Kindvriendelijke hotspot vlakbij Deventer: de Kleine Wildenberg

Kindvriendelijke hotspot vlakbij Deventer: de Kleine Wildenberg

Wakker worden met het kraaien van de haan. Ontbijten met uitzicht op de wei. De kids die heerlijk spelen terwijl jij een kop koffie drinkt in de tuin. Rust, ruimte en lekker buiten zijn. Klinkt heerlijk toch? Wij vonden het allemaal bij de Kleine Wildenberg.

Zandbak met op de achtergrond (links) het kippenhok

Slapen in het kippenhok

Zodra we het erf van de Kleine Wildenberg oprijden worden we al blij. We zien ezels in de wei en soezende katten in het zonnetje. Maar waar we echt gelukkig van worden is de ruimte. We staan midden op het platteland.

Gastvrouw Margreet gaat ons voor naar ons huisje voor de aankomende nachten. We slapen in het kippenhok. Voordat de boerderij een bed & breakfast was sliepen hier letterlijk de kippen. Wie denkt dat het kippenhok een klein huisje is waar net 4 bedden in gepropt zijn heeft het mis. We hebben een ruime woonkamer en een keuken. Boven op de zolder staan 6 bedden en een dubbel ledikant. Gezellig knus in 1 ruimte. Op de tafel beneden staan verse bloemen en de brandende gaskachel zorgt voor lekker warmte.

Tip: Bij de Kleine Wildenberg hebben ze meerdere kamers / huisjes. Het kippenhok heeft zicht op de speeltuin en is vrijstaand. De Pipowagen is ook een aanrader. Hier sta je direct aan de wei met ezels.

Wij slapen bij de Kleine Wildenberg in het Kippenhok
Heerlijk ruim huisje
Of kies voor de super leuke pipowagen om in te slapen

Crossen op fietsen en tractors

In een grote schuur staan fietsen, traptractors, skelters en nog een allegaartje van objecten waar op gereden kan worden. We mogen pakken wat we willen. Dit tot grote vreugde van onze kinderen die de hele middag op van alles en nog wat rondjes rijden op de boerderij.

Maar ook voor ‘grote mensen’ staan er fietsen waar je mee op pad mag. Er zijn voldoende kinderzitjes voor achterop of ga voor avontuurlijk en neem de tandem. In een klein half uurtje fiets je naar Deventer. Mocht je behoefte hebben om de boerderij te verlaten ;-).

Tip: Op de boerderij zijn verschillende dieren. Die staan achter een hek van schrikdraad. Let dus op dat kleine kindjes de draad niet vast pakken. Aan kinderen boven de 3 kan je prima uitleggen dat ze het draad niet vast moeten pakken.

Eindeloos crossen op de fietsjes en tractoren
De buurhond rijdt ook een rondje mee

Spelen, spelen, spelen

Want er valt nog veel meer te spelen. In de zandbak bijvoorbeeld. Of in de mini pipowagen. Klimmen op het klimrek, schommelen, glijden of springen op de trampoline. Of verstoppertje spelen met de andere kindjes die op de boerderij slapen.

Slecht weer? In het huisje staat een bak met speelgoed en in de kast vonden we spelletjes en puzzels. Handig!

Bij de Kleine Wildenberg kunnen kinderen eindeloos spelen
De mini pipowagen

Dieren voeren

Op een boerderij horen uiteraard ook beesten. De dieren van Lars en Margreet van de Kleine Wildenberg worden niet gebruikt voor consumptie. Alleen de eieren van de kippen en ganzen worden geraapt. Elke dag worden de dieren op hetzelfde tijdstip gevoerd. Wil je meehelpen? Dan mag dat.

Onze kinderen maken maar wat graag een rondje langs de varkens, schapen, koeien, pony’s, cavia’s, poezen en konijnen. De 3 grote varkens (K3) maken het meeste indruk met hun gesmak.

Tip: neem een overall mee voor je kids, zodat ze lekker vies kunnen worden. Wij scoorden die van ons bij Chick-a-dees.nl.

Op de Kleine Wildenberg mogen de gasten helpen om de dieren te voeren
De koeien voeren

Film kijken tussen het hooi

Na het avondeten is het tijd voor de bioscoop. Een projector en beamer worden tevoorschijn getoverd. De hooibalen dienen als stoelen. Onze zoon van 4 vindt het maar wat stoer. Met de grote kinderen van de boerderij een film kijken en laat naar bed!

We willen terug naar de Kleine Wildenberg!

Het afscheid van de boerderij viel onze kinderen zwaar. Ze zaten allebei huilend op de achterbank toen we wegreden. Een groter compliment bestaat er niet. Wat een fijne plek. Als je even helemaal wil onthaasten en lekker de ruimte wil hebben dan is de Kleine Wildenberg een dikke vette aanrader. Wij gaan zeker nog eens terug!

Wij willen terug!

Bekijk de website van de Kleine Wildenberg voor meer informatie en prijzen.

Meer kindvriendelijke accomodaties in Nederland

Slapen in een wikkelhouse in Gorssel
Tiny House in de omgeving van Rotterdam


Disclaimer: wij waren op uitnodiging bij de Kleine Wildenberg. Uiteraard geven wij onze eigen mening en tippen wij geen producten of diensten waar we zelf niet achterstaan. De kinderoveralls kregen we opgestuurd door Chick-a-dees.

2 reacties

  • Renate zegt:

    Bedankt voor deze supertip. Hier staan we zeker een keer heen!

    • Marlieke zegt:

      Graag gedaan! Echt een heerlijke plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*