Visum voor Vietnam aanvragen – hoe doe je dat?

Visum voor Vietnam aanvragen – hoe doe je dat?

Het aanvragen van onze visum voor Vietnam hield ons gedurende onze hele lange reis door Azië bezig. Want hoe gaan we dat doen? Moeten we naar de ambassade? Of zijn er ook andere manieren? Wij vertellen je in dit artikel stap voor stap hoe je zo makkelijke mogelijk een digitaal visum aanvraagt voor Vietnam. Het aanvragen van het visum is namelijk makkelijker dan ooit.

Niet meer naar de ambassade

Moest je vroeger nog naar de Vietnamese ambassade voor het visum, is dat sinds 2018 verleden tijd. Tegenwoordig vraag je het visum voor Vietnam namelijk heel makkelijk digitaal aan. Gewoon thuis, vanaf de bank. Het enige wat je nodig hebt is internet en een geldig paspoort.

Let op: Kom je uit België? Dan is het aanvragen van een digitaal visum voor Vietnam helaas nog niet mogelijk.

Sapa in het noorden van Vietnam mag je zeker niet overslaan tijdens jouw reis 

Een digitaal visum voor Vietnam aanvragen stap voor stap

Oke, digitaal aanvragen dus. Maar hoe werkt dat dan?

  • Stap 1: Check of jouw paspoort en die van je medereizigers nog minimaal 30 dagen geldig is op het moment dat je visum voor Vietnam verloopt. Het visum voor Vietnam is 30 dagen geldig.
  • Stap 2: Zorg voor recente pasfoto’s en een scan van de paspoorten . Die moet je namelijk digitaal meesturen bij de aanvraag.
  • Stap 3: Zorg voor een bewijs van binnenkomen en verlaten van het land. Vliegtickets zijn hierbij het handigst. Maar een trein- of busticket mag ook.
  • Stap 4: Zorg voor een eerste slaapplek voor Vietnam en een globale reisroute.

Zo, het voorbereidend werk voor het aanvragen van het digitale visum voor Vietnam is gedaan. Nu is het tijd om het visum daadwerkelijk aan te vragen.

  • Ga naar een Nederlandse website die een digitaal visum voor reizen naar Vietnam aanbiedt zoals Visumbuitenland.
  • Vul de gegevens in voor iedereen die met jou mee reist naar Vietnam. Dus ook voor kinderen en babies 😉
  • Je rekent de aangekocht digitale visa af.
  • Je stuurt de gescande paspoorten en pasfoto’s na.
  • Dan is het wachten tot het digitale visum via de mail binnenkomt. Dit duurt gemiddeld 7 werkdagen.
  • Uitprinten en klaar.

Makkelijk toch?! In onderstaande video wordt het proces nog eens uitgelegd.

Wat moet je doen met het visum als je het ontvangen hebt?

Zodra je het digitale visum voor Vietnam ontvangen hebt neem je van elk visum twee geprinte versies mee. Je moet het visum namelijk zowel bij binnenkomst als bij vertrek uit Vietnam laten zien. Ook is het verstandig om nogmaals alle gegevens te dubbelchecken.

Wat kost het visum voor Vietnam?

Je vraagt je natuurlijk af of hier niet een flink prijskaartje aanhangt. Dat valt reuze mee. Oké, een visum kost sowieso een hoop geld, maar met €39,95 vind ik de prijs heel erg meevallen. Je hebt geen gedoe met vrije dagen opnemen om naar de ambassade te gaan, geen parkeerkosten en geen gedoe met dollars die je nodig hebt als je met een visa on arrival (later meer hierover) reist naar Vietnam.

Lees hier ons artikel over de kosten van een gezinsvakantie naar Vietnam

Nu het aanvragen van een visum voor Vietnam zo makkelijk is wil je toch direct een ticket boeken naar dit mooie plekje in Phong Nga?

Het visa on arrival voor Vietnam

Naast het digitale visum bestaat er ook nog een visa on arrival. Toen wij naar Vietnam gingen hebben wij gebruik gemaakt van deze service. Echter wordt het gebruik van deze on arrival dienst inmiddels afgeraden. Dit visum is namelijk niet een echt visum, maar een brief dat je toestemming hebt om het land binnen te komen. Eenmaal op de luchthaven kan je deze brief om laten zetten in een visum bij de immigratiedienst van Vietnam. Hier moet je dan nog eens $25 per persoon voor betalen. Mijn advies is dan ook om deze dienst links te laten liggen en voor het digitale visum te gaan.

Kan je het digital visum voor Vietnam ook gebruiken als je over land of via de zee binnenkomt?

Ja dat kan! Waar je vroeger al in het bezit moest zijn van het visum voor Vietnam als je het land over land binnenkwam is het nu wel mogelijk om dit met een digitaal visum te doen. Je moet alleen wel van tevoren weten via welke grensovergang je binnen komt. Dit moet je namelijk doorgeven als jet het digitale visum aanvraagt.

> Meer tips voor Vietnam vind je op onze Vietnam met kinderen pagina.


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Visum Buitenland. Uiteraard geven wij altijd onze eigen mening en raden wij nooit producten of diensten aan waar we zelf niet blij van worden.


PS: Heb je ons nieuwe GRATIS tabletmagazine al gezien? Boordevol reisinspiratie speciaal gericht op gezinnen? Nee? Je download ‘m hier

reismagazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*