Museum met dreumes: Boijmans in Rotterdam

Museum met dreumes: Boijmans in Rotterdam

Het barst in het land van de leuke kindvriendelijke musea, zoals het Nijntje Museum in Utrecht of Maritiem Museum in Rotterdam. Speurtochten, knutselactiviteiten, het kan niet op. Maar wat als je, net als ik, een dreumes van 14 maanden hebt. Die voor al die leuke kindermusea nog te klein is? Waar ga je dan naar toe?

Tentoonstelling bekijken in alle rust

Ik bezoek graag musea en het was de hoogste tijd voor mijn zoons eerste kennismaking met beeldende kunst. Jammer dat hij nog te klein is voor de kindermusea dacht ik eerst, maar al snel concludeerde ik: dat is juist fijn, dan kan ik gewoon naar een museum dat ik zelf leuk vind. Geen hectische speeltoestanden, maar gewoon rustig een tentoonstelling bekijken.

Kleurrijke kunst in Museum Boijmans Van Beuningen

Een kleurrijke tentoonstelling vond ik wel een vereiste om het leuk te maken voor mijn dreumes. Dus ging ik voor Academy of Tal R, een expo van de Deense kunstenaar Tal R in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Een goede keus: want mijn zoon vond het geweldig. Hij keek geboeid naar de kleurrijke schilderijen, was gefascineerd door de lampjes in House of Prince en het absolute hoogtepunt was een levensgroot hangend paard.

Academy of Tal R is nog t/m 21 januari 2018 in Museum Boijmans Van Beuningen.

Door naar de koffie

Na een uurtje rondkijken gingen we door naar de Espressobar. Het is tenslotte niet makkelijk voor een nieuwsgierige dreumes om niets aan te mogen raken en niet te mogen rondrennen. Want ja, leg hem het verschil tussen een museum en een speeltuin maar eens uit!

Hoe kindvriendelijk is Museum Boijmans Van Beuningen?

Het Boijmans is niet speciaal gericht op kinderen, dat merk je wel. Met rondrennende peuters langs kostbare schilderijen van Picasso en Van Gogh is misschien geen goed idee, maar dat betekent niet dat je in dit museum niet terecht kunt met je kroost. Want er zijn zeker kunstwerken te vinden die juist erg interessant zijn voor jonge bezoekers, zoals het mannetje dat uit de grond komt (kunstwerk van Maurizio Cattelan) dat je hierboven op de foto ziet.

Speciale kinderrondleidingen

Om op een leuke manier met jonge kinderen door het museum te gaan, kun je ook een rondleiding volgen. Op speelse wijze (met een museumknuffel of papegaai) gaan kinderen opzoek naar de leukste kunstwerken. Deze speciale peuter– en kleuterrondleidingen vinden op verschillende zondagen plaats.

Praktische informatie Boijmans

Adres Museumpark 18
Toegangsprijs volwassenen €15 , t/m 18 jaar gratis
Openingstijden di t/m zo 11.00-17.00 uur
Verschoonruimte Bij de algemene toiletten is een verschoonplank aanwezig, bij de kleinere toilet bij de Espressobar helaas niet.
Kinderwagenvriendelijk? Je mag je kinderwagen meenemen het museum in, er zijn ook enkele buggy’s beschikbaar bij de informatiebalie. Rugdragers mogen niet mee naar binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*