visnetje moet je dan zeker niet vergeten mee te nemen.

Ucluelet lighthouse loop – luisteren naar de walvissen

Langs de kust van de Stille Oceaan bij de vuurtoren van Ucluelet is een wandeling uitgezet; een stukje van de Wild Pacific Trail. Wij vonden deze wandeling in een woord fantastisch! Je wandelt namelijk door het regenwoud maar kijkt tegelijkertijd uit over de oceaan.  De wandeling is een loop van ongeveer drie kilometer en is zeer geschikt voor kinderen. Er zijn voldoende bankjes om even pauze te houden. Onze peuter moesten wij wel goed in de gaten houden want de afzettouwen langs de randen van de paden maakten niet heel veel indruk. Kleine kinderen kunnen mee in de draagzak of rug drager. Wanneer wij goed luisterden, hoorden we de walvissen vanuit de oceaan, een must do!

De Wild Pacific Trail

Langs de stranden en door het regenwoud tussen de kustplaatsen Tofino en Ucluelet, loopt een netwerk van schitterende wandelroutes door het Pacific Rim National Park. Een van de mooiere routes is de lighthouse loop bij Ucluelet die ik hierboven heb beschreven. Maar er is nog veel meer! In totaal zijn er 22 km wandelroutes over het strand en 12 km door de wouden langs de kust. De wandelroutes zijn duidelijk aangegeven en zeker te doen voor kinderen die zelf goed kunnen lopen. Er zijn negen kortere wandelroutes, waarvan er twee ook geschikt zijn voor kinderwagens. Omdat het om korte routes gaat is dit prima te verdelen in een ochtend en een middagprogramma. Na de ochtend gingen de kinderen even naar bed zodat we in de middag nog een keer op pad konden.

Wildlife spotten op Vancouver Island

Op diverse plekken op Vancouver Island kun je wildlife spotten. Dit doe je met een zodiac, een soort opblaasbare boot die over het water scheurt. Voor een plekje in een zodiac ben je zo’n 100 euro (afhankelijk van het seizoen) per volwassene kwijt. Voor de allerkleinsten is deze boot niet geschikt. Meestal zijn kinderen vanaf een jaar of zeven welkom aan boord. Frank en ik zijn om en om gegaan en dat was zeker niet voor niets. Zwarte beren, zeeleeuwen, zeehonden en zeearenden… wij hebben al deze dieren mogen bewonderen. De walvissen zijn helaas niet gelukt, we moeten dus nog een keer terug maar dat is zeker geen straf!

Let op: in het hoofdseizoen is dit een activiteiten die zeker je van tevoren moet reserveren

De zeeleeuwenkolonie van Tofino

Een andere leuke activiteit is het bezoeken van de grote zeeleeuwenkolonie, net buiten de haven van Tofino. Gewoon in de haven blijven wachten totdat de vissersboten terugkeren is ook een optie. De zeeleeuwen volgen namelijk de boten naar de haven om te kijken of er nog wat te eten is. Het is de manier om de allerkleinsten, die niet met een zodiac mee mogen, toch wat van het wildlife te laten zien.

Panoramic watervliegtuig-tour

Vanaf diverse plekken op Vancouver Island kun je een recreatievlucht maken met een watervliegtuig. Onze roadtrip over het eiland vonden wij al een avontuur maar vanuit de lucht was het weer een totaal andere beleving. Een vlucht met een watervliegtuig moet je ooit in je leven eens gedaan hebben! Wij hebben gekozen voor een panoramic flight van 45 minuten. Omdat wij het geluk hadden dat we gebruik konden maken van een last minute deal, konden we mee voor 90 euro per volwassene. Bij de organisatie waar wij hebben geboekt mocht onze peuter mee voor de helft van de prijs. Baby’s waren niet toegestaan. Dit kan natuurlijk per organisatie verschillen.

Vancouver Island met kinderen – absoluut de moeite waard!

Naast deze punten is er natuurlijk nog genoeg ander moois te zien. Je kunt je alleen op Vancouver Island al een paar weken vermaken. Dan hebben we het nog niet eens over de andere prachtige plekken van West Canada gehad. Canada is uitermate geschikt om te bereizen met kleine kinderen. De kinderen (en jijzelf ook) moeten even door het tijdsverschil heen van negen uur maar het is een schoon en kindvriendelijk land. Babybedjes zijn bijna altijd inbegrepen en kinderen tot een jaar of zes mogen vaak gratis gebruik maken van de aanwezige bedden in de hotelkamers. Wij hebben er een fantastische tijd gehad!


Nieuwsgierig naar meer Canada? Lees dan ons artikel De route van Nienke en Jeroen door West-Canada met kinderen

Pin it

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*
*