De vakantie van: kindvriendelijk Île d’Oléron (Frankrijk)

De vakantie van: kindvriendelijk Île d’Oléron (Frankrijk)

Wij vroegen om ons heen: wat is jouw favoriete vakantiebestemming met kinderen? Deze keer doet Eva verslag van kindvriendelijk Île d’Oléron in Frankrijk.

Gezin: Eva (35), Max (36) en zoons Axel (7) en Boris (4)
Vakantieplek: Île d’Oléron, een eilandje aan de Franse westkust
Reisafstand: Zo’n 1000 kilometer rijden vanaf Rotterdam
Voor wie: Voor sportieve gezinnen met kids t/m een jaar of 12. Er zijn geen grote disco’s op het eiland of hele hippe strandtenten, dus voor pubers is er minder te beleven.

kindvriendelijk Île d'Oléron

Hoe kwam je op het idee om naar Île d’Oléron te gaan?

Ik ben zelf eigenlijk niet zo’n Frankrijk-liefhebber, maar omdat we dit jaar al een duurdere vakantie hadden gehad, wilden we het low budget houden. We zijn gewoon op Google Maps gaan kijken en zagen dit eiland liggen. Na een bezoek aan de website van de VVV waren we verkocht. Wat zo grappig is, is dat de meeste mensen geen idee hebben dat Frankrijk dit soort eilanden heeft, wij in eerste instantie ook niet.

Hoe kindvriendelijk is deze bestemming?

Heel kindvriendelijk. Er zijn stranden waar het water heel lang ondiep blijft, een fijn idee als je met de kinderen gaat zwemmen. Mijn strandtip: Saint-Denis-d’Oléron een heel fotogeniek strand met gekleurde strandhuisjes en een rustige zee. Op de stranden met kleinere golven kunnen kinderen vanaf 7 jaar oud al surfles volgen. Dat heeft onze oudste van 7 ook een middag gedaan, een aanrader! De vele restaurants in Île d’Oléron zijn ook zeer kindvriendelijk. Ze serveren vaak een 3-gangenkindermenu met volwaardige gerechten en deze zijn inclusief drinken nog geen 10,-! Onze restauranttip is La Courtine in Le Chateau d’Oléron.

kindvriendelijk Île d'Oléron huisjes

kindvriendelijk Île d'Oléron surflesFoto: Carole Rehel

Wat viel er mee?

De toeristische drukte, al waren wij er wel gelijk de eerste weken van de vakantie. Het is een echt fietseiland – er zijn vele fietsroutes – daardoor was het lekker rustig op de autowegen.

Wat viel tegen?

De muggen, die waren er dit jaar relatief veel. Ze schijnen normaliter een heel strijdplan te hebben op het eiland om muggen te weren, maar dit jaar lieten ze de beesten eens met rust. Dat was te merken. Met goede Deet en lange mouwen kwam je gelukkig een heel eind.

kindvriendelijk Île d'Oléron eten

Zaten er kindvriendelijke accommodaties bij die je zeker zou aanraden?

Wij stonden met een eigen tent op een camping van Huttopia. Ze hadden daar ook betaalbare safaritenten. De camping lag prachtig. Het enige minpunt was de onderbezetting van het schoonmaakpersoneel, maar is dat niet een typisch campingcliché?

Welke kindvriendelijke hotspot mag je niet missen in Île d’Oléron?

Je hoeft het eiland niet af, maar als je het toch doet ga dan naar de mooie havenstad La Rochelle. Daar is het prachtige Aquarium La Rochelle te bezoeken. Wat onze jongens ook geweldig vonden was het kasteel in Saint Jean d’ Angle, verkleed in middeleeuws kostuum waren daar vele spelletjes te doen. Op het eiland zelf zijn vooral de stranden en de vuurtorens een must. O ja het bekende Fort Boyard is ook per boot te bezoeken, maar daar zijn wij niet aan toe gekomen. Wie weet een volgende keer?

Zin om op vakantie te gaan? Lees onze tips om zo goedkoop mogelijk te vliegen!


Wil je meer informatie over kindvriendelijk Île d’Oléron? Neem dan even kijkje op de website van VVV Île d’Oléron. Wij zijn op geen enkele manier gesponsord om deze post te schrijven.


PS: Heb je ons nieuwe GRATIS tabletmagazine al gezien? Boordevol reisinspiratie speciaal gericht op gezinnen? Nee? Je download ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*