Costa Rica: Actieve uitjes voor stoere gezinnen!

Costa Rica: Actieve uitjes voor stoere gezinnen!

Ben je op zoek naar een stoere vakantiebestemming met genoeg actieve uitjes? Denk dan eens aan het groene Costa Rica. Hier spot je dieren à la Freek Vonk, kajak je door de mangrove en zoef je hoog boven de bomen met een zipline. 

Kajakken door de mangrove in Manuel Antonio 

Manuel Antonio National Park bestaat uit witte stranden en tropisch bos. Er zijn oneindig veel wandelroutes over junglepaden, maar je kunt hier ook kajakken door de mangrove. Houd je ogen goed open, want wie weet spot je een doodskopaapje in de bomen langs de oever. 

Doodshoofdaapje in Manuel Antonio in Costa Rica
Wie weet spot je een doodshoofdaapje langs de rivieroever in Manuel Antonio
Kajakken in Costa Rica

In en om het water in La Fortuna

In en rondom het plaatsje La Fortuna is er van alles te doen voor stoere gezinnen. Ga wandelen in Arenal Volcano National Park, zie hoe het water naar beneden klettert bij waterval Catarata La Fortuna of poedel met de hele familie in een warmwaterbron. Echte avonturiers doen in La Fortuna een Canyoning of Canopy Tour.

Waterval Catarata in in Arenal Volcano National Park
Waterval La Fortuna in Arenal Volcano National Park

Met een band over de Arenal-rivier

Niet ver van La Fortuna in Arenal Volcano National Park kun je tuben op de Arenal-rivier. Een superleuk avontuur voor gezinnen met kinderen vanaf 5 jaar. Er zijn rustige dobbermomenten, maar ook sterke stroomversnellingen. Echt actie dus! 

Vulkaan in Arenal Costa Rica
In Arenal Volcano National Park kun je met een band de rivier op

Paardrijden op het strand bij Dominical

In de omgeving van de stad Dominical vind je regenwoud, bergen, dorpjes en strand. Ontdek hoe de dorpelingen in Boruca traditionele houten maskers maken en strijk neer in één van de restaurants in het plaatsje Ojochal. Maar een activiteit in Dominical waar je kinderen pas echt over zullen napraten, is tocht te paard over het strand. 

Paardrijden op het strand van Dominica
Paardrijden op het strand van Dominica

Hiken naar de Nauyaca-watervallen

Op een klein stukje rijden van Dominical kun je een hike van 4 kilometer doen naar de Nauyaca-watervallen. Extra leuk: je kunt na de wandeling een frisse duik nemen in het water. Zwemspullen meenemen dus!

Nevelwouden en ziplinen in Monteverde

Het is misschien even slikken, maar je mag het niet missen! De hangbruggen door de nevelwouden in Monteverde. Hier spot je vele vogelsoorten en bijzondere bomen en planten. Slingeren door de boomtoppen kan trouwens ook in Monteverde. Hiervoor boek je een ziplinetour. 

Met een zipline door de bossen bij Monteverde
In Monteverde kun je ook met een zipline over de bossen zoeven
Hangbruggen in Monteverde in Costa Rica
Spannende hangbruggen vind je in Monteverde

Nachtwandeling door de jungle in Monteverde

Zijn je kinderen gek op Freek Vonk? En kunnen ze geen genoeg krijgen van bijzondere dieren? Ga dan in het donker op pad met een gids. Tijdens een begeleide nachtwandeling ga je met een zaklamp de jungle in op zoek naar wilde dieren. En het fijne aan een gids is: die ziet zoveel meer dan jij. Net als Freek Vonk. 

Bijzondere vogels in Costa Rica
Overdag zie je in Monteverde bijzondere vogels, maar je kunt ook ‘s nachts de jungle in

Modderbad in Rincon de La Vieja

In Nationaal Park Rincon de La Vieja vind je de gelijknamige vulkaan, maar ook borrelende modderpoelen waar je een bad in kunt nemen. Ben je opgewarmd in de warmwaterbron? Dan slinger je aan een liaan zo de koude rivier in! 

Warmwaterbron in Nationaal Park Rincon de La Vieja
Het tropische strand bij Manuel Antonio in Costa Rica
Tropische stranden in Manuel Antonio National Park in Costa Rica

Deze blog is geschreven in samenwerking met Travelnauts. Bovenstaande tips komen uit de familiereizen die zij aanbieden in Costa Rica. Wil je jouw reis naar Costa Rica helemaal laten verzorgen en zeker zijn van de leukste tours en activiteiten? Doe dan een aanvraag bij Travelnauts. Of bekijk eerst de voorbeeldvakanties Costa Rica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*