Kindvriendelijke camping: Het Goeie Leven in Noord-Brabant

Kindvriendelijke camping: Het Goeie Leven in Noord-Brabant

Kamperen in eigen land is heerlijk. Zodra het weer het toe laat halen we de caravan van stal en gaan we op pad in eigen land. Deze keer vertellen we over onze ervaring bij camping Het Goeie Leven in Brabant.

Kleine camping in Noord-Brabant

Voor het laatste weekje zomervakantie zoeken we een kleine camping in de buurt van het werk van mijn man. Zo kunnen de kinderen en ik nog genieten van een korte vakantie terwijl manlief op en neer pendelt naar zijn werk. Ons oog valt op camping Het Goeie Leven in Brabant. Een lekkere compacte camping (55 plekken) met speeltuin, speelvijver, zwembadje en een restaurant waar je koffie en een biertje kan drinken. Klinkt goed!

Lang leve de terrasplaats

Het regent pijpenstelen als we einde middag onze caravan het kampeerterrein van camping Het Goeie Leven oprijden. Na weken van droogte heeft het water moeite met weglopen en is het dorre grasveld veranderd in een modderige massa met ondiepe meertjes. Wat een geluk dat we een terrasplaats gereserveerd hebben.

We zetten de caravan neer. Tussen twee buien door zetten we de voortent op. Op een terras van klinkers. Geen last van plassen. ‘s Nachts worden we wakker door flinke klappen onweer en slagregen. Terwijl de tent kampeerders al vloekend het water uit de voortent vegen stappen wij onze cravan uit op een droge ondergrond. Ideaal!

Wij staan met onze caravan op een terrasplaats en lopen zo het bos in

Spelen, spelen, spelen

Camping Het Goeie Leven is een autovrije camping. Alleen op de dag van aankomst en vertrek mag de auto het terrein op. Fijn, want zo kunnen wij onze tweeling van 4 met een gerust hart laten spelen. Ze springen op de trampoline, glijden van de heuvel met glijbaan, rijden rondjes op de skelter en bakken zandtaartjes in de zandbak.

Door het compacte formaat van de camping hoeven we ze niet constant in de gaten te houden. Zo af en toe komen ze met rode wangen van het spelen wat water drinken, maar verder zijn ze vooral druk.

De kleine speeltuin bij Camping Het Goeie Leven is precies goed voor onze kleuters

Zwembadje om in af te koelen

Ondanks het kleine formaat van de camping is er een zwembad aanwezig. Niets bijzonders, maar wel heerlijk om op een warme zomerdag even af te koelen. Het zwembad is omheind en afgesloten met een hek. Zo is er geen gevaar dat kleine kinderen in het zwembad vallen. Het zwembad is klein. Niet erg, maar dat zorgt er wel voor dat na een paar dagen van iets minder mooi weer bij de eerste zonnestralen het zwembad helemaal vol ligt.

Het zwembad is klein, maar fijn

Het bos in

Tegenover onze caravanplek loopt een paadje het bos in. We besluiten op ontdekkingstocht te gaan. Samen met de kinderen zoeken we grote takken en bouwen we een hut. We zoeken bladeren en eikeltjes terwijl we tussen de bomen door de caravan in het zicht houden. Je kan door het bos rondom de caravan lopen. Een geliefd rondje bij hondeneigenaren, maar ook feest voor wat oudere kinderen die hier crossen met hun fiets.

Vanaf Camping Het Goeie Leven lopen we zo het bos in

Lekker eten en drinken

Campings met goede horeca. Wij houden er van. Bij Het Goeie Leven waren we zeker aan het juiste adres. Op de camping zit een bistro met groot terras. Een fijne plek voor een kop koffie, lunch of een borrel. Uiteraard met bierkaart. We zijn in Brabant hè!

Bij de receptie kan je elke dag opgeven of je vers brood wil voor de volgende ochtend. Wij maken hier gretig gebruik. Het rustieke brood smaakt goed. Als we een briefje zien hangen dat ze de volgende avond bezorgservice hebben aan de tent of caravan van de lokale snackbar, doen we dat ook gelijk. Wat een luxe! Wachten in het zonnetje voor de caravan terwijl de frietjes aan je tafel gebracht worden. Bij Het Goeie Leven snappen ze wat genieten is!

Ga voor een kop koffie of lokaal biertje naar de Bistro

Schatzoeken tussen het mais

Verwacht bij Het Goeie Leven geen animatie. Ze hebben iets veel leukers. Zo worden er bijna elke dag activiteiten georganiseerd. Denk aan boogschieten, pizza’s bakken en knutselen. Wij gaan mee op pad met een echte schatzoeker. Gewapend met een metaaldetector trekken we de maisvelden in op zoek naar oude muntjes. Je snapt dat dit een hit is bij alle kinderen.

Ben je de camping even zat? Wij bezochten het Oertijdmuseum in Boxtel. Super leuk museum voor dinofans. Lees hier onze review.

Wij gingen mee schatzieken met een echte metaaldetector

Conclusie: Is camping Het Goeie Leven een aanrader?

Ik denk dat wel te lezen is dat wij razend enthousiast werden van deze camping. De Brabantse gastvrijheid, het compacte formaat van de camping, de leuke activiteiten en de omgeving. Het heeft alle ingrediënten van een heerlijk vakantieadres.

De douches werden goed schoon gehouden, evenals de toiletten. We hebben nooit in de rij hoeven staan voor de afwas. De sfeer was er fijn en gemoedelijk. De plekken voor tent en caravan zijn ruim genoeg. Vooral de plekken bij de speeltuin zijn groot.

Het enige minpunt wat ik voor nu kan bedenken is dat er weinig schaduw is. Er zijn wel wat nieuwe bomen geplant dus misschien dat dit in de toekomst beter zal zijn. Maar verder is camping Het Goeie Leven echt een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen.

Meer informatie is te vinden op de website van camping Het Goeie Leven.


Wij zijn op geen enkele manier gesponsord om dit bericht te schrijven. Wij bezochten de camping op eigen initiatief.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*