Vakantie Frankrijk met kinderen

Alle Vakantie Frankrijk met kinderen-artikelen

Praktische informatie

Op vakantie naar Frankrijk met kinderen? Frankrijk is een super divers land met bergen, meren, stranden en eilanden. Zo vind je in het noorden van Frankrijk hele groene gebieden met watervallen en bossen en in het zuiden doet het juist mediterraan aan met fijne stranden en helderblauw water. Bijna alle steden en dorpen in Frankrijk zijn oud en charmant en de baguettes en fruits de mer smaken nergens zo lekker als in dit land. Een vakantie in Frankrijk betekent eindeloos veel variatie.

Een vakantie Frankrijk met kinderen, wat kun je verwachten?

In Frankrijk barst het niet van de speeltuinen en speciale kinderwandelingen. En toch is het één van de populairste vakantiebestemmingen onder gezinnen. Waar dat door komt? Wellicht omdat er veel campings zijn waar kinderen makkelijk vriendjes maken of vanwege de kastelen en andere historische architectuur die prima in een sprookjesboek zou kunnen passen. En welk kind is er niet dol op ‘croissantjes halen bij de bakker’ in de ochtend.

Wanneer op vakantie naar Frankrijk met kinderen?

Het is maar wat voor vakantie je zoekt, maar Frankrijk is het hele jaar rond een fijne vakantiebestemming. Je kunt er skiën in de winter en een zwemmen in de zomer. Wijzelf zijn ook fan van de meivakantie. In het zuiden van Frankrijk kan het dan al zomers warm zijn, terwijl het niet zo druk bezocht is als in de zomer. 

Zomer

Frankrijk is een populair vakantieland en dat betekent file op de snelwegen ernaartoe. De zwarte zaterdagen vermijd je door bijvoorbeeld op zondag te rijden. 

Een belangrijke feestdag is Quatorze Juillet (14 juli) die in vrijwel alle steden en dorpen gevierd wordt met een vuurwerkshow en activiteiten. 

Meer inspiratie voor Frankrijk met kinderen

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor je vakantie naar Frankrijk met kinderen? Lees dan onze blogs met de leukste campingtips, verrassende regio’s en fijne kindvriendelijke uitjes.

Binnen 1.000 kilometer van Utrecht:

Zuid-Frankrijk:

Kindvriendelijke campings en accommodaties:

Rondreizen en routes: