Inspirerend gezin: Elk jaar een verre reis

Inspirerend gezin: Elk jaar een verre reis

Niet elk avontuurlijk gezin is meteen een jaar van huis. Aafje en Kevin bijvoorbeeld, maken elk jaar in ieder geval 1 verre reis met kun kinderen. Niet gek!

Wie zijn jullie?

Wij zijn Kevin (32 jaar) en Aafje (37) en hebben twee kinderen: Floris (5) en Lotte (3). Kevin is salesmanager bij Tommy Hilfiger en ik, Aafje, ben salesmanager voor National Geographic, FOX, TLC en MTV. Elk jaar maken we als gezin een verre reis, zo gingen we al naar Thailand en reisden we meerdere keren met de camper door Amerika.

Jullie maken elk jaar een verre reis met de kinderen. Waarom?

Ik heb reizen altijd heel leuk gevonden en doe dit al van jongs af aan. Gelukkig zijn Kevin en de kinderen ook echte avonturiers. Met de kinderen zijn we nu 3 keer naar Amerika geweest met de camper (west, oost en midden), naar Thailand en Kaapverdië. Voordat de kinderen kwamen, maakten we ook al veel reizen – naar onder meer Tanzania, Borneo en Suriname – en woonden we een jaar in Australië.


Met baby Lotte in Bangkok

Hoe reageert de omgeving op jullie plannen?

Dat is heel verschillend. Ik krijg vaak de vraag waarom ik in hemelsnaam 12 uur ga vliegen met kleine kinderen. Veel ouders gaan liever wat dichter bij huis op vakantie.

Wat maakt reizen met kinderen zo leuk?

Kinderen zijn nog heel onbevangen en dat maakt reizen met Floris en Lotte zo leuk. Ze maken met iedereen een praatje en worden zelf ook vaak aangesproken. Ze denken over dingen na en stellen vragen die mij ook weer aan het denken zetten. Ook zien ze met eigen ogen dat niet alle kinderen het zo goed hebben als wij in Nederland.

Wat zijn lastige aspecten?

Jetlags vind ik lastig, zeker bij kleine kinderen. Baby’s en dreumesen kan je niet uitleggen dat ze nog even moeten proberen te slapen als ze midden in de nacht klaarwakker zijn.

Aafje en haar gezin maakte drie keer een camperreis door Amerika

Wat maakt reizen met kinderen anders dan reizen zonder kids?

Als je zonder kids reist dan trek je helemaal je eigen plan en bepaal je je eigen reistempo. Met kinderen heb je ook rekening te houden met hun tempo. Wij nemen nu wat meer de tijd als we reizen. Ook nemen we wat minder risico, zo mijden we landen waar het onrustig is of waar malaria voorkomt. 

Wat was jullie favoriete reisbestemming voor kinderen?

Na 3 keer met de camper door de Verenigde Staten reizen, kan ik niet anders dan dat mijn favoriete bestemming noemen. Ondanks dat er natuurlijk veel meer mooie bestemmingen zijn. Onze reizen door Amerika waren echt prachtig en reizen met de camper vonden wij ideaal met kleine kids.


Marshmallows maken op de campsite

>>> Lees ook alles over reizen met een camper

Zijn er accommodaties die je absoluut zou aanraden?

In Amerika waren we weg van Campground Fort Wilderness in Disney World Florida. Hier waren volop kinderactiviteiten zoals paardrijden, kampvuur met knabbel en babbel en marshmallows roosteren. Ook was er een enorm mooi zwembad en diner met animatie.

In Thailand vonden wij Hotel Peace Resort op Koh Samui heel fijn. Dit resort ligt direct aan het strand en heeft een kinderzwembad, speeltuin, speelkamer en een restaurant met heel kindvriendelijk personeel. Koh Samui is bovendien het enige eiland in dat gebied waar een ziekenhuis is, een prettig idee als je met kinderen reist.

Heb je tips voor ouders die ook een verre reis willen gaan maken met kinderen?

Begin er zo jong mogelijk mee, dan went je kind aan reizen en vliegen. Start met een makkelijk te bereizen bestemming.

Lees ook Aafjes artikel: 10 Tips voor een verre reis met kinderen, zo blijft het relaxed

Wat wordt jullie volgende reis?

Een hele bijzondere! Wij gaan in de voorjaarsvakantie een week citytrippen in Hong Kong.

Waar kunnen we jullie volgen?

Als je nog meer wilt lezen over ons of benieuwd bent naar onze tips & tricks over reizen met kinderen, relaxt vliegen met kids of de leukste dingen om te doen met kids op heel veel bestemmingen, kijk dan op mijn blog Kids Love TravelFacebook Kids Love Travel of Instagram Kids Love Travel.

2 reacties

 • Steffie zegt:

  Hi,

  Sinds september ben ik moeder van de kleine Ella-Chloë. Mijn vriend en ik zijn echt dol op reizen en willen dit ook voortzetten nu we samen met kleine Ella-Chloë zijn. Ben jij weleens naar een tropisch oord geweest met malaria en hoe heb je dit gedaan? We willen graag naar Azië kf Midden Amerika maar twijfelen door malaria en dengue.
  Hoor graag of jij hier tips voor hebt.

  Groet,

  • Marlieke zegt:

   Ha Steffie,

   Ik zou proberen om malaria gebieden te vermijden. Gelukkig komt er in de mest populaire Aziatische landen vrijwel geen malaria voor. Dengue is een ander verhaal. De lokale bevolking is hierin de beste bron van informatie. Neem sowieso muggenwerende spray mee zoals Deet.

   Veel plezier met de voorbereidingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*