Golf van Morbihan met kinderen – parel in Bretagne

Golf van Morbihan met kinderen – parel in Bretagne

De Golf van Morbihan, in het zuiden van Bretagne, is misschien wel het meest tropische stukje van deze Franse provincie. Hier vind je fraaie baaitjes, prachtige stranden en charmante Bretonse dorpjes. Wij delen onze favoriete tips voor de Golf van Morbihan met kinderen.

Strand en natuurlijk zwembad in de baai van Conleau

Tijdens onze vakantie in de Golf van Morbihan was het bloedheet. Gelukkig lag er op een steenworp afstand van onze camping het schiereiland Conleau. Hier vind je een natuurlijk (ondiep) zwembad en een klein strandje. Naast het zwembad ligt een grote speeltuin en er is een stalletje waar ze crêpes, ijsjes en drinken verkopen.
Tip: neem een sup mee. De ruige kust is vanaf de zee nog mooier. 

Het natuurlijke zwembad op het schiereiland Conleau
Het kleine strandje op het schiereiland Conleau

Struinen door de middeleeuwse straatjes van Vannes

De middeleeuwse stad Vannes is absoluut een bezoek waard. Wij struinden hier langs oude vakwerkhuizen met leuke winkeltjes. De stad is nog gedeeltelijk omheind en heeft mooie tuinen. In de haven vind je heel veel terrassen.

Vanaf de haven van Vannes starten meerdere boottochten naar de baai of naar de omliggende eilanden. Een leuke uitje voor een zomerse dag voor wie in de Baai van Morbihan is met kinderen.

De middeleeuwse straatjes van Vannes met oude vakwerkhuizen en terrasjes
Langs de oude stadsmuren van Vannes liggen mooi aangelegde tuinen

Kasteel aan zee

Zeg je Frankrijk dan zeg je kastelen. En er ligt ook een fraai exemplaar in de Baai van Morbihan. Wij bezochten Chateau de Suscino . Het ligt in een moerassig gebied en vlak bij zee. Download de Engelse audiotour op je telefoon en loop zelfstandig door het kasteel. Voor kinderen zijn er spelletjes en opdrachten. Ze puzzelen de gebroken vaas in elkaar, leren boogschieten of verkleden zich als ridder of prinses. Buiten staat een stalletje met eten en drinken. Na ons bezoek reden we door naar het naastgelegen strand voor een duik in zee. 

Het kasteel van Suscino ligt in een prachtige omgeving op steenworp afstand van het strand

De mysterieuze megalieten van Carnac

In het dorpje Carnac vind je duizenden menhirs (lange stenen). Hoe ze er komen of wat ze precies betekenen weet niemand, maar dat ze door mensen neergezet zijn is haast wel zeker. Maak een wandeling langs rijen met stenen of neem het toeristische treintje (met Nederlandse audioguide). Onze zoon Siem is er nog steeds van overtuigd dat Obelix de stenen heeft neergezet. Lees hier meer over de megalieten.

Bij Chez Céline aten we een ijsje en een crêpe op het terras.

Velden vol met duizenden mysterieuze megalieten in Carnac

Het schiereiland Quiberon

Op het schiereiland Quiberon vind je lange zandstranden en knusse baaitjes. Wij vonden het strand bij Pointe du Percho  het allermooist. De kleine baai is omgeven door kliffen en rotsen. Vanwege het gevaar van vallende stenen, is het gebied aangemerkt als ‘danger area’. Toch is de plek favoriet bij locals. Betreden op eigen risico dus. Zeker bij stormachtig weer. Het kustpad naar de Arche de Pont Blanc geeft waanzinnig uitzicht over een doorgang in de rotspartijen. Voor deze stranden moet je een kleine stukje lopen. Het Plage du Fozo is ook prachtig en minder ruig dan bovenstaande stranden.

Is het geen strandweer? Maak hier dan een wandeling langs de kliffen op het GR34 pad, een lange afstandswandeling die langs heel de Bretonse kust loopt.

Het strand bij Pointe du Pecho
De grillige kustlijn van het schiereiland Quiberon
Plage du Fozo
Arche du Pont Blanc

Dinopark

In Parc de Préhistoire de Bretagne komt de prehistorie tot leven dankzij de levensgrote beelden van oermensen en dino’s. Tip: combineer het park met een bezoek aan het middeleeuwse dorp Rochefort-en-Terre dat slechts 2 kilometer verderop ligt. 


Waar te slapen in de Golf van Morbihan

Kindvriendelijke camping Golf van Morbihan

Wij kampeerden bij Camping le Conleau. Een middelgrote camping direct aan het schiereiland Conleau en met zicht op de baai en op een paar kilometer van de stad Vannes. Er is een verwarmd zwembad, een restaurant met terras en in het hoogseizoen animatie in de vorm van knutselen en mini disco. De kampeerplekken zijn vrij ruim opgezet. Geen eigen kampeermiddel? Er zijn ook verschillende soorten stacaravans te huur.

Camping le Conleau

Kindvriendelijke gîte

Onze volger Liesbeth verbleef met haar gezin in de kleinschalige gîte Le Scahouët in het rustige La-Vraie-Croix. Het terrein is omheind, heeft een zwembad en kinderen kunnen er lekker rondfietsen en bij slecht weer spelen in de overdekte schuur. In het dorp vind je een park, meerdere speeltuinen en een kruidentuin.

Meer Bretagne? Lees hier onze tips en route door Bretagne met kinderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*