Citytrip: Kopenhagen tijdens de kerst in 48 uur

Citytrip: Kopenhagen tijdens de kerst in 48 uur

Kopenhagen is een ontzettend leuke citytrip bestemming voor rond de kerstdagen. Ga naar een van de kerstmarkten, doe kerstinkopen of ga op bezoek bij de kerstman. Elianne ging samen met haar gezin naar Kopenhagen tijdens de feestdagen en tipt haar favorieten voor 48 uur in deze heerlijke stad.

Dag 1: De stad verkennen

 Ochtend 

Begin de dag met een bezoek aan het Rosenborg slot. Dit voormalige zomerpaleis van het Deense koningshuis heeft een prachtige parkachtige tuin, Kogens Have. Hier kun je heerlijk wandelen en even ontsnappen aan de drukte van de stad. Het paleis zelf is sinds 1838 in gebruik als cultuurhistorisch museum en ook zeker een bezoekje waard.

 Middag 

Na een lekkere, warme choco met een traditionele pølser (hotdog) neem je vanuit Nyhavn een rondvaartboot om Kopenhagen te ontdekken vanaf het water. De tours duren een uur en je komt onder andere langs het koninklijk paleis Amalienborg, de kleine zeemeermin en de marinebasis. Een gids aan boord vertelt je van alles over de stad.

Tip: Iedere dag om 12.00 uur vindt de wisseling van de wacht plaats bij Amalienborg, de winterresidentie van de Deense koninklijke familie.

 Avond 

Geniet van al het lekkers en de gezellige sfeer op één van de kerstmarkten. Doe een rondje in het reuzenrad voor een mooi uitzicht op de schitterende met lampjes versierde stad. Sluit de avond af met een mok dampende Gløgg (glühwein) of chocolademelk en vergeet niet een zakje vers geroosterde amandelen te halen.

Dag 2: Kopenhagen rondom de kerst

 Ochtend 

Wandel langs het water van de haven van Kopenhagen naar het bekende standbeeld van de kleine zeemeermin. Niet ver hiervandaan ligt Nyboder, een straat met kleine oranje huisjes die voor de Deense marine zijn gebouwd. Maar ook de Frederikskerk is niet ver weg. De kopergroene koepel valt dit kerkgebouw direct op.

 Middag 

Ga voor een lunch naar Nyhavn. Deze haven is fotogeniek met de gekleurde huizen en je vindt hier vele restaurantjes. Tijd voor de kerst inkopen. Kopenhagen heeft de mooiste warenhuizen en de leukste boetiekjes, de één nog mooier versierd dan de ander. Niet moeilijk om hier mooie cadeaus voor het thuisfront te scoren, dus.

 Avond 

Sluit deze dag af met een bezoek aan het, compleet in kerstsfeer omgetoverde, familiepark Tivoli. Maak een ritje in de houten achtbaan, kijk hoe Flødeboller (een soort schuimzoen) wordt gemaakt, geniet van de prachtige verlichting en vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan de kerstman.

Praktische informatie:
Kopenhagen is maar anderhalf uur vliegen, lekker kort dus en daardoor ideaal met kinderen. Zin om te boeken? Bekijk tickets vanaf Eindhoven of vlieg vanaf Amsterdam. Qua accommodaties zul je merken dat Kopenhagen vrij duur is. Wij vonden het fijn om in een appartement te slapen, dat we boekten via Airbnb, omdat je dan ook een keuken hebt om zelf wat eten te maken. Boek je liever een hotel en vlucht? Bekijk dan deze stedentrips Kopenhagen.

Benieuwd naar meer winkel- en restauranttips? Bekijk dan de blog met hotspots in Kopenhagen.

Wil je meer zien van Denemarken? Lees dan ons artikel vakantie Denemarken met kinderen voor alle info en tips op een rij.

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*