Noordelijk Zuid Afrika met kinderen – Puur natuur en entertainment voor alle leeftijden

Noordelijk Zuid Afrika met kinderen – Puur natuur en entertainment voor alle leeftijden

Olifanten, giraffen, zebra’s, overal apen en … is dat echt een slang daar? Hoor je dat, welk dier maakt dat geluid? Een overweldigende ervaring zo tussen de dieren; je merkt dat je ogen en oren te kort in de bush. Noordelijk Zuid Afrika biedt je, naast deze adembenemende combinatie van grote en kleine wilde dieren, prachtige vergezichten en een serene rust en nog veel meer! Het is er, zowel voor jong maar zeker ook voor oud(er), heel goed toeven. Neem dus gerust je (schoon)ouders mee.

Aankomst in Johannesburg

Je komt aan op OR Tambo International Airport in Johannesburg. Zorg dat je daar een auto gehuurd hebt, zodat je deze direct kunt ophalen en je vakantie kan beginnen. Wij raden aan, na een lange vlucht, om je eerste accommodatie te plannen op maximaal een uurtje rijden van Johannesburg.

Accommodatietip vlakbij Johannesburg

Kijk eens bij Colin Horsebackriding. Een fantastische plek op niet meer dan een uurtje rijden van het vliegveld. Je bevindt je er al direct midden in de bush. Je kunt er een safari te paard boeken en ze hebben ook een mooi leeuwen-fok programma. Schrik dus niet als je ’s nachts al het gebrul van leeuwen hoort!

Een safari te paard bij Colin Horsebackriding. Hoe tof met kinderen in noordelijk Zuid-Afrika!

Magoebaskloof – ziplinen langs watervallen

Heb je toevallig de films gezien van ‘In de ban van de ring’? Misschien heb je zelfs de boeken gelezen? De Hobbits; hun leefomgeving is gebaseerd op deze kloof. Een glooiend landschap doorkruist met riviertjes en watervallen, beekjes, afgronden en canyons. Van grasland tot begroeide heuvels. Vrijwel altijd bedekt door een nevel van mist. Het geeft een mysterieuze en sprookjesachtige sfeer.

Er zijn verschillende routes door deze kloof en als je er toch bent, plan een halve dag om aan de ziplines te gaan hangen; super gaaf! Via een parcours van 13 ziplines zwier je over watervallen, tussen bomen door en over de heuvels. Een geweldige manier om de kloof van dichtbij te ervaren. Onze jongste was zeven en hij vond het geweldig, wij als ouders trouwens ook.

Ziplinen door de Magaboeskloof

Hoedspruit – fijne uitvalsbasis voor meerdere dagen

Hoedspruit is een fantastische uitvalsbasis voor alles wat maar te maken heeft met wilde dieren, safaris en natuur. Het stadje biedt alles wat je nodig hebt; een aantal super leuke restaurants, een enorm gezellig toeristen-centrum en een aantal zeer uitgebreide supermarkten. Veel accommodaties in deze regio bieden het ‘self-catering’ concept aan; er is dan een braai (barbeque) en keukentje beschikbaar, je kunt dan zelf inkopen doen en je eigen eten bereiden. Een fijne budget vriendelijke keus.

autohuur Zuid-Afrika

Accommodatie tip omgeving Hoedspruit

Als je geluk hebt kan je zelfs in onze eigen B&B logeren; Hasekamp Family Bush Lodge. Onze gezellige lodge ligt midden in het Ndlovumzi natuur reservaat met giraffen, zebra’s, gnoes, apen en nog veel meer dieren. Geen big 5, dus je kunt naar hartelust wandelen en fietsen. Wil je aanvullende informatie of weten of we nog plek beschikbaar hebben, stuur ons dan een berichtje via de website: www.hasekampfamilylodge.com of via de Facebook pagina.

Giraffen spotten in de omgeving van Hasekamp Family lodge 

Moholoholo – Revalidatie en opvangcentrum voor wilde dieren

Dit opvangcentrum is het thuis voor vele gewonde, vergiftigde en in de steek gelaten wilde dieren. Het centrum geeft, twee keer per dag, een rondleiding langs de vele dieren. Door het interactieve aspect van de rondleiding, is het niet alleen super tof voor jong en oud, maar kom je ook een stuk wijzer thuis. Zeker op je to-do lijst zetten als je in noordelijke Zuid-Afrika bent met kinderen.

Meer informatie op de website van Moholoholo

Een kus geven aan Jessica de Hippo

Als je al een beetje voorbereid bent op je reis naar Zuid Afrika, weet je dat niet de leeuw, maar het nijlpaard de meeste slachtoffers maakt. Dus om er eentje te voeren en misschien wel een kus te geven klinkt je vast als onmogelijk in de oren. Maar het kan, en het is nog leuk ook! Jessica het nijlpaard is namelijk grootgebracht door mensen. Ze wordt niet vastgehouden, maar is vrij om te gaan en staan waar ze wil. Ze gaat dan ook voor een groot gedeelte van de dag de hort op om met haar vrienden te chillen. Jessica is gek op rooibos-thee en aardappel, dat kan je aan haar voeren als ze ‘thuis’ is. En, als je durft, mag je haar zelfs een kus geven. Dat doen niet heel veel mensen je na!

Jessica heeft zelfs een eigen website.

Rijd over de Panoramaroute

Een must-do op je lijst voor deze regio. Een prachtige route die je in een dag kunt afleggen waarbij het ene vergezicht nog mooier is dan het andere. Er zijn een groot aantal stops aangeven waar je even uit stapt en geniet van het prachtige uitzicht. Ook voor je kinderen helemaal niet vervelend. Door de vele uitkijkpunten hoeven ze namelijk nooit heel lang in de auto te zitten. En als je dan aan het einde in Graskop, pannenkoeken gaat eten bij Harries, is de dag helemaal geslaagd.

Het uitzichtpunt Gods Window

Bourkes Potholes langs de Panoramaroute in noordelijk Zuid-Afrika

Krugerpark – met je eigen auto op safari

In het grootste Nationale park van Zuid Afrika wonen, onder andere, zo’n 12.000 olifanten, 18.000 zebra’s en 27.000 buffels en het is bijna even groot als België. Plan je trip dus praktisch en slim. In Kruger kan je heel goed met je eigen auto op safari gaan. Je kunt een dagtrip doen, je kunt ook in een van de 21 kampen overnachten. Het is maar net hoeveel tijd je wilt besteden in dit prachtige natuur reservaat. Sla het alleen niet over, een trip in Zuid Afrika is niet af zonder een bezoek aan Kruger park.

En? Verleidelijk om te gaan nietwaar? Dit zijn trouwens nog maar een paar hoogtepunten in het noordelijke gedeelte van Zuid-Afrika met kinderen, er is nog zo veel meer te doen en te zien. Boek gewoon dat ticket en ga onderweg. Je hoeft echt niet onmiddellijk een mega lange rondreis te maken. Wij adviseren je juist om een paar locaties te kiezen van waaruit je een hele regio kunt bezoeken. Zo creëer je rust bij je kinderen en bij jezelf. En neem van ons aan, het wordt genieten met een hoofdletter G!

> Meer lezen over Zuid-Afrika? Lees dan ons artikel over Zuid-Afrika met kinderen.

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*