Hotspot: Burg Eltz (Duitsland) met kinderen

Hotspot: Burg Eltz (Duitsland) met kinderen

Een sprookjeskasteel als uit een Disney film. Gelegen in een prachtige vallei. Met een klein beetje fantasie zie je ridders te paard onder de poort door draven. En dat op nog geen vijf uur rijden vanaf Utrecht. Burg Eltz, een waar sprookje voor kinderen.

Burg Eltz met kinderen - bos

Wandelen of pendelen

Vanaf de parkeerplaats van de burcht heb je twee opties. Een 1,5 kilometer lopen door een mooi bos of met de pendelbus. Wij kiezen voor de eerste optie en dat blijkt een goede keus. Het is herfst en de kleuren van de bladeren lijken het bos in vuur en vlam te zetten. We lopen voornamelijk bergafwaarts wat prettig is voor onze kinderen. Na elke bocht kijken we vol spanning of we de burcht al zien liggen. En dan is het daar ineens. Flarden mist zorgen voor een mysterieus effect. Wow, wat een prachtig kasteel! Het voelt alsof we midden in een sprookje terecht zijn gekomen.

Burg Eltz met kinderen - uitkijkpuntBurg Eltz met kinderen - entree

Harnassen en berenkoppen

De buitenkant van de burcht binnen de stadsmuren is gratis te bezichtigen. Wil je ook binnen kijken, dan moet je entree (€10 pp, kleine kinderen gratis) betalen. Let wel op dat je alleen onder begeleiding van een gids naar binnen mag. Elk half uur kun je aansluiten bij de rondleiding. Om en om in het Engels en dan weer een in het Duits. Als wij aankomen staat er net een Duitse tour op het punt van beginnen. Wij besluiten gelijk aan te sluiten.

Toegegeven, we zijn meer bezig met de kinderen entertainen en stil houden dan dat we luisteren naar wat de gids verteld. Maar de vertrekken waar we doorheen lopen zijn heel mooi en aan het gegrinnik van het Duitse gezelschap (voornamelijk bejaarden) gaan we er vanuit dat de gids goed zijn werk doet. Onze kids vinden vooral de harnassen, schilden en zwaarden van de ridders interessant. De jachtkamer maakt ook indruk. De kleedjes van beer inclusief kop vinden ze een beetje spannend. De kinderkamer is ook een hit. Alleen wel jammer dat ze nergens aan mogen komen.

Burg Eltz met kinderen - binnen

De schatkamer van Burg Eltz

Ons entreekaartje geeft ons ook toegang tot de schatkamer. Een minimuseum met een prachtige collectie zwaarden, pistolen, juwelen en nog meer moois. Maar onze kinderen hebben geen geduld meer en hebben honger. Het is fantastisch nazomerweer (23 graden en zon, beter wordt het niet) dus we kunnen buiten eten. We bestellen bij de balie (selfservice) curry worst (€6), twee bordjes friet (€3 pp) en een grote salade (€9,50). De kinderen krijgen een gratis lolly. Iets wat vaker gebeurt gedurende ons lange weekend in Duitsland.

Burg Eltz met kinderen - cafe

 

Springen in het water

Voordat we terug gaan naar de auto, lopen we het pad naar beneden langs de burcht. Deze brengt ons bij een kabbelend beekje. Het water is ondiep en voor we er erg in hebben staan onze kinderen te stampen in het water. Gelukkig zit er een droge broek in de tas. We verbazen ons er weer over hoe prachtig de omgeving is.

Door de zeiknatte voeten is teruglopen naar de auto geen optie meer. Dan maar met de pendelbus omhoog (€2 pp, kleine kideren gratis). Tip: je kan deze weg ook naar beneden lopen i.p.v. door het bos. Dat is een stuk korter en het uitzicht wat je hebt over de burcht en het dal is spectaculair!

Burg Eltz met kinderen - beekje


Burg Eltz is een populaire attractie in het Moezelgebied en ligt op ongeveer 4,5 uur rijden vanaf Utrecht. Ga vroeg of op een doordeweekse dag om de ergste drukte te vermijden. In de wintermaanden is de Burcht gesloten voor bezoekers. De omgeving rondom de burcht is het hele jaar toegankelijk.

>> Lees hier al onze tips voor het Moezelgebied in Duitsland met kinderen


Meer informatie over de burcht vind je op de website van Burg Eltz.

Wij bezochten de Burg Eltz met kinderen in de herfstvakantie. Blijf jij de vakantie thuis? Bekijk dan onze herfstvakantietips.

Dol op kastelen? Wij bezochten een hele mooie in Sintra en Obidós in Portugal.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Pin it

3 reacties

 • Denise zegt:

  Wauw, wat een cool kasteel. Mooi ook zo van een afstand gezien. En een mooi filmpje. Leuk ook met die rennende beelden erbij.

 • Kirsten zegt:

  Wauw wat een foto’s en wat een mooi filmpje! Wij gaan hier half november naartoe. Burg Eltz is dan helaas gesloten, maar ik denk dat we ook genoeg gaan genieten van de omgeving 🙂

  • Marlieke zegt:

   Wat leuk om te horen! Dank! De omgeving van Burg Eltz is echt prachtig. Volgende week verschijnt er een blog met nog meer tips in het Moezel gebied. Hou de website in de gaten 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*