Citytrip: Kopenhagen tijdens de kerst in 48 uur

Citytrip: Kopenhagen tijdens de kerst in 48 uur

Kopenhagen is een ontzettend leuke citytrip bestemming voor rond de kerstdagen. Ga naar een van de kerstmarkten, doe kerstinkopen of ga op bezoek bij de kerstman. Elianne ging samen met haar gezin naar Kopenhagen tijdens de feestdagen en tipt haar favorieten voor 48 uur in deze heerlijke stad.

Dag 1: Kopenhagen rondom de kerst

 Ochtend 

Breng een bezoek aan het Rosenborg slot. dit voormalige zomerpaleis van het Deense koningshuis heeft een prachtige parkachtige tuin (Kogens Have). Hier kun je heerlijk wandelen en even ontsnappen aan de drukte van de stad. Het paleis zelf is sinds 1838 in gebruik als cultuurhistorisch museum en ook zeker een bezoekje waard.

 Middag 

Na een lekkere, warme choco met een traditionele pølser (hotdog) kun je vanuit Nyhavn een rondvaartboot nemen en Kopenhagen ervaren vanaf het water. Tijdens deze één uur durende tour kom je onder andere langs het koninklijk paleis Amalienborg, de kleine zeemeermin en de marinebasis. Een gids aan boord verteld je van alles over de stad.

Tip: Iedere dag om 12.00 uur vindt de wisseling van de wacht plaats bij Amalienborg. De winterresidentie van de Deense koninklijke familie.

 Avond

Geniet van al het lekkers en de gezellige sfeer op één van de kerstmarkten. Doe een rondje in het reuzenrad en zie de schitterend versierde stad met al zijn lampjes van boven. Sluit de avond af met een mok dampende Gløgg (glühwein) of chocolademelk en vergeet niet een zakje vers geroosterde amandelen te halen.

Dag 2: Kopenhagen rondom de kerst

 Ochtend 

Wandel langs het water naar het Deense icoon ‘de kleine zeemeermin’.  Bezoek onderweg, het gezellige Nyboder. Een verzameling van kleine oranje huisjes die voor de Deense Marine zijn gebouwd.  En ook de Frederikskerk is een bezichtiging waard.

 Middag 

Geniet van een lunch in één van de vele restaurantjes in Nyhavn. Tijd voor de kerst inkopen. Kopenhagen heeft de mooiste warenhuizen en de leukste boetiekjes: de één nog leuker versierd dan de ander. Niet moeilijk dus om hier mooie cadeaus voor het thuisfront te scoren.

 Avond 

Sluit deze dag af met een bezoek aan het, compleet in kerstsfeer omgetoverde, familiepark Tivoli. Maak een ritje in de houten achtbaan, kijk hoe Flødeboller (een soort schuimzoen) worden gemaakt, geniet van de prachtige verlichting en vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan de kerstman.

> Ga je naar Kopenhagen zonder kinderen? Wij tippen in dit artikel de hotspots.

Pin it

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*