Parijs met kinderen – Bezienswaardigheden, speeltuinen en koffiespots

Parijs met kinderen – Bezienswaardigheden, speeltuinen en koffiespots

Naar Parijs met kinderen, is dat wel zo’n goed idee? Zeker wel, vinden wij. Want in de Franse hoofdstad vind je speeltuinen, kindvriendelijke musea én geweldige parken. Picknick langs de Seine, maak een ritje in de draaimolen en bekijk de Eiffeltoren vanaf Lafayette.

Oase van rust Jardin du Luxembourg

Wil je in Parijs met kinderen de rust opzoeken tijdens een stedentrip in het drukke Parijs? Ga dan naar Jardin du Luxembourg. In dit park kijk je in de schaduw toe hoe locals jeu-de-boul spelen en kinderen vermaken zich in de speeltuin. Wij huurden voor 6 euro een zeilbootje bij de grote vijver. Kinderen duwen de bootjes van de kant met een stok en door de wind worden ze het water opgeblazen. Gegarandeerd úren speelplezier!

Bootjes varen op het water in Jardin du Luxembourg
Bootjes laten varen in Jardin du Luxembourg
Locals spelen in Jardin du Luxembourg in Parijs een potje jeu-de-boul
In Jardin du Luxembourg spelen locals een potje jeu-de-boul

Uitzicht op de Eiffeltoren

Galeries Lafayette kennen de meesten wel als hét grote warenhuis van Parijs. Maar niet iedereen weet dat je vanaf het dak een prachtig uitzicht hebt over de stad. De Eiffeltoren zie je bijvoorbeeld heel mooi liggen. En nee, je bent hier zeker niet de enige die van het uitzicht komt genieten, maar wij vonden het alsnog meer dan de moeite waard. Oh, en de toiletten zijn schoon én gratis!

Tip: Loop ook een rondje op de speelgoedafdeling van Lafayette. 

Uitzicht Eiffeltoren vanaf Pantheon
Tip: Ook vanaf het Pantheon zie je de Eiffeltoren mooi liggen

Opgezette dieren in Grande Galerie de l’Evolution 

Het Jardin des Plantes is zo’n plek waar je de hele dag kunt doorbrengen. Naast de tuinen zijn er kassen, een dierentuintje en meerdere musea. In Grande Galerie de l’Évolution van het natuurhistorisch museum kijken we naar de enorme skeletten en opgezette dieren.

Tip: Iedere eerste zondag van de maand zijn veel musea in Parijs gratis te bezoeken. 

Kind in Parijs kijkt naar de opgezette dieren in Grande Galerie de l'Évolution
Het natuurhistorisch museum van Parijs heeft een grande galerie met opgezette dieren

De Eiffeltoren beklimmen

Wij lieten onze kinderen meedenken over de bezienswaardigheden die we zouden bezoeken. Ze kozen voor de Eiffeltoren, die we met de trap beklommen. De lifttickets waren uitverkocht. Geen zin om het hele stuk te klimmen? Reserveer dan vooraf. 

Vanaf de Eiffeltoren kijk je uit over de hele stad
Kind bij de Eiffeltoren in Parijs
De Eiffeltoren moet je natuurlijk gezien hebben als je naar met kinderen naar Parijs gaat

Bijzondere winkel op Rue de Bac

Rue de Bac is een leuke straat om doorheen te wandelen en sla zeker de winkel Deyrolle niet over. Als je binnenkomt is er nog niets bijzonders te zien, maar zodra je de trap opgaat, kijk je je ogen uit. Je staat dan tussen de opgezette dieren, waaronder een leeuw, stier, slangen en een struisvogel. Naast de dieren vind je in de winkel interessante boeken en andere hebbedingen. Wij waren er zo een halfuur zoet. 

Tip: Binnen mag je geen foto’s maken, dus dat hebben we ook niet gedaan. Je vindt meer informatie op de Instagrampagina van Deyrolle.

Stadsstrand langs de oever van de Seine

Elke zomer verandert de oever van de Seine in een stadsstrand met ligstoelen, verkoelende drankjes en ijsjes en genoeg vertier voor minimaal een halve dag. Kinderen kunnen bij Paris Plage klimmen langs de wand, tafelvoetballen, schommelen en schaken. Neem gerust je eigen picknick mee, want ook dan mag je gebruikmaken van de gezellige zitjes.

Strandstoeltjes langs de oever van de Seine tijdens Paris Plage
In de zomer zit je heerlijk langs de oever van de Seine bij Paris Plage
Kinderen klimmen langs de muren bij Paris Plage
Bij Paris Plate kunne kinderen langs de muren klimmen

Ballonnen in Parc de La Vilette 

Aan de rand van Parijs vind je Parc de La Vilette met allemaal kunstinstallaties met ballonen in de hoofdrol en een gigantische ballenbak. Er zijn ook geweldige speeltuinen en een interactief kindermuseum Cité des Sciences.

Verkoelen in de sproeiers bij Les Halles

Is het warm buiten? Dan heb je grote kans dat de vernevelaars bij Les Halles aan staan. Toen wij er waren werd er druk gespeeld door vele kinderen, schalde de muziek uit de speakers en werd er gedanst en gezongen. Wat een sfeer! Naast de sproeiers ligt een grote speeltuin.

En psssst! In de Les Halles zit een Legowinkel en vooral de etalage is om te smullen. 

Kind koelt af in de nevelsproeiers bij Les Halles in Parijs
Bij warm weer koelen kinderen af bij de nevelsproeiers bij Les Halles

Speeltuinen in Parijs

In Jardin Nelson Mandela, midden in het centrum vind je twee avontuurlijke speeltuinen. En wat is Parijs zonder ritje in de draaimolen? Onderaan de trappen van de Sacré-Coeur ligt een mooie.

Draaimolen onderaan de Sacré-Coeur
In Parijs vind je speeltuinen en draaimolens, zoals deze onderaan de Sacré-Coeur

Koffie please!

De beste koffie bij Certified Café

En nu we bij het onderwerp koffie zijn: de beste koffie vind je bij Certified Café en die zit op twee plaatsen in de stad. Op Rue de Bac en Le Passage des Panoramas. De laatste is een overdekte doorgang met authentieke winkels. Perfect om na de koffie lekker rond te kijken.

Koffie en speeltuin bij Jardin des Tuileries

Café Kitsuné is een klein koffiebarretje aan de rand van Jardin des Tuileries, de tuinen van het Louvre. We nemen een to-go-koffie en lopen richting de fijne speeltuin in het park waar we op een bankje rustig de dag beginnen terwijl de kinderen spelen.

La Terrasse de Madame in Parc du Luxembourg
La Terrasse de Madame ligt in Parc du Luxembourg

Tip: Sleep geen liters water mee, want overal in Parijs zijn waterpunten om drinkwater te tappen.

Parijs – Hoe kom je er?

Parijs ligt op zo’n 500 kilometer van Utrecht. Met de auto doe je er zo’n 5,5 a 6 uur over. Dankzij de Thalys is Parijs ook de perfecte bestemming om met de trein te bezoeken. Vanaf Amsterdam en Rotterdam zit je in 3,5 uur in op station Paris Nord.

Reuzenrad vlak bij het Louvre
Reuzenrad vlak bij het Louvre

Slapen in Parijs – Onze tips voor betaalbare accommodaties

Parijs is niet goedkoop en hotels kunnen behoorlijk prijzig zijn. Wij gaan in Parijs vooral voor betaalbaar en praktisch. Dit betekent dat we een hotel zoeken aan de rand van de stad met een metrostation in de buurt. Zo sliepen we in AppartHotel Mercure Paris Boulogne, daar hebben ze appartementen en familiekamers. 

Ook een leuke optie is Camping de Paris, een camping aan de rand van het centrum van Parijs midden in het groen van natuurpark Bois de Boulogne en aan de Seine. Je kunt er je eigen tent of camper neerzetten of een accommodatie huren zoals een safaritent of chalet.

Over de auteurs van dit artikel over Parijs 

Deze tips zijn geschreven door verschillende ouders die Parijs bezocht hebben met hun kinderen. Zo ging Nienke in de zomer van 2022 met haar gezin naar de Franse hoofdstad. Fotograaf Femke bezocht Parijs al meerdere keren met haar man en kinderen. 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als je een accommodatie boekt, wij een kleine commissie ontvangen. Het getipte hotel is door ons team zelf bezocht.

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*