fbpx
Eerste hulp bij wandelen met kinderen
Hoe krijg je je kinderen mee met een wandeling? Door minimaal twee keer te picknicken, er een avontuur van te maken en de route kort te houden! Lees onze tips.
Buiten, naar buiten, buiten spelen, wandelen met peuters, wandelen met kinderen, nederland, er op uit in eigen land, Broekpolder, Broekpolder met kinderen, wandelen kinderen, hoe krijg je kinderen aan het wandelen, spelletjes tijdens het wandelen, verrekijker knutselen, met kinderen, kindvriendelijk, kindvriendelijk uitje, gratis uitjes met kinderen, leuk uitje kinderen, familie uitje, familie-uitje, gezinsuitje, gratis dagje uit, uit met kinderen, activiteiten met kinderen, dagje uit kinderen, dagje uit gezin, dagje weg gezin, doen kids, leuke dingen doen, wat te doen vandaag, dingen om te doen, wat te doen in Rotterdam, activiteiten vandaag, uitje met kind, origineel uitje, bijzonder uitje, tips in nederland, uitje in Nederland, leuke tips in Nederland, tips nederland, activiteiten nederland
16568
post-template-default,single,single-post,postid-16568,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default
tips voor wandelen met kinderen

Eerste hulp bij wandelen met kinderen

Wandelen, dat gaat toch helemaal niet als je kleine kinderen hebt? Jawel hoor! Kinderen vinden het juist super leuk om de natuur in te gaan. En met onderstaande tips wordt het wandelen nog een stukje makkelijker ook.

Knutsel een verrekijker en ga op avontuur
Knutsel thuis een verrekijker van twee wc rolletjes en een touwtje. Vertel je kinderen dat jullie samen op avontuur gaan. Ga als Freek Vonk op zoek naar eenden, vlinders, vogels of misschien spotten jullie wel een konijn. Ga verzamelen
In het bos of op het strand zijn veel mooie schatten te vinden. Neem een emmer of tas mee en ga op zoek naar schelpen of slakken. In de herfst is het een feestje om gekleurde bladeren, eikels en dennenappels te verzamelen. Nog leuker is het om er daarna thuis wat van te knutselen.

Picknicken
Mijn kinderen zijn dol op picknicken. Als wij gaan wandelen in het bos gaat er dan ook altijd wat te drinken en eten mee. Neem voldoende mee voor twee stops. Bij de ene stop een doosje rozijntjes of wat fruit en bij de tweede een boterham bijvoorbeeld. Ook al loop je maar 2 kilometer, op deze manier houd je het luchtig.

Loop niet te hard van stapel
Doe niet gelijk een hike van 10 kilometer of meer. Zelfs de meeste volwassenen beginnen al te zuchten bij het idee. Laat staan je kinderen. Begin met een kleine afstand. Een kilometer of twee om mee te beginnen. Gaat dit goed dan kun je langzaam uitbreiden. En dan nog zullen er dagen zijn dat ze er geen zin hebben. Accepteer dat, volgende keer beter!

Doe een spelletje
Wandelen wordt een stuk leuker als je tijdens het lopen een spelletje doet. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet, verstoppertje, spoorzoeken. Wees creatief en doe zelf lekker mee!

Paaltjes zoeken
In Nederland staan routes vaak aangegeven met gekleurde paaltjes. Laat je kinderen op zoek gaan naar het volgende paaltje. Is ook nog eens een hele leuke manier om kleuren te leren.Omkopen
Hebben je kids echt geen zin om te lopen dan is er nog een laatste redmiddel: omkopen. Beloof een ijsje als ze zelf lopen. Niet heel chic, maar soms zeer effectief.

Allerlaatste tip
Zorg dat je te allen tijde een draagzak bij je hebt. Mocht er dan eentje demonstratief op de grond gaan zitten omdat ze niet meer verder wil lopen, dan heb je altijd nog de mogelijkheid ze te dragen.


Ga jij weleens wandelen met je kinderen? En hoe zorgen jullie er voor dat het voor iedereen leuk is?

3 Reactie's
 • E. Dijksma
  Geplaatst op 23:11h, 05 november Beantwoorden

  Ik bombardeerde mijn kids (destijds 3 en 5 jaar oud) tot “superverkenners”. Zij mochten de route verkennen (dus: voor je uit lopen: altijd handig!), zorgen dat er geen vijanden op de loer lagen (en indien nodig de vijanden verjagen met grote takken), en na afloop lag er een superverkenner-diploma klaar! Bijna 8 jaar later hebben ze het er nog over!

  • Marlieke
   Geplaatst op 13:37h, 06 november Beantwoorden

   Wat een goed idee! Ik kan me voorstellen dat dit indruk gemaakt heeft op jouw kinderen.

Geef een reactie